Jump to content

Mazda CX-5'i P Konumuna Almama Rağmen Lütfen "P" Pozisyonuna Alınız Uyarısı Çıkıyor

selmazda
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

CX-5 istop edip P konumuna almama rağmen. araç off pozisyonuna gelmiyor ACC pozisyonunda kalıyor ve ekranda "lütfen P pozisyonuna alınız" çıkıyor!  yanı aracı terkedemiyorsunuz!

Arkadaşlar bu neden oluyor? Daha sonra vites topuzunu biraz sağa sola sallayıp frene basmadan start tuşuna basıp tekrar on pozisyonuna getirip tekrar starta basıyorum ve düzeliyor, bazen de birkaç defa tekrarlamam gerekiyor bu işlemi.

Diğer bir sorum CX-5 lerde Torpido gözünde soğutma var mı? Kitapçığında bulamadım bunu..Teşekkürler, kazasız sürüşler dilerim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sanki buna benzer bir sorunla karşılaşmıştı bir üyemiz. vites konum anahtarı gibi küçük bir switchi değiştirince çözülüyordu sorun.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tahmin ettiğim kadarıyla cevap veriyorum. Bu arıza otomatik vites kontaktörü ile alakalı, kontaktör, vitesin konumunu şanzımana ve bilgi ekranına ileten parçadır fakat kolay kolay arızalanmaz, CX5de nerede bilmiyorum ama genelde yeri hava filtresi kutusunu çıkarınca akünün hemen altında şanzımana vidalanmış siyah parçadır.

Resim 2013 Mazda CX5 için.

Capture.jpeg.2cce9fd296248694eca1533a35184422.jpeg
Bu parçaya vites kolundan gelen bir halat bağlıdır ve o halatın kontaktöre bağlı ucunda gergi ayarlayıcı bir mekanizma bulunur, bu tip arızalar genelde halatın gevşemesinden oluşur, halatın gerginliğini almak gerekli.

Önemli not: Vites geçişlerinin algılanmasındaki gecikmeler de bu kontaktör veya halat gerginliğinden kaynaklanmaktadır.
  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@Forlan2018 çok teşekkür ederim. Servise bir gösterelim bakalım. Benim yapabileceğim bir şey değil anlaşılan.

2013 model CX-5 lerde torpido gözünde soğutma var mı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, selmazda :

@forlan2018 çok teşekkür ederim. Servise bir gösterelim bakalım. Benim yapabileceğim bir şey değil anlaşılan.

2013 model CX-5 lerde torpido gözünde soğutma var mı?

Maalesef yok, hatta torpido ışığı da yok ya da benim aracın ampulü patlak :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 11 ay sonra ...

merhaba 

aynı sorunu yaklaşık 2 yıl önce yaşamıştım.

ankarada sk mazda o zamanın fiyatıyla yaklaşık 3500 tl ye vites kutusundaki mekanizmayı değiştirecekti.

yine ankarada herter mazda vites kutusunda (konum sensörü idi sanırım adı) mandallı bi mekanizmayı ayrıca sipariş verdi yaklaşık 500tl tuttu ve sorun tamamen düzeldi. 

yeri ise hemen vitesin tutunduğu konsolda.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

26 dakika önce, omg6 :

merhaba 

aynı sorunu yaklaşık 2 yıl önce yaşamıştım.

ankarada sk mazda o zamanın fiyatıyla yaklaşık 3500 tl ye vites kutusundaki mekanizmayı değiştirecekti.

yine ankarada herter mazda vites kutusunda (konum sensörü idi sanırım adı) mandallı bi mekanizmayı ayrıca sipariş verdi yaklaşık 500tl tuttu ve sorun tamamen düzeldi. 

yeri ise hemen vitesin tutunduğu konsolda.

Ben de böyle bir problem olduğunu tahmin ediyordum ki siz cevaplamışsınız. 2004 Mazda6 da benzer bir problem yaşamıştım, ses sistemini söküp takarken düzgün montaj yapamamışlar araç duraksız P ye R ye geçiyordu. Evet mekanik bir problemdi ama Halil Usta açıklamıştı mekanizmayı, çok değiştiğini sanmıyorum. Genelde vites konumu iletimi ve kilit sistemi vitesin altında gerçekleşiyor diye biliyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

15.10.2018 at 17:06, selmazda :

CX-5 istop edip P konumuna almama rağmen. araç off pozisyonuna gelmiyor ACC pozisyonunda kalıyor ve ekranda "lütfen P pozisyonuna alınız" çıkıyor!  yanı aracı terkedemiyorsunuz!

Arkadaşlar bu neden oluyor? Daha sonra vites topuzunu biraz sağa sola sallayıp frene basmadan start tuşuna basıp tekrar on pozisyonuna getirip tekrar starta basıyorum ve düzeliyor, bazen de birkaç defa tekrarlamam gerekiyor bu işlemi.

Diğer bir sorum CX-5 lerde Torpido gözünde soğutma var mı? Kitapçığında bulamadım bunu..Teşekkürler, kazasız sürüşler dilerim.

merhabalar

size burdan yardımcı olalım , vites konum sensör değişim olursa sıkıntı ortadan kalkmış olur.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yanlış hatırlamıyorsam benzer sorun Skoda Octavia'larda da var. Kullanıcılar bu konuda kan ağlıyordu, ve aynı soruna sahip kullanıcı sayısı bayağı bir yüksek.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, İlhan :

Yanlış hatırlamıyorsam benzer sorun Skoda Octavia'larda da var. Kullanıcılar bu konuda kan ağlıyordu, ve aynı soruna sahip kullanıcı sayısı bayağı bir yüksek.

Can sıkıcı bir durum 😁

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, İlhan :

Sonra bize Octavia mı Focus mu diye soruyorsun 😜 😀

• Haha 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

11 dakika önce, zoptrik :

24 saat az geliyormuş abi. 😜 Herif dünyanın dönüş hızına bile isyankar. Rebelyın34 :D 

Biz ne yapalım o zaman, 2 tane 😂🤣

• Haha 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...