Jump to content

Lubex Motor Yağları ya da Belgin Oil hakkında bilgisi olanlar ya da deneyimi olanlar var mı ?

Mazda_Ozan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Geçtiğimiz yıllarda bir iki defa NTV de reklamlarıyla karşılaştığım fakat sonrasında hiç sorgulamadığım bu markayı sizlerle paylaşmak istedim. Merakım üzerine araştırdım ki meğer ülkemizde 1953 yılında kurulmuş olan Belgin adında yağ üreticimiz varmış da ben bilmiyormuşum. 2002 yılından bu yana da Türk Silahlı Kuvvetinin tüm yağ tedariğini sağlayıp şu an motorsporlarına merak salmış, modern labarotuarlarda ar-ge çalışmaları yapıp 5 kıtada 40 ülkeye ürün ihracatı mevcutmuş. Detaylarında 2014 yılında EFQM (Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı) Mükemmellik Modeli Kapsamında "Mükemmellikte Yetkinlik 5 Yıldız" seviyesine ulaşan ve bu belgeyi almaya hak kazanan Türkiye'nin ilk madeni yağ firması olduğunu , farklı OEM onay belgelerine sahip olduğunu ve  Belgin Madeni Yağlar A.Ş , 1999 yılında Lubex markasını edinerek motor yağları ile otomotiv endüstrisine adım atmış, mineral, yarı sentetik ve tam sentetik olarak, değişik vizkösite sınıflarında uluslararası standartta ürünler çıkarmakta olduğunu okudum. 

Tüm bunlara ek olarak, uzun zamandır otomobillerle ilgili youtube'da kendin yap (yağ değişimi veya şanzıman yağı değişimi) izletilerinde karşılaştığım bir durumu sizlerle paylaşacağım. Kimi japon, kimi rus, kimi amerikan, kimi alman hiçbirinde özellikle mobil , özellikle castrol magnatec, eneos vs gibi bir marka tutkusu görmedim, aksine hayatımda hiç görmediğim markada yağlardı ve en önemlisi kendi ülkesinin ürettiği ürünlerdi. Buradan yola çıkarak ben bir de tavsiyede bulunmak istiyorum; çok iddialı olmayan ve benzinliklerde satılan bp, opet, shell, petrol ofisinin ya da totalin etiketleri olan yağları kullanan arkadaşlara özellikle sesleniyorum, paranızı bu ürünlere verene kadar yeteri kaliteye ulaştığına inandığım, "fiyat avantajı"da olan kendi ülkemizin ürünlerini tercih edebilirsiniz. Şahsen ben gönüllü olarak kendi aracıma * Lubex SYN 0W-30 tam sentetik motor yağı , Lubex ATF 3 Şanzıman ve Direksiyon Yağı , Lubex DOT-4 Fren Hidroliği aldım. deneme amaçlı kullanacağım. Saygılarımla...

http://www.belginoil.com/tr/kurumsal/tarihce

http://lubex.com.tr/tr-tr/urunlerimiz/binek-ve-hafif-ticari-yaglari.htm

https://www.n11.com/arama?q=lubex+motor+yağı&srt=NEWEST&litre=4+L&m=Lubex

• Beğen 2
  • Teşekkürler 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

@Mazda_Ozan öncelikle bilgilendirme için teşekkürler. Ben de yakın zamanda öğrendim ve bir pazar günü mail attım kendilerine. Haftasonu okuyup pazartesi dönüş yaptılar. Üstelik telefonla. :) Uzun uzun konuştuk, TDS rica ettim gönderdiler. Yeni ürün gamıyla birlikte API SN'ye geçiş yapmışlar. Ben şahsen ikna oldum, Motul sonrası Lubex denemeye karar verdim. 5/40 için 5 litrelik ambalajla da satış yapacaklarmış. 

Hatta farkında olmadan direksiyon için Lubex ATF III yağ almış kullanmışım bu farkındalıktan önce, gerçi 1-2 hafta sonrasında Mazda AFT M onayı nedeniyle Liqui Moly'ye geçmiştim. Ama neredeyse fark yoktu direksiyon sertliği hususunda.

Siz denediniz mi? 1 yılı geçmiş iletinizin üzerinden. Son durum, düşünceleriniz ve varsa tecrübeleriniz nelerdir? Lubex Primus 5/40 almayı planlıyorum satışa çıkınca. 2-3 ay daha varmış piyasada yaygınlaşması için. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5-30’lara baktım. 2.nesillere uygun iki yağ buldum. 1.si bu  primus fm

http://lubex.com.tr/urunler/urunler.php?u_id=13

Mazda onayı olmasa da o yıllarda ford wss m2c913a-b-c-d bizim araçlara da uygun spec kodları. yağ a5 spec’li. 

ikinci yağ primus ec

http://lubex.com.tr/urunler/urunler.php?u_id=15

Lpg’li araçlar için uygun. Lpg için uygun denmiş. Ama 1.yağ daha doğru gibi. 

dikkatimi çeken şey ürünlerin teknik dökümanı yok. Yüzeysel bilgiler var web sitede. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

05.10.2019 at 11:30, tansu87 :

5-30’lara baktım. 2.nesillere uygun iki yağ buldum. 1.si bu  primus fm

http://lubex.com.tr/urunler/urunler.php?u_id=13

Mazda onayı olmasa da o yıllarda ford wss m2c913a-b-c-d bizim araçlara da uygun spec kodları. yağ a5 spec’li. 

ikinci yağ primus ec

http://lubex.com.tr/urunler/urunler.php?u_id=15

Lpg’li araçlar için uygun. Lpg için uygun denmiş. Ama 1.yağ daha doğru gibi. 

dikkatimi çeken şey ürünlerin teknik dökümanı yok. Yüzeysel bilgiler var web sitede. 

Konuştuğumda teknik dökümanları web sitesine entegre edeceklerini söylemişlerdi. Ben mail olarak istedim gönderdiler. Kendi aracım için de 5/40 kullanmayı düşünüyorum. Yeni seride API SN'ye geçiyorlarmış. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

15 saat önce, Aurora :

Konuştuğumda teknik dökümanları web sitesine entegre edeceklerini söylemişlerdi. Ben mail olarak istedim gönderdiler. Kendi aracım için de 5/40 kullanmayı düşünüyorum. Yeni seride API SN'ye geçiyorlarmış. 

Mail olarak bana attılar ama epey eksik Bilgi var. Viskozite değeri bir tek değer değil. 9-12 diye bir aralık vermiş. 

valla daha teknik ve güvenilir olmaları lazım. Mobil’in üretim tesis ve laboratuvar videolarına bakıyorum. İnanılmax testler deneyler var. Belgin in de yapması lazım ki kullanıyım. 

bu arada total quartz 9000 5-30’dan çok çok memnunum. Hayatta değiştirmem. Fiyatı da pahalı değil. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Olağanüstü  yorumlara guvenerek, bu markanın mevcut 5/40 yağını, LPG'li Mazda 3 aracimda, fikir sahibi olmak için yeterli sayılabilecek, çok kısa bir müddet kullandım. Daha doğrusu kullanabilirim.

Bu yağın bizim araçların motoru için uygun olduğuna kesinlikle inanmıyorum & katılmıyorum.

Adı tam sentetik, ama tadı hiç öyle değil. 

Tam sentetik herhangi bir markanın 5-40 yağı ile yan yana koyun, göz nizam varsa, ilk bakışta bile ne demek istediğim anlaşılır. 

Başlıca sorunlar; motor çok geç ısınıyor, soğuk motordaki mevcut lifter sesi, motor ısınınca bile geçmiyor, yüksek devir çevirmeye korkuyorsun, çünkü motor aşırı gürültülü çalışıyor. 90'lardan kalma yağ bidonları da facia. Kapağın altında jelatin, jelatinin altında sözde tam sentetik yağ, yağın içinde de ne varsa artık. 

Bence, tam sentetik bir yağ bile olmayan, Motul 10-40'ın yanından geçemez, 5-40 serisine de uzaktan iç çeker.

İllaki uygun fiyatlı tam sentetik bir ürün olsun diyorsanız, Doğan Oil 5/40'ı bir araştırın.

Doill 5w40. 

Daha önce herhangi bir marka 5-40 yağ kullandiysaniz, (Marka Fark Etmez & hastası ve müdavimi olduğum Motul da dahil), arada pek bir fark görebileceginize inanmıyorum.

• Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

08.10.2019 at 14:04, tansu87 :

Mail olarak bana attılar ama epey eksik Bilgi var. Viskozite değeri bir tek değer değil. 9-12 diye bir aralık vermiş. 

valla daha teknik ve güvenilir olmaları lazım. Mobil’in üretim tesis ve laboratuvar videolarına bakıyorum. İnanılmax testler deneyler var. Belgin in de yapması lazım ki kullanıyım. 

bu arada total quartz 9000 5-30’dan çok çok memnunum. Hayatta değiştirmem. Fiyatı da pahalı değil. 

Valla haklısınız bu konuda. Bilgilendirme ve beyan anlamında büyük rakiplerinin gerisinde. Daha detaylı özellikleri beyan etmeleri gerekiyor. 

08.10.2019 at 16:55, quiteguide :

Olağanüstü  yorumlara guvenerek, bu markanın mevcut 5/40 yağını, LPG'li Mazda 3 aracimda, fikir sahibi olmak için yeterli sayılabilecek, çok kısa bir müddet kullandım. Daha doğrusu kullanabilirim.

Bu yağın bizim araçların motoru için uygun olduğuna kesinlikle inanmıyorum & katılmıyorum.

Adı tam sentetik, ama tadı hiç öyle değil. 

Tam sentetik herhangi bir markanın 5-40 yağı ile yan yana koyun, göz nizam varsa, ilk bakışta bile ne demek istediğim anlaşılır. 

Başlıca sorunlar; motor çok geç ısınıyor, soğuk motordaki mevcut lifter sesi, motor ısınınca bile geçmiyor, yüksek devir çevirmeye korkuyorsun, çünkü motor aşırı gürültülü çalışıyor. 90'lardan kalma yağ bidonları da facia. Kapağın altında jelatin, jelatinin altında sözde tam sentetik yağ, yağın içinde de ne varsa artık. 

Bence, tam sentetik bir yağ bile olmayan, Motul 10-40'ın yanından geçemez, 5-40 serisine de uzaktan iç çeker.

İllaki uygun fiyatlı tam sentetik bir ürün olsun diyorsanız, Doğan Oil 5/40'ı bir araştırın.

Doill 5w40. 

Daha önce herhangi bir marka 5-40 yağ kullandiysaniz, (Marka Fark Etmez & hastası ve müdavimi olduğum Motul da dahil), arada pek bir fark görebileceginize inanmıyorum.

Tam da 5/40 yağı denemeyi düşünüyordum. Halihazırda Motul 8100 5/40 kullanıyorum aracımı aldığımdan beri 2 bakımdır. Lubex'i bir kere denemeyi düşünüyordum ama yorumunuzdan sonra çekindim açıkçası. Yeni SN serisi 5/40 yağına bir şans vermeyi düşünüyorum hala. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...