Jump to content

Lpg Ruhsata İşletmeme Cezası

YunusEmre567
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhabalar Arkadaşlar,

2009 model Mazda 3 aracım var.LPG taktırdım fakat fatura tarihinden itibaren 1 ay (30gün) içerisinde ruhsata işletmem gerekiyormuş. Bende çalışma saatlerimden dolayı işletemedim.Cezası çıktı ve cezanın nereye ödeneceğini bilmiyorum.Bu konu hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi?

Teşekkür ederim herkese iyi çalışmalar...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

LPG’yi Ruhsata İşletmeme Cezası 2018olarak adlandırılan trafik cezası Trafik İdari Para Ceza Rehberi’nde 32 nolu madde ile belirlenmiştir. 

Bu ceza kapsamında Araç üzerinde yapılan teknik değişikliği 30 gün içinde tescil yapan kuruluşa bildirmemek, ceza kapsamına girmektedir. Bu şartları karşılayan durumlarda uygulanacak ceza miktarı şöyledir.

Bu Ceza Kimlere Verilir : Ceza aracı kurala uymayan kişi veya kuruma verilir.

Ceza Miktarı Ne Kadardır : Bu Cezanın 2018 yılı miktarı 108 TL‘dir. 

Erken Ödeme %25 İndirimli Tutarı : 81 TL

Ayrıca Sürücünün ehliyetine 10 Ceza Puanı uygulanır.

Yapılan değişiklik araç belgeleri üzerine işleninceye kadar araç trafikten men edilir.

Bu maddeye istinaden trafikten men edilen araçlara, yapılan teknik değişiklikleri belgelendirip trafik tescil kuruluşunda tescil ettirmeleri ve belgelerine işlettirmeleri amacıyla ek-33 düzenlenmek suretiyle yedi iş gününe kadar izin verilir. Bu süre sonunda gerekli şartları sağlamadığı tespit edilen araçlar trafikten men edilir ve çekici/kurtarıcı marifetiyle götürülmek üzere ek-33/A düzenlemek suretiyle, sahibine veya işletenine teslim edilir.

EK-33 Nedir?

Araçların trafikten men edilmesinden önce kullanılan Geçici Olarak Trafiğe Çıkış İzin Belgesi Ek-33 Trafik İdari Para Ceza Rehberinde Bulunan bazı kural ihlallerinde, ihlal edilen kuralı düzeltmek adına aracın trafiğe çıkışına geçici olarak çıkmasına izin verilmesi gerektiğinde düzenlenen belgedir.

Cezayı Ne Şekilde Ödeyebilirsiniz ?

Vergi dairesine

E-Devlet Şifrenizle cezayı görüntüleyerek.

Gelirler İdaresinin web sayfasından.

Bilmiyorum elinizdeki ceza kimden ne şekilde geldi. Bayan yoluyla internet bankacılığından da ödeyebilirsiniz. 

Ptt'le bu şekilde bir çok ödemenin tahsilatını yapabiliyorlar. Ama makbuzunuzu kesinlikle kaybetmeyim muhafaza edin derim. Çünkü ödem hemen yansımayabiliyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ptt ve vergi dairesine gittim kimse böyle bi ceza duymadık diyor.Ankarada yaşıyorum yeğenbey vergi dairesinde yatırılabilir dediler ama emin degilim.makbuzu noter istiyor tahakkuk numarası istiyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 dakika önce, YunusEmre567 :

Ptt ve vergi dairesine gittim kimse böyle bi ceza duymadık diyor.Ankarada yaşıyorum yeğenbey vergi dairesinde yatırılabilir dediler ama emin degilim.makbuzu noter istiyor tahakkuk numarası istiyor.

Makbuzun görselini özel alanları gizleyerek buradan paylaşabilir misiniz. Bizimde bir gözümüzde canlansın şu ceza tutanağı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ceza tutanağı malesef yok ceza olduğunu noterde öğrendim lpg faturas kesilmesi 1ayı geçtiği için direk cezası var dedi herhangi bi tutanak yok 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 dakika önce, YunusEmre567 :

Ceza tutanağı malesef yok ceza olduğunu noterde öğrendim lpg faturas kesilmesi 1ayı geçtiği için direk cezası var dedi herhangi bi tutanak yok 

Lpg'yi taktırdığınız yerle hiç görüştünüz mü?

Bu ve benzer durumlarla eminim karşılaşıyorlardır. Ve kendilerine bu soru yönelmiş olabilir. Bu konuda bilgi sahibi olabilirler. Hiç konuştunuz mu firmayla?

İlk aşamada E-Devlet şifrenizle girip üzerinize borcu sorgulayın.

Olmadı gelirler idaresinin mtv-ceza sayfası alanına araç ruhsat bilgileri ile giriş yaparak borc-ceza sorgulayın derim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Biz de hesap yapıyoruz. Muayene tarihi gelmedi. Şimdilik ruhsata işletmeden kullanalım, muayene tarihi gelince onu da lpg işini de o zaman yaparız diye. Meğer ceza geliyormuş

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kayınpederim yeğenbey vergi dairesine gitmişti orası emniyete gönderdi orda ceza kestirip ödemiş bi yarın botere gidip ruhsat çıkartmak kaldı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...