Jump to content

Mazda 6 Tamponun Otomatik Yıkamada Parçalanması

Montimpex
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba Arkadaşlar,

Başıma gelen bir olayı paylaşarak görüşlerinizi soracaktım. Geçen hafta aracımla girdiğim tünel tipi otomatik yıkamada aracın arka tamponu yırtılarak hem ezildi hem de tırnakları kırılarak ciddi hasar gördü. İşletmeci ile 3 gün süren zorlu mücadele sonucunda hatanın kendilerinde olmadığını söyleyerek hasarı karşılamayacaklarını belirttiler. Mahkeme süreci uzayacağından hiç uğraşmadan Kasko ile halletmeye karar verdim. Sanayide 750-850 TL maksimum masraf ile tamponu eski haline getiririz dediler. Yetkili servisten telefonla aldığım fiyat ortalama 2600 TL. Sigorta şirketi anlaşmalı onarım merkezlerinde yapılırsa hasar indiriminin yanmayacağını söyledi ve aşağıda yazdığım firmaların isimlerini paylaştı. Birazcık nette şikayetleri incelediğimde hasar-onarım şirketlerinin çok iç açıcı olmadığını okuyorum. Tamponda görünmeyen hasarlar olabileceği için (şase bağlantıları, darbe takozları v.s) yetkisiz kişilerin tamponu tam oturtamama riski olduğunu düşünüyorum. Sırf hasar indirimi gitmesin diye de kötü bir iş çıksın istemiyorum. (bagajdan su alma riski, bagaj kapağının tam oturmaması v.s)

Öncelikle sorum siz nasıl bir yol izlerdiniz. Poliçeyi deldirsek artan kurlar yüzünden sonraki poliçemde epey yüksek bir rakam çıkma riski bulunmakta. Hasar-onarım merkezlerine de güvenemiyorum. Belirttiğim firmalarda iş yaptıranlar ve duyanlar yorum yaparsa sevinirim.

SİMGE OTO (BOSCH)- ÇINARLI

OTTO OTOMOTİV- ALSANCAK

İZCAR OTO -BORNOVA

SERTER OTO -BUCA

fikir vermesi açısından eşimin çekebildiği çok net bilgi vermeyen resimleri ekliyorum. Ben yetkili birinin peşinde koşarken yıkamacı çocuk kendi kafasına göre tamponu oturtmuş.. düzgün resim çekemedim.

kaza02.jpg

PHOTO-2018-08-08-19-15-58 (2).jpg

InkedPHOTO-2018-08-08-19-15-58_LI.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bence bir kaportacı 100 liraya bu tamponu yerine güzelce oturtur. Bu kadarlık maliyet için o paraları harcamaya değmez. Ayrıca içeride hasar alacak herhangi bir şey yok. Koruma demiri var.

• Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tırnaklar kopmuş gözüküyor, ama yine de tamir edilebilir. Çok endişe edilecek bir durum yok gibi, kesinlikle değiştirmeyin tamponu. Anlaşmalı firmalar da halleder, bazıları plastik parça onarımı konusunda uzman zaten.

• Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

geçmiş olsun. bence anlaşmalı yerde yaptıracağınıza cepten yaptırın. kaporta tarafındaki montaj plastiğinde hasar varsa değiştirin, tampondaki ezik büzük her türlü tamir olur.

• Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...