Jump to content

Audi Q8 tanıtıldı

Misafir
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

SUV/Crossover modası tüm dünyayı sardı ve markalar da bu doğrultuda tam gaz yeni modelleri tanıtıyorlar. Audi de bu konudaki öncü markalardan olmasıyla öne çıkıyor. Alman markanın son tanıttığı model ise BMW X6 ve Mercedes GLE Coupe tarzındaki araçlara rakip olan Audi Q8 modeli oldu.

Audi Q8 tasarımı ise fuarda tanıtılmış bir konsept araçtan pek de farklı değil. Bu durum aşağıdaki karşılaştırmalı görselden de fazlası ile anlaşılıyor. Altta yer alan araç 2017 Ocak ayında Detroit Otomobil Fuarı’nda tanıtılan A8 Concept aracı ve üstte yer alan araç da yeni tanıtılan üretim versiyonu. Her iki model de gerek önden gerekse de arkadan hemen hemen aynı. Göze çarpan en büyük fark ise arka stopların yanlarında yer alan hava yarıkları diyebiliriz. Bu detay üretim versiyonunda yer almıyor.

audi-q8-audi-q8-concept.jpg Üstte üretim versiyonu Q8
Reklam

Aracın ön ve arkasında konsept model ile bu derece benzer olan tasarım, içeride de devam ediyor. Gerek direksiyon yapısı, gerekse de kokpitim genel havası çok ama çok benzer. En büyük fark ise havalandırma ızgaralarının yapısından kaynaklanıyor. Bunun haricinde, artık birçok Audi modelinde görmeye başladığımız 3 farklı dijital ekran Q8 Concept modelinden üretim versiyonuna da aktarılmış.

audi-q8-dashboard-kokpit-concept.jpg

Görüleceği gibi Audi, Q8 modeli ile konsept bir modeli adeta üretim versiyonuna dönüştürmüş. Ancak bu durum artık diğer markalarda da görülmeye başlandı. Bu duruma en büyük neden olarak ise, aykırı tasarımların artık çağımızın gereği olarak kabul görmesi olarak gösterilebilir.

Audi Q8 boyutları ise aynı platformu paylaştığı Audi Q7 modeline yakın olsa da farklılıkları da yer alıyor. 4.99mt uzunluğu ile Q7’den kısa olan aracın genişliği ise tam 2 metre ve bu ölçü Q7’den daha geniş. 1.71mt yüksekliği ise Q7’den daha alçak diyebiliriz. Bu arada benzer ölçülerin Audi gibi VW Grubu’nun bir diğer üyesi, geçtiğimiz haftalarda tanıtılan Lamborghini Urus ile oldukça benzer olduğunu belirtmeden geçmeyelim. Ayrıca Urus ile Audi Q8 platformu da aynı.

Audi Q8 motorlar

Audi Q8’de VW Grubu’nun diğer birçok markasında kullanılan tanıdık motorlar sunulacak. ilk olarak sadece 3.0lt 6 silindirli benzin ve dizel seçenekleri yer alacakken, daha sonra V8 silindirli çift-turbo seçeneği de en üst seçenek olarak yer alacaktır. Son olarak hybrid ve elektrik seçeneklerin de Q8 modelinde ilerleyen zamanlarda sunulacağını düşünüyoruz.

Başlangıçta sunulacak motorlar şu şekilde yer alıyor.

• Audi Q8 45 TDI: 3.0lt turbo-dizel 231ps
  • Audi Q8 50 TDI: 3.0lt turbo-dizel 282ps
  • Audi Q8 55 TFSI: 3.0lt turbo-dizel 340ps

Audi Q8 modeli büyük ihtimalle yaz ayları sonuna doğru ülkemizde satılmaya başlanabilir. Fiyatının ise doğal olarak en büyük rakipleri Mercedes GLE Coupe ve BMW X6 ile benzer olması beklenebilir. Bu da yaklaşık olarak 1 Milyon TL’den başlayan fiyatlar ile karşılaşacağımız anlamına geliyor.

Kaynak : https://www.sekizsilindir.com/2018/06/audi-q8-2019.html

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...