Jump to content

3. Nesil Mazda 3 için 18 Jant Lastik

nanotek87

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhabalar ;

Mazda 3 Skyactive 1.5 G - Refleks kullanıcısıyım. Aracımda 2016 nisan ayı trafiğe çıkışlı olup donanım olarak 16 jant ve lastik bulunmaktadır. Aracım ise 15500 km' de dir. Donanım olarak 2014, 2015, 2016, 2017 power ve power sense modellerinin üzerinde bulunan temiz 18'' jantlarınızı ve lastiklerinizi üzerine para alarak takas etmek ister misiniz ? Adana' da ikamet etmekteyim.

SAYGILARIMLA

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, nanotek87 :

Merhabalar ;

Mazda 3 Skyactive 1.5 G - Refleks kullanıcısıyım. Aracımda 2016 nisan ayı trafiğe çıkışlı olup donanım olarak 16 jant ve lastik bulunmaktadır. Aracım ise 15500 km' de dir. Donanım olarak 2014, 2015, 2016, 2017 power ve power sense modellerinin üzerinde bulunan temiz 18'' jantlarınızı ve lastiklerinizi üzerine para alarak takas etmek ister misiniz ? Adana' da ikamet etmekteyim.

SAYGILARIMLA

hocam tavsiye etmem diyecem ama elbette karar sizin. hem bu ebatlarda (215 45 18) lastik bulmak zor, hem pahalı, hem de konforsuz.

şahsımca mazda 3'ün max ebadı 17" olabilirdi en fazla.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

16 inch jant ve lastik takımının gözünü seveyim. 17 ve üstü ebatlarda fiyat direk iki katı. Lastik b6lmak ve tedarik etmek ise ayrı bir sıkıntı. Kisisel fikrim hiç bozmayın. Kendi aracımda 18 jant olsaydı kesinlikle daha ufakla takas ederdim. 17 jant aracım. görsellik ayrı bir konu ama bol çukurlu ve tümsekli yollarda bazen ciddi konfor düşüyor. Arkadaşımda civic sedan var 16 jant aynı yolda kullandım. Lastikleri brigestone olmasına rahmen pamuk gibi araç. Süspansiyon 16 jant için mükemmel çalışıyor.

aracına 18 jant taksan bile spor yay ile alçaltma veya coilover yapmadığın sürece o çamurlukların içi dolmaz. Sagolsun japon mühendis abilerimiz teker ve çamurluk arasını o kadar geniş yapmışlarki nerdeyse bacak girer araya.

Benim için konfor daha ön planda. Ancak illa değiştirmek isterseniz 17 bencede ideal. Üstü hem cebinizi hemde rahatınızı bozar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Fiyat konusunda haklısınız 18'' jant için olan lastik fiyatları çok pahalı ama ben aracımı hep asfalt üzerinde kullanıyorum. Adana' da yaşadığım için de kışlık - yazlık lastik gibi derdim de yok onun için bende aracın orjinalini bozmadan yapılmış görsellik ağır basıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

17 ile 18 arasında asfaltta çok büyük bir fark olmaz bence. 18 inç de bizim araçlara çok güzel oluyor. Uygun fiyata çıkma bulursanız kaçırmayın.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

20 saat önce, nanotek87 :

Merhabalar ;

SAYGILARIMLA

Bildiğim kadarıyla 18 jantla gelen modellerin süspansiyon ayarları 16'larla gelen modellere göre farklı, 18 jantlı modellerden 16 inch kış lastiklerine geçen bazı kullanıcılar kullanıcı sekme sorunu yaşadığını belirtmişti Mazda3revolution forumda,  başka yerlerden de duydum, yine de bir şekilde servisten falan doğrulatmak lazım.

Ben 16 jantlı modeli de kullandım, düşük hızlarda daha düşük jant ağırlığı sebebiyle daha konforlu olabilir ama hız arttıkça hiçbir fark görmedim. Hatta şuan 18 jant üstüne eibach yay var aracımda, gayet memnunum, kıyaslamak gerekirse CLA 200 AMG'den çok daha konforlu sürüşü. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Cla 200 amg den her arac nerdeyse daha konforlu🤣

Direk asfalt kullanıyorsan hiç düşünme bile. Aynı kasa araçta süspansiyon bileşenlerinin farklı olacağını sanmam. Ancak ufak jantta lastik boyu büyüdüğü için ekstra esnemeden sekme problemi gözükebilir. Bozuk sütürlu yollarda lastik deseni w olup 235 taban olunca baya bir ses problemi oluyor.aynı yolda 215 taban h desen 16 jantta farkı çok rahat anlıyorsunuz. Ancak yol tutuş mukayese gotürmüyor. En azından lastik seçerken en azından V desen bakın tavsiyemdir.

1 dakika önce, vethekim :

Cla 200 amg den her arac nerdeyse daha konforlu🤣

Direk asfalt kullanıyorsan hiç düşünme bile. Aynı kasa araçta süspansiyon bileşenlerinin farklı olacağını sanmam. Ancak ufak jantta lastik boyu büyüdüğü için ekstra esnemeden sekme problemi gözükebilir. Bozuk sütürlu yollarda lastik deseni w olup 235 taban olunca baya bir ses problemi oluyor.aynı yolda 215 taban h desen 16 jantta farkı çok rahat anlıyorsunuz. Ancak yol tutuş mukayese gotürmüyor. En azından lastik seçerken en azından V desen bakın tavsiyemdir.

Telefonda mı yoksa sitede mi problem var anlamadım doğrusu? En iyisi yarın format atayım bari...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Fabrika çıkışı 16 jant ve 18 jant modelleri arasında çok ufak da olsa süspansiyon ayarı ve kullanılan parça boyutlarında fark var. Teknik dökümanlarda belirtiliyor. Unutmazsam bulunca eklerim buraya.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arşivlendi

Bu konu arşivlendi ve yorumlara kapatıldı

• Yeni Oluştur...