Jump to content

Genel Döviz Durumları

Çağlar Bayur
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

2 saat önce, Burak :

Yakalayınca da bir şey dinleyemiyoruz ki adam ser veriyor sır vermiyor. 🤣

Ağzına biftek ile vurunca bülbüle dönüyor. Denedim 

• Haha 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

7 dakika önce, Servet :

Ağzına biftek ile vurunca bülbüle dönüyor. Denedim 

@Burak abi ile birlikte bütün kuzuyu kapıp geliyoruz biz o zaman. :D 

• Haha 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

1 hafta önceden bu güne % 7.5 larda artan dövizsel durumlara şaşırmış görünüp , yine 5 in altıan inecek olan doları anlatan ekonomist medyayı hayranlıkla izliyoruz. ne içtilerse ben de isteyeceğim .

Artması uçması ayrı konudur, öğrenilmiş çaresizliğie gidiş ayrı konu.

Not: bugün Merkez bankası ROM ayarlaması falan dendi. Meali: barajda biriken suyu salmaya başladı merkezi yönetim. Su bitince kamyonla taşırız artık.

22.05.2018 at 17:45, Çağlar Bayur :

Artışın önünü ne kesmez olarak bakarsak: Gelecek zaman Hazine gelirlerini bugünden azaltırsak mesela artış kesilmez, azaltıldığına göre, 2019 da da kura şaşırmamak lazım.

nisanda iyi ihtimal ile 6.26-46 civarını takibe alalım . dursun burada. Şubatta olmuşsa fena haberlerle beraber olur diyelim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Dolar hafif bir düşüş yakalamış gibi görünüyor. Geçen günlerde rahibi bırakmayı düşünebiliriz diyerek blöf yaptılar anında düştü tabi dolar. Hala onun etkileri devam ediyor :D Dün akşam vakti 6.05 civarlarına kadar indi diye hatırlıyorum. Şu an bu aralıkta seyrediyor. https://piyasa.paratic.com/doviz/dolar/ ilerleyen günlerde rahip mevzusu blöf mü değil mi anlarız sanırım ^^

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

dolar gevşedi, TL değerlenmedi, zibilyon dolarlık piyasanın ceza mahkemesinin  1 adet mahkeme sonucuna bakmayacağını tahmin ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 ay sonra ...
06.08.2018 at 21:07, Çağlar Bayur :

nisanda iyi ihtimal ile 6.26-46 civarını takibe alalım . dursun burada. Şubatta olmuşsa fena haberlerle beraber olur diyelim.

şubat gelmiş, 5.25 lerde çapa atan doları izliyoruz. fena haberler olmaması sevindirici. Ancak gelecek gelirlerinden şimdiden fregat eden resmi bankların hisse değerlernini artıyor olması hiç iyi alamet değildir.

Aynı görünüm 94 te olmuştu, 95 nisanda devalüasyonun ne olduğu öğrendi herkes.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bence ufak çapta devalüasyonlar hep oluyor zaten.  Sadece adi konmuyor.  Dolarin ani yükselisi bence bir devalüasyondu mesela.  Baska bir deyisle TL dolara göre çok deger kaybetti.

Devaluation : an official lowering of the exchange value of a country's currency relative to other currencies.

Yukaridaki tanimdan da anlasilacagi gibi bizdeki devalüasyon bir resmiyet kazanmiyor ("official lowering").

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

devalüasyon örneği gibi, kavram karmaşası zamanındayız, tarihe canlı tanıklık yapıyouz.

son zamanlarda da, ekonmistler bile çok şaşırmış gibi yapıp Aaaa nasıl oldu şimdi bu demeleri de gülünç olmakta.

yolda gidiyosun hararet ibresi normalin üstüne çıkmaya başlayınca, hala tam gaz gidersen, sonra conta da neden yandı anlamadık denmez.

• Haha 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...
06.08.2018 at 21:07, Çağlar Bayur :

Not: bugün Merkez bankası ROM ayarlaması falan dendi. Meali: barajda biriken suyu salmaya başladı merkezi yönetim. Su bitince kamyonla taşırız artık.

22.05.2018 at 17:45, Çağlar Bayur :

Artışın önünü ne kesmez olarak bakarsak: Gelecek zaman Hazine gelirlerini bugünden azaltırsak mesela artış kesilmez, azaltıldığına göre, 2019 da da kura şaşırmamak lazım.

kurumuş baraja tankerle su taşımak yetişmeyince 6.20 dolar kurunu görmüş olduk. yine şaşıran falan oldu tabiii... şimdi MB nın net ve brüt rezerv hesabını nasıl yaptığını anlatmasını bekliyoruz dünyalılar olarak.  Zira o hesap dünyada başka türlü yapılmakta.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

O değil de 6,24’ten 6,01’e gerilemiş durumda. Tabiki kısa sürede 6,24’ü aşıp yukarı yönlü olacaktır ama 6’yı getiren hamle ne acaba. Dün gece devlet bankalarının 1 milyar dolar sattığı yönünde haber ver. 1 milyar dolar 25 kuruş indirmez diye düşünüyorum

5,98 oldu an itibari ile

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, tansu87 :

Tabiki kısa sürede 6,24’ü aşıp yukarı yönlü olacaktır ama 6’yı getiren hamle ne acaba. 

TL'nin devalue olmasi bence.  Tabii neden TL devalue oluyor diye tekrar sormak gerekir.  Bunun yanitini ben bilmiyorum.  Verilecek yanita da "neden?" sorusunu tekrar sormak gerekir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 9 ay sonra ...

Durumlar hiçte iyiye gitmiyor. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz canımızı çok yaktılar. Dolar olmuş 6.2311, euro olmuş 6.8821 nasıl olacak bu işler böyle? Buradan takip ediyorum ama elde yok avuçta yok artık :/

• Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bence TL hem dolar hem euro karsisinda emin adimlarla deger kaybetmeye devam edecek.  Bir zamanlar bu deger kaybini konjonktürel, küresel ekonomiyle ilgili, gibi yorumlayanlar olmustu ve ben buna inanmamistim.  Bu deger kaybi direkt TL devalüasyonu ile ilgili, yani tamamen iç ekonomi ile ilgili.  Halk galeyana gelmesin diye bu gerçekler söylenmiyor.  Ekonomi öyle birsey ki, üst düzey bir yetkili bir yalan söylese halk ona inaniyor, ekonomi profesörlerine degil.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...