Jump to content

2. Nesil Mazda 6 Yedek Parça sorunu

hsn hsn
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Anladım bu hata kodlarına karşı hangi durumları göz önünde bulundurmak lazım araçta 10 dk sonrasında bir sorun yaşamıyorum İlk 10dk hiç gaz vermediğimde vites D iken hafif vuruntu yaparak ilerliyor. Aşağıdaki ustanın sorun için işaret ettiği parça.

38C0483E-398A-47BF-A086-CE8B144E56E5.jpeg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

dostum  ;

ustanın işaretlediği parça  VV-T aktivatörü selenoidi

senın bozulan parçan SSV

alakasız yollarda ilerliyorsun. yastığımın altına o VV-T selenoidi koyup yatmışlığım bile var..

hani ben çok anlamam ama,  senin usta bence meslek değiştirmeyi bir düşünsün ..

aracınının emme manifoldunu sökecek. flapları iptal edecek gerekirse..

keza bence onada gerek yok.   kontağı aç  arabayı çalıştırma. içeriden biri gaza bassın.   bir kişide gaz kelebeğinin içini sadece kuru bir bezle temizlesin . sorunun %90 çözülür..   çözülmezse 5dk emme manifoldunu sökersiniz.

yada ustanı dinle değiştir o parçayı..  tercih senin

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

14 saat önce, Eras06 :

https://www.autocodes.com/p0661_mazda.html

burada da detaylı bilgi verilmiş

Ufuk ustayı dinleyin derim. Resimdeki parçayla sorunlu parça aynı değil dediği gibi.

"hani ben çok anlamam ama" Estağfurullah Ufuk ustam sen de anlamıyorsan hepimiz ölelim yahu. :)

• Haha 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 saat önce, Zealot :

dostum  ;

senın bozulan parçan SSV

alakasız yollarda ilerliyorsun. yastığımın altına o VV-T selenoidi koyup yatmışlığım bile var..

keza bence onada gerek yok.   kontağı aç  arabayı çalıştırma. içeriden biri gaza bassın.   bir kişide gaz kelebeğinin içini sadece kuru bir bezle temizlesin . sorunun %90 çözülür..   çözülmezse 5dk emme manifoldunu sökersiniz.

Boşuna okutup makina mühendisi yapmadık seni :D 

• Haha 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Vvt aktuatorunu evin önünde söktük dışarıdan elektrik falan verdik ters verdik videoya çektik sağlam olduğuna tatmin olduk taktık hala taş gibi çalışıyor. Pek bozulacak parça değil. Bu arada araba soğukken aynı sıkıntı bende de var. D de böyle biri arkadan anlık ittiriyormuş gibi. Arabanın gidişinde hiç sıkıntı yok. Takipteyim. Gelişme olursa yazarım buraya.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 saat önce, Zealot :

dostum  ;

senın bozulan parçan SSV

Aracın herhangi bir hava kaçırması yok dedi usta. Ben de gaz kelebeği temizliği ile düzeleceğini düşünüyorum bu arada  araç rölantide 700de çalışıyor bu normal değil sanırım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...