Jump to content

3. Nesil Mazda 3 Power Xenon Ampül Tipi

cem_guldogdu
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhabalar,

3. Nesil Mazda 3 power aracımla aradan geçen 4 yılda aracımın aydınlatma gücünün azaldığını düşünüyorum. Bu yaz yaptığım gece yolculujlarında uzun yolda kısa farlar yetersiz geldi.

Servis bakımında far ayarlarını kontrol ettirdim sorun yok dediler bu durumda ampul değişimi yapmayı düşünüyorum. Xenon ampullerin zamanla parlaklığının azalması gibi bir durum var sanırım. Fakat araştırmama rağmen ampul tipinden emin olamadım D2S yada D4S gibi bilgiler var. Osram' ın sitesinde D4S olarak bilgi veriyor.

Xenon ampul değişimi yapan yada bilgisi olan arkadaşlar varsa yardımlarını rica ediyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

biraz bakındım ama tam emin olabilecek bir şey bulamadım. bir konuda d2s olduklarını okumuştum sanki. aracınızdaki mevcut olandan anlaşılmıyor mu hangi tip olduğu?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim aracımda D2S mevcut Bixeon far olduğu için led mümkün değil. Osram Night Breaker Xenarc almıştım. Led takılabiliyorsa led alın.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Led ampul uyum sağlamayabilir. Orjinal xenon ampuller de çok pahalı Aliexpress'den üçte bir fiyata iki ampul alıp denemek lazım.

Ne kadar performans verir ömrü ne olur bilinmez tabi. Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

28 dakika önce, cem_guldogdu :

Led ampul uyum sağlamayabilir. Orjinal xenon ampuller de çok pahalı Aliexpress'den üçte bir fiyata iki ampul alıp denemek lazım.

Ne kadar performans verir ömrü ne olur bilinmez tabi. Teşekkürler.

1 ay önce 425 lira olan ampul şuanda 705 lira olmuş. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 saat önce, Erdierdi :

Osram xenarc nightbreaker laser adlı bir xenon ampül çıkarmış. Bu nasıldır acaba?

Kaliteli bir ampul takıldığında fark yaratır. Türkiyede satan bir yer göremedim yurtdışı fiyatı 178 avro çok pahalı kendi adıma. Ben aşağıdaki ampulun 5500k olanından sipariş verdim. Gelince takıp sonucu paylaşırım.

https://www.aliexpress.com/item/Yeaky-35w-3800Lm-4500K-5500K-6500K-White-H1-H7-H11-H9-9005-9006-D1S-D2S-D3S/32926169792.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.caf54c4dbTrGXb

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Farlardan ben de memnun değilim, önceki aracım peugeot 308'in ledleri çok iyiydi. Mazdanın xenonları 308'den sonra zayıf geldi bana. Benim için aydınlatma çok önemli, iyi ampullerle değiştirmek istiyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracın orjinal ampülünün ne olduğunu buldum. Mazda NA' da parça kodu 9070-39-350. EU da kodu farklı mıdır bilmiyorum.

Osram Xenarc D4S 66440 Original 4300K

81XtodreTrL._SL1500_.thumb.jpg.d5b0e9c1d324e0a0dea64b181f6cd3b6.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Mazda 3 Xenon orjinal ampüllerini Almanya’dan getirttiğim aşağıdaki ampüller ile değiştirdim. Şu an çok memnunum. Yalnız far ampul değişim işi baya uğraştırdı çok kolay değil.

2B57041B-FA3F-4CDB-B25B-9F1CE4648EBF.jpeg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 dakika önce, Erdierdi :

Mazda 3 Xenon orijinal ampüllerini Almanya’dan getirttiğim aşağıdaki ampüller ile değiştirdim. Şu an çok memnunum. 

Ben de patlayana kadar üzerindekileri kullanıp, sonradan bunlara geçmek istiyorum. Ne kadara mal oldu? kendiniz mi değiştirdiniz? Renk farkı oldu mu? Keşke bir tanesini değiştirdikten sonra karşılaştırma fotosu çekseydiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

7 dakika önce, Tarahumara :

Ben de patlayana kadar üzerindekileri kullanıp, sonradan bunlara geçmek istiyorum. Ne kadara mal oldu? kendiniz mi değiştirdiniz? Renk farkı oldu mu? Keşke bir tanesini değiştirdikten sonra karşılaştırma fotosu çekseydiniz.

106 € verdim çiftine. Türkiye’de satan bulamadım. Arkadaşımla birlikte değiştirdik. Bunlar daha beyaz ve daha iyi aydınlatıyor kesinlikle çok iyi. Fotoğraf çekmek hiç aklıma gelmedi. Bugün İstanbul’da akşam sürekli yağmur yağdı ve çok iyiydi görüş mesafesi.

Sağ taraftaki ampul kaputun içinden değişiyor. Sol taraftaki ampul çamurluğu söküp alttan değiştiriliyor. Tamamen elimiz ile yoklayarak falan değiştirdik  Acemi olduğumuzdan. İnternette de YouTube da videolarda çok net Bilgi yok. Sanırım fazla kimse değiştirmemiş. :)

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 yıl sonra ...
 Paylaş

• Yeni Oluştur...