Jump to content

Mazda CX-5 Kaportadaki Kireç Lekeleri Nasıl Temizlenir?

selmazda
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Armadaşlar CX-5 aracımın kaputunda yan yana 5-6 adet beyaz leke oluştu, İlk başta kuş pisliği sanmıştım ama sanırım kireç lekesi bunlar. Bir Usta ev temizliğinde kullanılan CİF ile çıkarabilirsin dedi. Forumlarda suyla karıştırılmış sirke ile çıkabileceği yazıyor. Siz ne dersiniz? Ne yapmak lazım?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 saat önce, selmazda :

Armadaşlar CX-5 aracımın kaputunda yan yana 5-6 adet beyaz leke oluştu, İlk başta kuş pisliği sanmıştım ama sanırım kireç lekesi bunlar. Bir Usta ev temizliğinde kullanılan CİF ile çıkarabilirsin dedi. Forumlarda suyla karıştırılmış sirke ile çıkabileceği yazıyor. Siz ne dersiniz? Ne yapmak lazım?

Sirke halleder, çikarmazsa sirke+karbonat iş görür.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

8 saat önce, selmazda :

Önce kaputu ıslatın, ıslak bir beze amonyaklı cifi sürün, lekeyi ova ova çok bastırmadan silin. (MrGreen marka olabılır Bimdeki cif ışe yarıyor, Mintax marka da iyi, lakin Cif marka cif işe yaramıyor). Lekelı yerı silip yıkayıp kurutun. Boyadakı lekeler çıkacak lakın uygulama yaptıgınız alandaki  boya bıraz solucak. Bunun ıcın en son olarak Sonax super guclu cıla uygulayacaksınız. Bir kat veya iki kat sonrasında mükemmel sonuca ulascaksınız. ( Bu işlemı özellıkle baskasının aracına sürttüğünüzde, aracınızın üzerıne gelen boyayı cıkarmak ıcın kullanabılırsınız. Aracınız beyazdır sıyah araca vurdunuz aracınız sıyah oldu gıbı 😉

Ben yıllardır bu sekılde yapıyorum, hatta bı arkadasım kaza yaptı kapıyı komple boyatcaktı, aradı cıkardım lekelerı mutluluktan çıldırdı yemege göturdu :d

https://www.hepsiburada.com/sonax-cizik-giderici-guclu-cila-250-ml-p-HBV00000873J6?magaza=TveT&wt_gl=cpc.tum.universal-genel.pla&gclid=EAIaIQobChMIkv3G57KJ3gIVEZQYCh3fIgYXEAQYGSABEgL7fvD_BwE

9730116419634.jpg

Ürün çok ıyı bır urundur. Arkadasın aracında yıkama sırasında sanıyesı bıttı tabanca elinden  fırladı arka camurluga vurdu boydan 12 cm çizik olustu, kıllcalın az daha derınıydı, tırnak giriyordu çiziğe, Sadece bu ürünü 2 kat uygulama sonrası tamamen yok ettı ve uzerıne 3 4 yıkama yaptık hıc bı sekılde cızık gerı gelmedı

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bence kesinlikle cif veya pasta tarzı aşındırıcı ürünler kullanmayın. Aracınızdaki leke boyayı aşındırdığı için oluşan bir leke değil. Boyayı çözücü etkisi olmayan sirke gibi sıvılarla silmeyi deneyin. Eğer çıkmazsa yine alternatif çözümler bulunabilir. Cifin içinde aşındırıcan partiküller var, bir leke için komple o parçayı pasta yapmanız gerekir, bu sefer o parça diğer parçalardan parlak görünecek, üstelik boyadan pasta ile katman almış olacaksınız.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...
 Paylaş

• Yeni Oluştur...