Jump to content

2.Nesil Mazda 3 Gaz Tepkisi

Alikemalakova
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Selam arkadaşlar aranızda yeniyim, 

Yakın zamanda 2009 mazda3 hb otomatik vites araba aldım.

Araba gayet hoşuma gitti,  hiçbir sıkıntısı yoktu,  lpg 16 ay önce takılmış,  bakımları yapılmış. Bu işlemlerin yapıldıktan sonra araba yaklaşık 7000 km yol yapmış.

Arabada hersey normaldi. Birkaç gündür araba gaz pedalına bastığın kadar tepki vermiyor. Sanki arabayı birisi tutuyor birkaç saniye sonra bırakıyor

Arabanın hem çekişi düştü hem de yakıtı arttı.

Arabayı benzinde de kullandım,  yine aynı.

Bujilere baktılar,  map sensörü temizlediler,  hava ayarı yaptılar yine aynı.

Sebep ne olabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benzinde otobanda 0-100 deneyin. 13-14 sn çıkması gerekir. Eğer böyleyse araçta sıkıntı yok, sıkıntı tork konvertörlü bir araca geçmiş olduğunuz için gelen bir hissizliktir. Manuelden sonra normal.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracı ilk aldığımda böyle değildi,  10-15 gündür böyle oldu. Son 3 aracım otomatik hondaydı. Gaza basıyorum , sanki gaz boşa gidiyor birkaç saniye sonra araba hareket ediyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

O zaman yolda lpg ayarı yaptırın. Akü resetleyince benzinde sürünce haritası düzelir, tepkiler de normalleşir. Fakat lpg ayarı bozuk olduğunda bu haritayı bozar,benzinde de sorunun devam etmesine yol açar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Durduğu yerde yapılandan değil ama. Prins ise Kocaelide yıldız otogaz sönmez ustayı öneririm. Diğer markaların istanbulda bilindik yol ayarı yapan ustaları var. Hiç bulamazsanız candan otogaza gidersiniz yol ayarı için. 

Aracın 15 günde çekişinin değişmesi bunu gösteriyor. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bazı lpg ayarlarında yolda ayar yapılması sorunu çözüyor, bazende gerekmiyor, siz mutlu kardeşimizin önerilerine kulak verin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...