Jump to content

Akıllı Bileklik - Giyilebilir Teknoloji Tavsiyeleri

İlhan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba Arkadaşlar,

Konu Başlığından da Anlaşılacağı Gibi, İlerleyen Teknoloji İle Hayatımızı Kolaylaştıran  Yeni Ürünler Her Geçen Gün Hayatımıza Dahil Oluyor.

Bunlardan Birisi de Akıllı Bileklik - Saat - Giyilebilir Teknoloji Altındaki Ürünler. Akıllı Telefonlardan Sonra, Akıllı Saatler-Bileklikler Bayağı Bir Popüler Şu Sıralar. 

Bu ve Benzer Cihazları Amacına Uygun ve Hakkını Vererek Kullanıldığında Bayağı Bir Fayda Sağladığını Düşünmekteyim.

Akıllı Bileklik Altında Şu An Ülkemiz Pazarında, Bayağı Bir Çeşit Ürün Bulunmakta. Gelişen Teknoloji İle Ülkemizin Teknoloji Çöplüğüne Döndüğü de Bir Gerçek Maalesef.

Şimdi Konuyu Toparlayacak Olursam, "MazdaClubTR" Üyelerinden Bu Tip Cihazlar Kullanan Var mı?

- Kalp, Nabız ölçüm kalp atış hızı (özellikle kalp ritmi ile sıkıntı yaşayanlar koşu yaptıklarında belli bir miktarın üzerine kalp atış hızı çıkarsa uyarıyor)
- Uyku takibi
- Uzun süre oturursanız sizi yürümeniz/hareket etmeniz için uyarıyor(otururken hareket yapsanız da oturduğunuzu farkediyor)
- Günlük yürüyüş sayacı
-Bisiklet, koşu, yüzme vb faaliyetlere göre ayrı ayrı bölümler
- Alarm
- Aramayı sessize alma-reddetmek
- Mesaj okuma
- Whatsapp, instangram, sms , vb uygulama uyarılarını gösteriyor.

- Vs fazlası eksiği özelliklere sahip bu bileklikler.

Bu konuda sizlerin önerebileceği cihaz marka/modelleri nelerdir?

Şahsen ben şu an Huaweı Color Band 2 / Xiaomi Mi Band 2 / VeryFit Akıllı Bileklik arasında bir seçim yapmayı düşünüyorum. 

Haydi Keyifli Muhabbetler / Paylaşımlar Arkadalar.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

tıp ilerledi sanırım, eskiden Dr lar nabzi tansiyonu sık sık ölçmeyin derdi. hastalık hastası olmayın diye.  hagni elektronik aleleri vucuda yaklaştırmayın falan derlerken şimdi atar damar üstüne takın mı diyorlar?

popüler mi evet, ben onca bilgimi vermeyi tercih etmiyorum ama 3. cül firmalara

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Xiaomi Mi band 2 kullanıyorum, tercih sebebim tamamen Xiaomi'ye duyduğum güven ve şarj ömrünün uzunluğu idi. Adımsayar, nabız ölçümü, hareketsizlik uyarısı, telefon ve mesajları titreşimle bildirmeyi kullanıyorum, uyku takibi kapalı ve şarjı 1 ay+1hafta kadar gidiyor bana. Su geçirmiyor, bir sürü farklı kalitede ve tasarımda kayışı mevcut, telefonla entegrasyonu çok iyi, 100tl fiyat bedava. Benim bundan fazla bir beklentim yok, bundan fazla beklentisi olup da akıllı saat alanların çoğunun saati şuan çekmecelerde duruyor :) Ne zaman gelişmiş akıllı saatlerin pil ömrü 15 günleri bulur, o zaman düşünebilirim, şuan akıllı bileklikler en iyi ara çözüm.

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mi band 3 çıktı ancak biraz pahalı. Mi band 2 halen fiyat performans ürünü. Fazlası ile iş görür.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yaklaşık 1 sene kadar Xiaomi Mi band 2 kullanmıştım ve cidden akıllı bileklikler arasındaki en iyi seçim bu cihazdır. Şarjının yaklaşık 1 ay dayanması olsun, hem uyku takibi hem de aktivite kaydının tutarlı takip etmesi olsun cidden akıllı bileklikler için standartları belirleyen bir cihazdı.

Miband2 deki iyi referanslarla yılbaşında yine bir Xiaomi modeli olan Amazfit Pace akıllı saatini Gearbest sitesi üzerinden uygun denilebilecek bir fiyata edindim. Piyasada olan akıllı saatlere göre en büyük artısı 5-8 gün civarı olan şarj süresi ve ekranınındaki Always On teknolojisi ile gün ışığında bile ekranı açmadan saatin okunabilmesi.

Saatle ilgili detaylı bir inceleme

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

12 dakika önce, Obivan :

Yaklaşık 1 sene kadar Xiaomi Mi band 2 kullanmıştım ve cidden akıllı bileklikler arasındaki en iyi seçim bu cihazdır. Şarjının yaklaşık 1 ay dayanması olsun, hem uyku takibi hem de aktivite kaydının tutarlı takip etmesi olsun cidden akıllı bileklikler için standartları belirleyen bir cihazdı.

Miband2 deki iyi referanslarla yılbaşında yine bir Xiaomi modeli olan Amazfit Pace akıllı saatini Gearbest sitesi üzerinden uygun denilebilecek bir fiyata edindim. Piyasada olan akıllı saatlere göre en büyük artısı 5-8 gün civarı olan şarj süresi ve ekranınındaki Always On teknolojisi ile gün ışığında bile ekranı açmadan saatin okunabilmesi.

Saatle ilgili detaylı bir inceleme

Bu saatte çağrı yanıtlama-konuşma özelliği var mıydı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 dakika önce, İlhan :

Bu saatte çağrı yanıtlama-konuşma özelliği var mıydı?

Yok, sadece Aramayı sessize alma-reddetme özelliği var

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şimdi, Obivan :

Eyvallah bende öyle biliyordum. Ama bir kaç yerde var / yok - var mı yok mu vs tartışmalar okuyunca ben de tereddüt ettim. Bir dönem benim de takibimdeydi bu saat. İlk olarak yuvarlak tasarımlar pek hoşuma gitmiyor. İkincisi de artan döviz kurlarından dolayı takibini bırakmıştım.

Teşekkürler bilgilendirme için. Güle güle kullanın saatinizi. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...
11.06.2018 at 10:15, Obivan :

Bu akıllı bleklikler spor esnasında, misal yürüyüş, koşu vs gibi durumlarda tüm veriyi kendi hafızasına alıp. Akabinde telefonla eşleştiğinde, içindeki verileri telefona otomatik mi aktarıyor. Yoksa sürekli telefon  yakınında mı olması gerekiyor?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

10 dakika önce, İlhan :

Bu akıllı bleklikler spor esnasında, misal yürüyüş, koşu vs gibi durumlarda tüm veriyi kendi hafızasına alıp. Akabinde telefonla eşleştiğinde, içindeki verileri telefona otomatik mi aktarıyor. Yoksa sürekli telefon  yakınında mı olması gerekiyor?

Kendi üzerinde tutup telefonla bağlantıya geçtiğinde aktarıyor. 
Ben de miband 2 kullanıyorum tavsiye ederim.  99 TL şu anda Türkiye'de satış fiyatı.  
Mi band aslında tam olarak şöyle tutuyor. Xiaomi sitesinde hesap açıyorsun. Telefona da yazılımı yükleyin giriş yapıyorsun. Verileri Xiaomi kendi serverlarında tutuyor. Dolayısı ile sen nereden bağlanırsan bağlan hesabına ve bilgilerine ulaşabiliyorsun. Önceden android tabanlı telefonda kullanıyordum şu anda ise ios tabanlı telefonda kullanıyorum. Android tabanlı telefonda performansı çok daha iyi. (Mesela ios da telefon çaldığında haber vermiyor. Son yazıcılı yükledikten sonra)
Bir beğendiğim yanı da kendi programı ile spor yaparken anlık nabız ölçmesi. Ayarladığın seviyeye geldiğinde uyarı vermesi.  

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 dakika önce, S.Halilduru :

Kendi üzerinde tutup telefonla bağlantıya geçtiğinde aktarıyor. 
Ben de miband 2 kullanıyorum tavsiye ederim.  99 TL şu anda Türkiye'de satış fiyatı.  
Mi band aslında tam olarak şöyle tutuyor. Xiaomi sitesinde hesap açıyorsun. Telefona da yazılımı yükleyin giriş yapıyorsun. Verileri Xiaomi kendi serverlarında tutuyor. Dolayısı ile sen nereden bağlanırsan bağlan hesabına ve bilgilerine ulaşabiliyorsun. Önceden android tabanlı telefonda kullanıyordum şu anda ise ios tabanlı telefonda kullanıyorum. Android tabanlı telefonda performansı çok daha iyi. (Mesela ios da telefon çaldığında haber vermiyor. Son yazıcılı yükledikten sonra)
Bir beğendiğim yanı da kendi programı ile spor yaparken anlık nabız ölçmesi. Ayarladığın seviyeye geldiğinde uyarı vermesi.  

Eyvallah Savaş'ım bilgilendirme için.

Peki Cihazın kendisinde ve uygulamasında Türkçe Dil desteği var mı?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

6 dakika önce, İlhan :

Eyvallah Savaş'ım bilgilendirme için.

Peki Cihazın kendisinde ve uygulamasında Türkçe Dil desteği var mı?

Rica ederim abi ne demek. 

Cihaz üzerinde Türkçe dil desteği yok. Eğer tarihi de gösterecek şekilde ayarlarsan ingilizce olarak görebilirsin. 
Telefona kurduğun yazılımda var. 

Bir de aşağıda yazdığın özellikler yok. Olanları yanlarına yazıyorum. 

- Aramayı sessize alma-reddetmek. ( bileklik titrer ve tuşa basarak durdurabilirsin. Ama telefon çalmaya devam eder)
- Mesaj okuma (mesaj geldiğinde bileklik titrer. Kimden geldiğini göstermez)
- Whatsapp, instangram, sms , vb uygulama uyarılarını gösteriyor. (bilgirim gelince bileklik titrer. Kimden geldiğini veya mesajı göstermez.)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

7 dakika önce, S.Halilduru :

Rica ederim abi ne demek. 

Cihaz üzerinde Türkçe dil desteği yok. Eğer tarihi de gösterecek şekilde ayarlarsan ingilizce olarak görebilirsin. 
Telefona kurduğun yazılımda var. 

Bir de aşağıda yazdığın özellikler yok. Olanları yanlarına yazıyorum. 

- Aramayı sessize alma-reddetmek. ( bileklik titrer ve tuşa basarak durdurabilirsin. Ama telefon çalmaya devam eder)
- Mesaj okuma (mesaj geldiğinde bileklik titrer. Kimden geldiğini göstermez)
- Whatsapp, instangram, sms , vb uygulama uyarılarını gösteriyor. (bilgirim gelince bileklik titrer. Kimden geldiğini veya mesajı göstermez.)

Sanırım bu saydıkların 3 serisinde var. Eşimin yeğeni almış senin almış olduğun seriden. Onunla bir konuşma geçmişti bayramda, onun söylediklerinden aklımda kalan sanki 3 serisine bu özellikleri koymuşlar. Fiyat olarak ama 2 serisinin 2 katı neredeyse, yeni çıktığı için olsa gerek. 220 lira civarı şu an internette..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Fiyat konusu öyle evet. Ben 170 TL ye almıştım şu an 99 TL. Hatta bazı kampanyalar ile daha da uyguna gelebiliyor. 3 serisinin de fiyatı düşer ama en az 1 sene beklemek gerekir ve bence uzun bir süre bu açıdan. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Cuma günü sipariş verdiğim Huawei Color Band 2 akıllı bileklik sabahtan elime geçti.  Cihaz şarjlı bir vaziyette gelmiş olsa gerek, kısa süreli bir şarj ile %100 şarj olup kullanmaya başladım.

Huawei Wear telefon uygulaması ile cihazı eşleştirerek kullanmaya başladım.

İlk Gün Gözlemlerim;

Olumlu Bulduğum Yönler

+ Cihaz çok şık kibar duruyor kolda

+ Türkçe menü ve telefon uygulaması bir avantaj

+ Blekliğe telefonda bulunan istediğiniz tüm ugulamaların bildirimleri geliyor. Örnek verecek olursam sms-whatsap mesajların kimden geldiği ve mesaj içeriği okuyabiliyorsunuz. Türkçe karakterlerde hiç bir sıkıntı yok ekranda.

+ Gelen çağrıyı bleklikte görüp sonlandırabiliyorsunuz. Bu gün lavobadayken gelen bir çağrıyı sonlandırdım, telefon gereksiz uzun çalmasın diye.

+ Bluetooth bağlantısı kesildiğinde, telefondan uzaklaştığınızda titreyerek ve görsel olarak uyarıyor.

Olumsuz bulduklarım;

- Hemen hemen tüm blekliklerin ortak sorunu olarak dışarıda gün ışında ekranın zor okunması. Diğer elinizi perdeleyelerek rahat okunuyor ancak.

- Kordon değişiyor mu değişmiyor mu çözemedim. Ama şu haliyle sanki Xiomi'de olduğu gibi kullanıcının kolayca kendi temin edip yapabileceği bir şey gibi durmuyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

Bence gereksiz bir teknoloji. Aynı işlevlerin birçoğunu zaten yanımızdan hiç ayırmadığımız cep telefonları ilede yapabiliyoruz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende Mi Band 2 Kullanıyorum. 

Etkinlik yapıyorsanız oldukça faydalı. Ben bazı günler işe bisiklet ile gidip geliyorum eve. git-gel toplamda 34 km. Sürmeye başlarken etkinlik başlattığımda bir sürü veri kaydediyor. Nerde kaç km hıza çıkmışım, nabızım hangi durumlarda kaça çıkmış, ne kadar yokuş çıkmış-ne kadar inmişim. Telefon GPS i ile aktif haberleşerek harita üzerinde birçok analiz yaparak rapor halinde telefonda görebiliyorsunuz.

Şarj ömrünün çok uzun olması en büyük avantajlarından biri. 

Kordonunun değişebilmesi çok çeşitli medellerinin olması estetik açıdan çok kullanışlı. Ben metal kordon bile aldım.

Telefonu ingilizce yaparsanız arayan kişi ismini de ekranda görebiliyorsunuz. Ancak Türkçe yaptığınızda gözükmüyor.

Normal bir saate 200-300 lira vermektense akıllı bileklik daha mantıklı bence. 

Daha iyisi için baktığımda amazfit cor hoşuma gitmişti, onunda fiyatı biraz yüksek. Fakat şu alacak olsaydım Mi Band 3 alırdım herhalde.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Huawei Talkband B3 kullanıyorum ben. B2 yi tesadüf eseri denk gelip kullanmaya başladıktan sonra çok kullanışlı geldi. 1 sene civarı kullandım batarya performansı düşmeye başlayınca arkadaşıma verdim.

B3 ün Türkiye de resmi satışı yoktu. Aliexpres üzerinden getirtmiştim. 1 seneyi geçti alalı.  Şarjı ortalama 2-3 gün gidiyor. Benim için en önemli özelliği saatten ayrılıp bluetooth kulaklık olması ve iki telefona birden bağlanması. Hem şirket hem şahsi telefonuma bağlı, hangisi çalarsa çalsın saati çıkarıp konuşuyorum. Yolda, trafikte çok büyük kolaylık oluyor. 
Rehberden belirlediğiniz 10 kişiyi telefonu elinize almadan saat üzerinden arama özelliğiyle gün içinde şahsi telefonumu telefon görüşmeleri için neredeyse hiç elime almıyorum.

Diğer aktivite, telefonumu bul, mesaj ve bildirim okuma özellikleri zaten var. Nabız ölçümü yok. 
Yazılım olarak bir telefonla tüm fonksiyonlarıyla, diğer telefonla sadece bluetooth kulaklık olarak eşleşiyor.
Sonradan B3 Lite olarak daha ekonomik bir sürümünü de çıkardılar.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...
 Paylaş

• Yeni Oluştur...