Jump to content

Ötv'siz Sipariş Verdiğim Mazda CX-5'i, Fiyat Artışından Ötürü Alamıyorum

Farstone
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Hayır yok. Moderatörün bildiği kişiler olduğunu düşünüyorum. Siz de Mazda Türkiye Hukuk Müşaviri ile görüşerek olayda hukuken haklı olduğumuzu, konunun yargıya intikal etmeden orta bir yol bulmak suretiyle (Mazda Türkiye-Bayi-Alıcı) sorunun çözümlenmesinden yana olduğumuzu belirtmemizin uygun olacağını düşünmekteyim. Aksi takdirde dava yoluna gidilmesi halinde ÖTV maliyetine de katlanılması sonucu ile karşılaşalabileceklerinin  hatırlatılmasının faydalı olacağını düşünmekteyim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

fayrıca benim görüştüğüm bayi mazdanın hatası olduğunu, faturayı anlaştığımız fiyat üzerinden değil de şuanki kurdan kestiğini belirtti. faturanın düzeltilmesi için görüşüldüğünü ancak maliyenin ikna olmadığını inandıramadıklarını beyan ettiler.

şuan gelen araçları verebileceklerini zannetmiyorum. gelen fiyatı yani vergisiz fiyatı üzerinden en fazla %10 indirim yapabiliyorlar ama bu indirimle bile 200.000 sınırını aşıyor. yanlışım varsa düzeltim ben bu şekilde bir forumda okumuştum yanlış değilse... ancak yeni gelen araçların faturasını ayarlayabilirlerse çözüm olabilir. ben gelecek cevaba göre avukatla görüşeceğim ve ona göre bir yol çizeceğim ama tabiki önce mazda ile tekrardan görüşüp hukuki olarak hakkımı arayacağımı bildireceğim... anlaşırsak ne ala..

bu arada başka kişilere ulaşabilirsek daha iyi olur tabiki.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Siz Kocaeli'nde bulunuyorsanız. Zamanınız varsa yüzyüze görüşmek üzere Mazda Türkiye'ye gidebilseniz çok iyi olur.

Bir de hızlı hareket etmemiz lazım. Olayı Temmuz zammı gelmeden çözmemiz gerekiyor. Yoksa bir de Temmuz zammı gelirse güçlük artar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hayır yok kardeşim. Sizin eliniz daha güçlü. Çünkü sizde proforma fatura var. Sipariş formu ve proforma fatura ile birlikte soluğu Mazda Türkiye'de almak gerekir.

Mazda Türkiye bana verdiklerine benzer bir cevap verecektir. Mazda Türkiye'nin hukuk departmanı ile konunun görüşülmesi gerekiyor. Bizlere verdikleri cevaplar ilk defa karşılaştıkları için biraz gayriciddi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Teşekkür ederim. Takip edeceğiz. Ben bayiye orta yolu bulalım. Yoksa dava neticesinde ÖTV maliyetine de katlamak zorunda kalacaklarını belirttim. Biz bir şey yapamıyoruz dediler. Ancak bizim muhatabımızın bayi olduğunu, bayinin muhatabının ise Mazda Türkiye olduğunu, dolayısıyla çözüm bulunması yolunda devreye girmeleri gerektiğini anlatmaya çalıştım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bayiler cidden birşey yapamıyor. suç tamamen mazda tr nin hatası. cevap geldiğinde eğerki hukuk yoluna başvurursak avukata danışıp dilekçelerde sizin ve benim durumdan da bahsedelim belki bir yararı olur. toplu olarak hakkımızı ararsak daha yararlı olur sanırım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çok iyi olur. Siz İstanbul'a yakın iseniz elinizdeki belgeler ile birlikte Mazda Türkiye'de soluğu almak gerekiyor. Ben yarın aynı iş kulesinde çalışan bir arkadaşımı Mazda'ya göndereceğim.

Hukuken netice alınır. Ancak suhuletle bir an evvel çözüme kavuşması daha isabetli olur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, Karsiyakaliozi :

İzmir bayisi varsa işin içinde her şey olabilir biraz lakayıt çalışırlar.

İzmir Yeni Otomotiv Son Dönem Her Konuda Sabıkalı. Yakın Zamanda İzmir'den Öğretmen Bir Arkadaşımızı Mağdur Ettiler. Kaporasını Alıp, Bir Teslim Süresi Verdikleri Aracı Temin Edemediler. Edemedikleri Gibi Akabinde Oyalayıp Durdular, Ve Tahmini Bir Teslim Süresi Dahi Veremediler. İte Kaka, Güç Bela Aldıkları Kaporayı geri Verdiler. Ve Yanlış Duymadıysam da Mazda Satış Bayiliğini Yakın Bir Zamanda Bırakabilirler. Bir Süre Yetkili Servis Devam Etmek Zorunda Kanunen. Ama Sonra servis hizmetine devam ederler mi hiç bir fikrim yok. Tabi tüm bunlar bir duyum, %100 resmiliği/garantisi yoktur.

16 saat önce, gclkan :

Hayır yok. Moderatörün bildiği kişiler olduğunu düşünüyorum

Vallahi Bende Şimdi Merak Ettim, Kimleri Biliyormuşum. ? :D 

Yani Sizi ve @Farstone arkadaşımızı biliyorum. Birde @Farstone arkadaşımızın İzmit'ten 2 kişi daha var bu şekilde dediğini okudum forumda. Ama o kişiler foruma üye değiller sanırım.

Netice bunun haricinde bilmem, duymam mümkün değil. Öyle bir yetkim, gücüm yok maalesef.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben de engelliyim, geçen arkadaşla cx5 muhabbetimiz olmuştu. son zamlarla artık cx5'in sınırı aştığını konuşmuştuk. Benim daha 2 yılım var yeni araç için. Herhalde yaris falan o zamana. Üzücü olmuş sizin  durum da :( 

14 saat önce, Farstone :

yani bayinin söylediği bu; sizin durumunuzda olan 2-3 kişi daha var.. ama net sayı nedir bilmiyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...