Jump to content

2. Nesil Mazda 3 İçeriye Su Alıyor

raduga
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Sayın üyeler, 2011 Mazda 3 impressive aracım daha önce şöför kısmının paspas altına su almıştı konunun çözümü için Ankara da yetkili servise götürdüm, su tahliye kanalların tıkanmış olması düşüncesiyle temizlediler ancak bir çözüm olmadı. Bir süre daha yağmur yağdığında su ve sonrasında oluşan rutubet ile mücadele ettim tam kesildi artık derken geçtiğimiz günlerde Ankara'ya yağan yoğun yağış sonrası bu seferde şöför arkasında ki arka koltuk ayak koyma yeri su almış olduğunu gördüm ve hala müthiş bir rutubet kokusu var. Kanallarda sıkıntı olmadığını düşünürsek acaba sorun nerede olabilir sizlere danışmak istedim. Şimdiden teşekkür ederim...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 yıl sonra ...

Selam. 2. Nesil Mazda 3 var. Geçen aracı İzmir havalimanın otoparkında en üst kata açık alana bırakmak zorunda kaldım. O günde deli yağmur fırtına var. Bir günlüğüne Ankara gidip geldim. Araç tam 12 saat orada bekledi yağmur altında. ve sabah inanılmaz manzara ile karşılaştım. Sol arka paspas altında 2 parmak  su var. Her yeri kontrol ettim kapı kenarlarını tavanı hiç bir yerde ıslaklık yok. Aracın ön tarafında kontrol ettim tertemiz su döküyorum su aşağı çok rahat bir şekilde iniyor.  Sizce klima havalandırmasından gelmiş olabilir mi.

160DBB99-FF45-4F2F-AE61-FC6F1BFC0ED4.jpeg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@Oz6ur Benim tahminim stop lambalarindan  aliyordur. Eger bagaj kapagi ile kasa arasinda sıkışan bir kablo varsa oradan da olabilir. 

Ayrica arka ayak koyma yerinde, tamponun icinde filan su tahliye delikleri olmasi lazim. O delikler kapali da olabilir. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, Lupara :

@Oz6ur Benim tahminim stop lambalarindan  aliyordur. Eger bagaj kapagi ile kasa arasinda sıkışan bir kablo varsa oradan da olabilir. 

Ayrica arka ayak koyma yerinde, tamponun icinde filan su tahliye delikleri olmasi lazim. O delikler kapali da olabilir. 

Hocam her yere baktım tamponun içine  arka stopların içine baktım bir damla su yada su izi yok. Arka koltuğu söktüm altına baktım tozlar var su izi yok. Yani yağmurun altında 12 saatte o kadar su birikmesi normal değil. Normalde evde yada işteyken kapalı garajda duruyor araç.

Yer döşemeyi sökeceğim bakalım ne çıkacak.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Oto yıkama tüneline girip araçta otururken gözleyebilirsiniz belki su alan noktayı, aklıma bu geldi. Dışarıdan hortumla su tutarak da yapılabilir.

Sunroof varsa tavan döşemesini ve tahliye kanallarını bir kontrol edin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

14 saat önce, Leanback :

Oto yıkama tüneline girip araçta otururken gözleyebilirsiniz belki su alan noktayı, aklıma bu geldi. Dışarıdan hortumla su tutarak da yapılabilir.

Sunroof varsa tavan döşemesini ve tahliye kanallarını bir kontrol edin.

Dediğiniz gibi yaptım bende  çektim hortumu her yerden su sıktım üstten yada arkadan kesinlikle su girmiyor.  alttan büyük ihtimal giriyor, bir yer buldum gibi kabloyu tutan bir soket var tabanda biraz su tuttum oraya hemen su çıkmaya başladı  inşallah oradandır güzelcene orayı silikonla kapatacağım bakalım.

E90A15C1-20A4-45BB-BEEE-28862931E3CC.jpeg

B7780E66-8C7E-456F-9258-67E6D31721E4.jpeg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...
17.01.2023 at 09:36, Oz6ur :

Dediğiniz gibi yaptım bende  çektim hortumu her yerden su sıktım üstten yada arkadan kesinlikle su girmiyor.  alttan büyük ihtimal giriyor, bir yer buldum gibi kabloyu tutan bir soket var tabanda biraz su tuttum oraya hemen su çıkmaya başladı  inşallah oradandır güzelcene orayı silikonla kapatacağım bakalım.

Merhaba hocam benim de aynı şekilde soö arka yolcu ayak kısmının sol köşesi neredeyse her yağmurda su oluyor. Bagaj da öyle. Arabadan soğuttu. Bi çözüm bulamadılar. Bu resmini attığınız yer bagajda mı? 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

29.01.2023 at 20:35, fatih4401 :

Merhaba hocam benim de aynı şekilde soö arka yolcu ayak kısmının sol köşesi neredeyse her yağmurda su oluyor. Bagaj da öyle. Arabadan soğuttu. Bi çözüm bulamadılar. Bu resmini attığınız yer bagajda mı? 

Bagaj tampon ayaklarını ve stop contalarını kontrol edin ilk önce. Stepne yuvası su dolmuş olabilir. Araç hareket ettikçe ön tarafa geliyor olabilir. Sol arka kapıdaki contaları da kontrol edin. Arka oturma kısmını sökün, kapı eşiğini sökün ve basınçlı su tutturun su izlerini takip edip bulabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

17.01.2023 at 09:36, Oz6ur :

park halinde duran araç alttan nasıl su alır ki. bulunduğu yer havuz haline gelip, aracın kaporta boyutuna gelmişse ancak o şekilde su alır. başka yerden alıp o bölüme akış olmuş olabilir. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sunroof varsa ve  fitili iş görmezse sunrooftan sızan su sütundan inip (tavanı ıslatmıyor) arka yolcu koltuğunun önünde birikebiliyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bende de bagaj da su birikiyordu. ustaya götürdüm o içeri girdi ben hortumla su tuttum. arkadaki stoplardan ve orta stoptan su alıyordu. stopları söküm silikonladık. sorun çözüldü.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

05.02.2023 at 23:05, Yenal :

bende de bagaj da su birikiyordu. ustaya götürdüm o içeri girdi ben hortumla su tuttum. arkadaki stoplardan ve orta stoptan su alıyordu. stopları söküm silikonladık. sorun çözüldü.

bagaja giren usta, candır:))))

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...