Jump to content

3. Nesil Mazda 3 Elektronik Park Freni İle Yanlama Nasıl Olur?

yeppaandela
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Soru bariz gibi geliyor 2 nesilde devasa ve keyifli el freni 3. Nesil aracımda yok ve bazen “güvenli alanlarda” hafif aracı kaydırma isteğim var ve bunu yapamıyorum. Lütfen biri bana anlatsın şu durumu 

2. Soru ise vitesi (D) ye aldığımızda neden el freni otomatik devreden çıkmıyor?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1. Soru için mazda 3 yanlamak için beygir ve torku düşük bir araç. Her ne kadar kontrollü bir ortamda biraz eglence istesenizde elektronik el frenli araçlarda pek mümkün değil.Ancak kaygan zeminde elektronik kontrol sistemleri devre dışı bırakılırsa olur. Arabaya yazık.

2.sorunun cevabı güvenlik önlemi. Japonlar biraz takıntılı bu konularda. Bence olması gerekende bu. Öbür türlü Ufak bir dalgınlık veya çalışır durumdaki araçta çoçuklar için risk teşkil ediyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1. Sorunuzun cevabı, elektronik park freni düğmesini yaklaşık 5 saniye boyunca çekili tutarsanız, sürüş sırasında devreye girer. Bu fren bir motor yardımıyla biraz yavaş ve geç uygulandığından, istediğiniz verimi alamazsınız. Düğmeyi bıraktığınız anda da devreden çıkar.

2. Sorunuzun cevabı, elektronik park freni aktif durumdayken, vites d konumunda, kapınız kapalı ve kemeriniz takılı ise, gaza dokunur dokunmaz otomatik olarak park freni devreden çıkar. 

Kullanım kitapçığını okusanız hepsi yazıyor aslında bunların :) 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Farklı bir şey sormak istiyorum. Emniyet kemeri takılı ise gaza basıldığında  elektronik park freni otomatik olarak iniyor. Peki giderken yanlışlıkla elektronik park freni çekilirse ne olacak? Çok yavaş giderken gaza hiç basmadan denedim,  elektronik park freni tuttu. Ama aklıma takıldı, gaza basılıyken çekilirse tutmayabilir mi? Mantık olarak kalkışta gaza bastığımız an otomatik olarak indiriyor elektronik park frenini.   

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, A_Geyik :

Çok yavaş giderken gaza hiç basmadan denedim,  elektronik park freni tuttu. Ama aklıma takıldı, gaza basılıyken çekilirse tutmayabilir mi? 

onu da deneseydiniz?

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...