Jump to content

2. Nesil Mazda 6 Yedek Parça sorunu

hsn hsn
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

İyi günler,

2009 mazda 6 otomatik vites aracıma yedek parça bulmakta sıkıntı çekiyorum.

Ankara'da basit bir iç aks körüğünü bulamadım. servisi aradım dışarıda tanesi 30 TL ye satılan körüğe 325 TL dedi.

Ankara'da mazda 6 nın parçalarını bulabileceğim parçacı var mı? Nerelere bakabilirim. Bundan önceki 626 97 model ve mazda 6 2005 model araçlarımda sıkıntı çekmemiştim. Ancak bu aracımda yedek parça sorunu yaşıyorum. Bulabilsem motor kulaklarını da değiştirmeyi düşünüyorum.

Yedek parça konusunda yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

motor kulakları konusunda yardımcı olabilirm. elimde sağlam temiz çıkma kulaklar var..   arızalı olan hangsiyse söyleyebilrsinz

iç aks körüğü de bulunur. bulunamazsa başka markanın ki de uyabilir. çok özel bi parça değil

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 hours ago, hsn hsn said:

İlginiz için teşekkürler,

@Zealot a ve @Katil Balina ya özelden sordum burayı çok meşgul etmemek için.

amacımız zaten burayı meşgul etmek. başka bir üyenin de ihtiyacı olacağını düşünerek; deneyimlerinizi buradan paylaşmanızı rica ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...
3 dakika önce, Eras06 :

Mazda 6 2009 model sağ motor kulakçığını nerden bulabilirim parça kodu Gs1g39060g

Yurtdışı da olur 

Aksaray Vizyon oto,

Aktif Japon

gibi parçacıları arayın.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

56 dakika önce, Mutlu Tekir :

Aksaray Vizyon oto,

Aktif Japon

gibi parçacıları arayın.

Sağolun parçayı buldum Yaren oto yedek parça Ankara fiyatı 450 tl serviste orjinal fiyat 1650 tl

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yukaridan anladigim kadariyla yetkili servislerde yedek parça fiyatlari diger yerlerin 4 ila 10 kati civarinda gibi.  Bu fiyat farki bana oldukça asiri geliyor.  Acaba yetkili servislerin bu fiyat uçurumundan haberleri var mi?  Eger haberleri varsa ve hala bu fiyatlarda israrci iseler, bu durumda is kaybetmeyi göze aliyorlar demektir.  Yok eger haberleri yoksa, birilerinin onlara bu uçurumdan söz etmesi gerekir.  Bana sanki haberleri yoktur gibi geliyor.  Peki sunu da sorayim.  Yedek parçalari Türkiye disindan Internet kanaliyla satin alma olanagi var midir?  Tabii bu seçenekte hafif bir risk var, eger parça yanlis olursa degistirmek biliyorum ki bir hayli zor.  Internet alisverislerinde (ben de çok kullaniyorum ama) bir mali degistirmek deveye hendek atlatmak gibi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Servise gelen arac da az olunca, maliyeti gelenden cikarmaya calisiyorlar sanirim. Bu ticaret bilmemezlik,baska bisey degil.

Halbuki fiyat makul hatta 2 kat fazla olsa 3,5 fazla verip servise gideriz. Ama o kadar ucuk ki insan servisin onunden gecmekten korkuyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yetkili servisdeki parçalar pahalı değil. 

Bende bahsi geçen parça ve türevlerinden bir sürü var. 

Orjinal motor kulağı 2009 dan 2019a kadar başarı ile görevini tamamlamış. 

450 tl ye satılan yağlı sağ kulak,   anca 2 yil gider. 

Orta kulak mesela yan sanayi si de olur. 

Aks kafası mesela, orjinali 15 yil, yan sanayi si 1 yıl gider. 

O 450 tl ye satılan parça Çin den yada tayvandan gelen son derece kalitesiz bir ürün. Oem değil. 

Hatta daha somut örnek vereyim. 

Mazda 6 baskı balata 1500 tl, oem daikin de aynı para

Renault un orjinal üreticisi olan valeo marka baskı balata 800 filan.. 

Orjinal veya Daikin 120 bin gidiyor. Valeo 40 bin. 

Düşün ki renault un orjinal i, mazda ya anca yan sanayi oluyor....

Tayvan veya Çin olsa ne kadar gider yada gider mi tartışılır....

Konu sanıldığı kadar yüzeysel deil yani....

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

8 saat önce, Eras06 :

Mazda 6 2009 model sağ motor kulakçığını nerden bulabilirim parça kodu Gs1g39060g

Yurtdışı da olur 

@Zealot abiyi tanımıyorsunuz sanırım. Sözünün eri güvenilirdir. Parçaları ondan almanızı tavsiye ederim. 

Not: ortağı değilim 😅

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

22 saat önce, Eras06 :

Sağolun parçayı buldum Yaren oto yedek parça Ankara fiyatı 450 tl serviste orjinal fiyat 1650 tl

@Zealot'a katılmakla birlikte eşdeğer parça imal eden kaliteli markalar da olduğunu eklemek isterim, birebir OEM kadar kaliteli olmasa da sizi kısa sürede yarı yolda bırakacak markalar değil. Yaren'e markasını da sorun. En iyi ihtimalle Taiwan çıkacaktır. Bu tip parçalar tüm Avrupa ve Japonlar'da pahalı. Ben yaklaşık bir yıl önce Suzuki'ninkini serviste 1.300 TL'ye indirimli olarak taktırdım. Amazon'da bir sayfada kargo dahil 89 $'a Febest marka var, linki burada, orginalini de kargo dahil 112 $'a buradan alabilirsiniz. TR'de de orjinalini buradan 1.523 TL'ye alabilirsiniz. Gördüğünüz gibi servisle aralarında uçurum yok, 130 TL bile yok.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

32 dakika önce, Eras06 :

Merhaba arkadaşlar araç bu arızayı veriyor rölantide ilk 10dk hafif titreme oluyor bu neden kaynaklanır?

E2383C38-DE49-40E3-AE3F-DBC64627ECAF.jpeg

Tumble valflerinden kaynaklı arıza. Bu valfler motor soğukken ve 2500 devir altında kapalı pozisyondayken (alanı daraltarak akışı hızlandırırlar.), 2500 devir üstünde ve motor sıcakken tamamen açılırlar.

https://www.obd-codes.com/p0661

Eğer manifold sökülebiliyorsa basit bir takılma olabilir. Eğer değilse ve parça değişimi gerekiyorsa valfleri sökebilirsiniz, ama selenoidin bağlı olması lazım ki, motor hala kapatıp açabildiğini düşünsün ve arıza kodu vermesin. Yurtdışında bu sorunla karşılaşıp bu parçayı çıkartanlar herhangi bir olumsuz durumla ya da yakıt yükselişi ile karşılaşmamış.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

9 dakika önce, Mutlu Tekir :

Tumble valflerinden kaynaklı arıza. Bu valfler motor soğukken ve 2500 devir altında kapalı pozisyondayken (alanı daraltarak akışı hızlandırırlar.), 2500 devir üstünde ve motor sıcakken tamamen açılırlar.

https://www.obd-codes.com/p0661

Eğer manifold sökülebiliyorsa basit bir takılma olabilir. Eğer değilse ve parça değişimi gerekiyorsa valfleri sökebilirsiniz, ama selenoidin bağlı olması lazım ki, motor hala kapatıp açabildiğini düşünsün ve arıza kodu vermesin. Yurtdışında bu sorunla karşılaşıp bu parçayı çıkartanlar herhangi bir olumsuz durumla ya da yakıt yükselişi ile karşılaşmamış.

Çok yararlı bilgiler bunlar teşekkürler ustam da parçadan kaynaklı olduğunu düşünüyor Amazon’da satışta var

FC146CD4-90C1-48A7-8129-3BE021F42D18.jpeg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 dakika önce, Eras06 :

Çok yararlı bilgiler bunlar teşekkürler ustam da parçadan kaynaklı olduğunu düşünüyor Amazon’da satışta var

FC146CD4-90C1-48A7-8129-3BE021F42D18.jpeg

Açıp bakmakta fayda var zira o valfler de takılma yapabiliyor. Takılma yapıp da hareket etmediğinde de böyle arıza verebiliyor. En iyisi bu selonoidi yerinden söküp öyle denemek. Sorun selonoidde mi yoksa takılan valfde mi anlaşılır. Eğer selonoid sağlamsa valf çıkartılır. Eğer valf sağlamsa selonoid siparişi verirsin.

Bunun yeri de boğaz kelebeğinin oralar diye biliyorum. Youtube da videolar mevcut.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 dakika önce, Mutlu Tekir :

Açıp bakmakta fayda var zira o valfler de takılma yapabiliyor. Takılma yapıp da hareket etmediğinde de böyle arıza verebiliyor. En iyisi bu selonoidi yerinden söküp öyle denemek. Sorun selonoidde mi yoksa takılan valfde mi anlaşılır. Eğer selonoid sağlamsa valf çıkartılır. Eğer valf sağlamsa selonoid siparişi verirsin.

Bunun yeri de boğaz kelebeğinin oralar diye biliyorum. Youtube da videolar mevcut.

Anladığım kadarıyla selenoid devre dışı bırakarak denemeli bunu doğru mu?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

9 dakika önce, Eras06 :

Anladığım kadarıyla selenoid devre dışı bırakarak denemeli bunu doğru mu?

hayır valf yuvasından çıkartarak boşlukta. selenoid çıkarsa direk arıza ışığı verir. onun çalışıp çalışmadığını anlamak amaçlı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu selenoid emme manifoldu kapakçıklarını hareket ettiren malzeme değil.

paylaştığınız parça  VANOS u açıp kapatan   selenoid dir..  yanlış parça almayın.

değişken sübap zamanlaması VV-T  yağ basıncı ile çalışır. resimdeki parçanın 1. kanalına yağ gelir 2 den döner..

elektrik yokken 1 kapalıdır.   2500 devirde açılır  yağ basıncı VVT çarkını çevirir. emme eksantriğinin açısı değişir.  yağ basıncı ile daha da çok dolar.. filan falan

bu parça değil ama derdiniz 😃

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...