Jump to content

LPG ye yapılan %9 zam sonrası Mazda6 yakıt tüketimi

solaris21
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba arkadaşlar. 

Son yapılan zamla LPG ye ,%9 oranında zam geldi. Bu zamlardan sonra LPG li 2009,2010 model Mazda6 lar in şehir dışında ve şehir içinde ki yakıt tüketimi değerlerini paylaşabilirmisiniz

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Eski konularda litre bazında tüketim verileri mevcut. Zam gelince motorlar daha fazla lpg tüketmiyor. Kuruş hesabı yapmaktan vazgeçelim artık. 

• Beğen 1
  • Haha 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...
Sun Aug 19 2018 at 17:59, solaris21 :

Merhaba arkadaşlar. 

Son yapılan zamla LPG ye ,%9 oranında zam geldi. Bu zamlardan sonra LPG li 2009,2010 model Mazda6 lar in şehir dışında ve şehir içinde ki yakıt

Arkadaşlar 2010 model Mazda6 aldım. Aracıma BRC nin yan ürünü olan GFI LPG kiti taktırdım. Uzun yolda arasıra ama çok nadiren 110 ana çıktım. Genelde 80,90,100 . Yol düz. İniş li çıkışlı da değil. Arabada 1 yetişkin ve bir çocuk var sürücü dışında. LPG yi 3.30 dan fulledim. Yaklaşık 130 km sonra tekrar aynı fiyattan fulledim. Gordumki 100 km deki ortalama yakıt tüketimi 33.25 tl gibi bir değer olmuş. 

Sakın kullanimima rağmen neredeyse 100 km de 10 lt LPG tüketmiş

Bu normal midir.

Aracım 2010 Mazda6 otomatik

Kıymetli görüşlerinizi bekliyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracınıza afr ayarı yaptırın. Yapan arkadaşlar var. İnternette aratırsanız çıkar. Ayrıca lpg tüketimini hesaplarken benzin gibi depo doldurarak değil, bitirerek yapın. Lpg bitip benzine geçince lpg almaya başlayın. Km sıfırlayın. Lpg bitmeden 3-5 kere daha lpg alıp sürün. En son lpg bitip benzine geçince gidilen yol ve litre hesabı yaparak sağlıklı ölçüm yaparsınız. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Merhabalar.

Aracimda fazla ve tuhaf yakıt tüketimi sürüyor. Aracımda GFl marka LPG kiti var. Bu kiti yeni taktım. BRC nin yan urunuymus. 

Şehirler arası yolda çok yaktığını görünce ustaya götürdüm. Bilgisayara bağladı ve birseyleri düzelttim dedi. Test etmemi istedi.

Daha sonra Ankara'dan Manavgat'ta gittim. Ankara Konya arasındaki düz virajsiz, yolda 100-110 km hızla 36 kuruş yaktı km de. LPG fiyatı 3.40 . Ortalama 100 km de 10.73 lt LPG tüketti. 

Konya'da LPG tankını fulledim. Ve yola devam ettim. Manavgat'ta vardığımda, garip bir değer gördüm. Gidenler bilir konya Manavgat arası dağlık virajlı inişli çıkışlı bir yoldur. Manavgat'ta lt fiyatı 3.40 tan tekrar deposu fulledim. Konya Manavgat arası yaklaşık 250 km. Dağlık zor yollara rağmen km'de 17 krş yakıt tüketimi olmuştu. Bu işten hicbirsey anlamadım.

Son olarak Manavgat'tan konyaya döndüğümde tekrar olctigumde km'de rekor bir değer gördüm. 43 krş. Evet 43 krş. Litre olarak 100 km'de ki yakıt tüketimide Manavgat Konya arasında 12.90 lt idi.

Ankara'ya geldiğimde Mazda servisine gittim aracıma bilgisayar bağladılar. Ve viteste sorun olduğunu, sanzuman yağı ve filtresinin değişmesi gerektiğini söylediler. Bilgisayar ekran görüntüsünü paylaşıyorum.asagida. 

Ancak aracı aldığım vatandaş yaklaşık 5 bin km önce şanzıman yağını motul ile yenilemisti. 

Şimdi ne yapacağımı bilmiyorum. Aracıma LPG montajı yapan yerin ve ankarada gittiğim Mazda servisinin ismini ilerde verebilirim. Buralardan uzak durun.

Yardımlarınızı bekliyorum.

Şanzımanda kullanırken bir tuhaflık ben algilamadim. Bu arada. Aracım tekrar soyliyim 2.0 Mazda6 2010 model otomatikIMG_20181020_120917.thumb.jpg.2098ac06216c98d9be5d037c51d0da2c.jpg

Teşekkürler

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...