Jump to content

Vestel’in otomobili 'VEO'

Mehmet Özdemir
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Yerli otomobil projesi kapsamında kurulan Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu’nda yer alan beş ‘babayiğit’ten biri olan Zorlu Holding’in ilk yerli otomobilinin tasarımları ortaya çıktı.

Habertürk’ten Necdet Çalışkan’ın haberine göre Türk Patent ve Marka Kurumu’naVestel Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş. aracılığıyla yapılan tasarım tescil başvurusunda, otomobilin ilk görselleri de paylaşıldı. İşte o başvuru:

2175604_0dde0f5240792fe10eb226d2b3b187bd

Vestel'in 7 Eylül 2018'de yaptığı tescil başvurusunun yer aldığı ve 9 Ekim 2018 tarihinde yayınlanan Türk Patent ve Marka Kurumu’nun Tasarımlar Bülteni’ne göre Vestel’in yerli otomobilinin adı ise “VEO” olacak. 6 farklı görselin paylaşıldığı başvuruya göre VEO'nun tasarımcıları ise şunlar: Burak Emre Altınordu, Kazım Doku ve Mehmet Kaya. 

3 AYLIK İTİRAZ SÜRESİ VAR
Vestel’in tasarım tescil başvurunun yer aldığı Türk Patent ve Marka Kurumu’nun 9 Ekim 2018 tarihli Tasarımlar Bülteni’nde sözkonusu tasarımla ilgili itiraz sürecine de yer verildi.

Buna göre Vestel'in bu tesciline gerçek veya tüzel kişiler ile ilgili meslek kuruluşları gerekçelerini açıkça belirtmek ve ilgili yönetmelikte öngörülen şartları yerine getirmek koşuluyla, 3 ay içinde itirazda bulunabilecek. “VEO” adlı otomobilin tasarımıyla ilgili itiraz süreci 2019 yılının Ocak ayı ortasında sona erecek.

İşte Veo'dan ilk görüntüler:

2175604_b4b9727b2c65b90935dd5ee956e50f45

2175604_2defea05fc66a4e5a193061aa1b556a0

2175604_f08f244fb1bdbc8029d1d2bfa142b5d5

ELEKTRİKLİ'YE ODAKLANACAK

Zorlu grup şirketlerinden Zorlu Enerji de dün elektrikli otomobil pazarına odaklanarak, 2019 sonunda Türkiye'nin her yerini elektrikli araçla dolaşabilecek şekilde bir sistem oluşturup, 200 ayrı lokasyonda hızlı şarj istasyonu kuracağını ve bunun için 10 milyon dolarlık bir yatırım gerçekleştireceğini duyurmuştu.

Eğer Vestel konsept adı VEO olarak belirlenen bu araçla otomobil pazarına girerse akılıl telefon pazarında Venüs ile yer alan grup otomobilde de VEO ile boy gösterecek.

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret AŞ'de Zorlu Holding’in, Anadolu Grubu, BMC, Kök Grubu ve Turkcell ile birlikte yüzde 19'arlık payı bulunuyor.

Gürcan Karakaş’ın CEO olarak görevlendirildiği ve ilk prototipinin 2019 yılının sonunda çıkması beklenen yerli otomobil projesinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin ise yüzde 5’lik payı var.

Tüm haberi görüntüle

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

46 dakika önce, SweepeR :

Önde kısa/uzun far yok mu yoksa ben mi yanlış görüyorum.

vestel çamaşır makinesi deterjan koyma gözü gibi düşündüler herhalde hocam; üzerine basıp, itekleyince açılarak geri geliyor. :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sağ ön çamurluk ve kapıda hasar var:) sağ aynanın orada diyecem ama ayna da yok?

bence teknolojide bu kadar ilerlemiş olamayız:) 

bu arada destek olun köstek olmayın bu daha başlangıç böyle böyle olacak diyenler gelmeden kaçayım:) 

adamlar arabayla fezaya çıktı bizimkiler gerçeklikten uzak akülü araba tasarımıyla geliyor... neyse

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hemen muhalefet yapmayın.  Tamam bir meslek lisesi öğrencisi bile bundan daha iyi grafik yapardı ona katılıyorum ama Vestel şu anda gürlüyor, bir yağmaya başlasın dünya otomobil piyasasını kökünden sallayacaktır.  Grafiklerde render sorunu dikkat cekiyor fakat haber merkezine otomobil yetiştirmek kolay mı sanıyorsunuz. Vestel'in bundan sonraki haber çalışması için AutoCAD'i daha iyi bilen eleman işe alacağına inancım tam.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

😂 Vestel üzmedi güldürdü.

Bizim grubun yaptığı otomobiller halen şirkette tasarım atölyelerinden birinde duruyor. Karsan V1 diye aratırsanız zaten tüm bilgilerine ulaşabilirsiniz. Kısacası araba 7-8 sene önce yapılmıştı, ama motoru maalesef Türk değil. Eğer devlet desteği olmazsa dünyada yeni araç yapacak hiçbir firma kendi kendine motor üretemez. Daha doğrusu 3-5 milyon araca koyulacağı garanti değilse üretemez, çünkü maliyeti kurtarmıyor. Türkiye de üretilecek yerli motor dünyaya satılmazsa bunu özel bir şirket veya konsorsiyum tek başına üretmez.

Sarı olan taksi olarak üretilen, İstanbul yollarına da çıkartılmıştı. Gri olan elektrikli model, o da İstanbul da ufak bir gezi yaptı. Bir de siyah olan var, İngiltere ihalesi için taksi olarak sağdan direksiyonlu ve elektrikli yapıldı.

Bu arada araç Total Recall filminin yeniden çekiminde kullanılmak üzere resmi olarak talep edilmişti, fakat New York Taxi ihale sürecinde olduğundan maalesef gönderilmedi. New York taxi ihalesi de tam bir politik oyunla elimizden son anda alındı. Şehir sakinleri tarafından en çok oyu almamıza rağmen lobi faaliyetlerinden dolayı önce Nissan a verildi. Nissan ben gerekli alanı sağlayamıyorum diyince Ford connect e verildi. Onlarda engelli rampasını yapamayınca ihale iptal oldu. Bizim araç tüm bu kriterleri karşılıyorken yazık edildi.

DSCF4369 (1).JPG

Geneva-2012-Karsan-CONCEPT-V1.jpg

• Beğen 1
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yıllardır otomotiv sektöründeyim, bari bizim sektör teknik dayanaklarda kalsa idi.

KArsan nın masa üstü taxi protoipi vardı bende taşınıren kayboldu ,üzülmüştüm.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

12.10.2018 at 20:07, Çağlar Bayur :

Yıllardır otomotiv sektöründeyim, bari bizim sektör teknik dayanaklarda kalsa idi.

KArsan nın masa üstü taxi protoipi vardı bende taşınıren kayboldu ,üzülmüştüm.

Balkona baksana. Ya da ben gelip arayayım. Tamam söz kenarda yatan gm 4000 ve 4200 ile tsw 400leri çalm...aman almayacağım 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu arada ben şirket içinden fotoğraf koyamıyorum ama geçenlerde trt haber için çekimler yapılmıştı. henüz ben de izlemedim, başlarında bizim prototip atölyesinden görüntüler görünce ekleyeyim dedim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

18 saat önce, SweepeR :

bu arada ben şirket içinden fotoğraf koyamıyorum ama geçenlerde trt haber için çekimler yapılmıştı. henüz ben de izlemedim, başlarında bizim prototip atölyesinden görüntüler görünce ekleyeyim dedim.

Adam kitabın ortasından konuşmuş... MARKA... Bizim milletimiz araç alırken direk markasına bakıyor. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2010 Aralıkta CNR da yapılan fuarda bu aracın 1/1 ölçekli maketi sergilenmişti. O zaman ben işe gireli 3-4 ay olmuştu ve 1 günlüğüne ben de standda durmuştum. En az 20 kişi gelip elimi kırarcasına sıkıp gözleri dolarak artık çıksın lütfen araba dediler. Şu araç çıksa o kadar çok alıcak insan var ki heralde Jan Bey bile şaşırır :) İnsanımız gerçekten çok uzun zamandır kaliteli bir Türk yapımı araca binmeyi istiyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

böyle saçmalıklarla uğraşacaklarına hacettepe üniversitesi'nin yaptığı şu araca destek versinler. adamlar kaç yıldır bekliyor çürüyecek araba

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dış görünüş çok iyi, konfor ise koltuklardan anladığım kadarıyla neredeyse yok :D. Üniversitelerde bu işler baya ilerledi. Buradaki tek sıkıntı üniversiteler genelde el yapımı yaptığından endüstriyel tasarım tarafına çok önem vermiyorlar, bu da seri üretime uygunlukta büyük sıkıntılara yol açıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

10 saat önce, SweepeR :

2010 Aralıkta CNR da yapılan fuarda bu aracın 1/1 ölçekli maketi sergilenmişti. O zaman ben işe gireli 3-4 ay olmuştu ve 1 günlüğüne ben de standda durmuştum. En az 20 kişi gelip elimi kırarcasına sıkıp gözleri dolarak artık çıksın lütfen araba dediler. Şu araç çıksa o kadar çok alıcak insan var ki heralde Jan Bey bile şaşırır :) İnsanımız gerçekten çok uzun zamandır kaliteli bir Türk yapımı araca binmeyi istiyor.

Bende çıkmasını bekleyenlerdenim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...