Jump to content

1. ve 2. Nesil Mazda 3 İçin Balata ve Disk Önerisi Ortak Konu

Limpony
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Ben üç gün önce araca bakım yaptırdım Bursa inallar yağ-hava filtresi ve yağ değişimine 280 tl fiyat verdi. Bende ustamla görüştüm.

Ön balata - kale marka 70 tl

Filtre (yağ filtresi orjinal polen-hava filtresi muadil) ve yağ (mobil) değişimi 140 tl

İşçilik 70 tl

Toplam 280 tl 'ye hallettim

Kale balatayı mazdalarda kullandıklarını ve sıkıntı yaşamadıklarını söyledi deneyip göreceğiz. Allah nasip ederse kaç km gittiğini ileride yazarım

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 ay sonra ...
  • 2 hafta sonra ...

Selam arkadaşlar;

uzun araştırmalar sonucu, ( avrupadaki arkadaşlarada danışarak ) 2 hafta önce ön,arka disk ve balataları ferodo marka ürün alarak kullanıyorum. disk (takım ) +balata ( takım )+ işcilik tamamı 540 TL. Disk ve frenlerin performansına gelince, son derece etkili bir frenleme kabiliyetine sahip, aynı hissi bir arkadaşım aracına brembo kit taktırmıştı, onun aracındaki frenleme hissine vardım.

Not: ( balatalardan şu ana kadar koku,ses, titreme vs. ) olaylarla karşılaşmadım. tavsiye ederim.

saygılarımla

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...
  • 2 ay sonra ...

merhaba arkadaşlar bende  ön disk ve balataları değiştirdim..servis kallavi bir rakam söyleyince tanıdığa gitmek zorunda kaldım. ön disk FEDERAL POWER...ön balata ICER.. ve arka balata KALE  marka ile değişti.arka balatalar kasislerde şıkırdama sesi yapıyor diye değiştirdim..ustam mazda için en sıkıntısız olanları dedi bakalım sonuç ne olacak bende merak ediyorum.parça ve işçilik toplam 270 tl verdim

post-10295-141695302913_thumb.jpg

post-10295-14169530292_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Balatacımın bana verdiği ürünler bunlar: 

Tabii ki bir sürü marka var...

Şimdi birşey farkettim, arka balataların kodu başka olabilir, yarın tekrar güncellerim mesajı. Ön balata numarası doğru.

XDqpz3.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ilk defa duyuyorum bu markayi , neden ATE , TRW veya Valeo tercih etmediniz ?

Ben de ATE yi yeni duydum :D,

TRW çin markası değil mi ?

Valeo beni işe almadı :D

Şaka bi yana, balatacım çok güvendiğim bir arkadaş ICERları önerdi. aracım 30bin oldu balatalarım hala gidecek görünüyor. ICER ları ne zaman denerim bilemiyorum. Kurlar yükseliyor diye 2-3 ay önce aldım duruyorlar.

İspanyol Üretimi icer markası. Kodlar 2012 1.6 diesel için doğruymuş.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben de ATE yi yeni duydum :D,

TRW çin markası değil mi ?

Valeo beni işe almadı :D

Şaka bi yana, balatacım çok güvendiğim bir arkadaş ICERları önerdi. aracım 30bin oldu balatalarım hala gidecek görünüyor. ICER ları ne zaman denerim bilemiyorum. Kurlar yükseliyor diye 2-3 ay önce aldım duruyorlar.

İspanyol Üretimi icer markası. Kodlar 2012 1.6 diesel için doğruymuş.

Bizim araclarin uzerinde gelen orjinal balatasi ATE  O0

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Merhaba arkadaşlar,

Merak ettim,

Norman bir kullanıcı için;

Balatalar bittiği zaman konsolda herhangi bir lamba vb. uyarı yanıyor mu yoksa 6 ay yada 10bin Km'de bir gittiğimiz serviste, şans eseri fark edilirse mi yada servisimiz iyi olsun, balatanın bittiği dönem şans eseri servise denk gelirse mi balatanın bittiğini anlayabiliriz?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim dizelden çıkan orjinal balatalar fomoco. Yani ford motor corporation.

Tamam iste o balatalari ATE Ford icin uretiyor sol tarafina dikkatle bakarsaniz ATE yazisini gorursunuz 

g4WLXO.png

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tamam iste o balatalari ATE Ford icin uretiyor sol tarafina dikkatle bakarsaniz ATE yazisini gorursunuz 

g4WLXO.png

Doğrudur sağ tarafta FoMoCo yazıyordu. Balatalar çok kirli olduğu için kirlerini kazıyıp bakmadım. Ama bir A harfi hatırlıyorum :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Gomodoejderi'nin sorusu havada kalmış.Ben de merak ediyorum, bu balatalarda bir sensör - müşür var mıdır, tamamen bittiğinde bizi uyaracak?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ATE balatayi perakende satan bir yer bulamadim , balata degisiminde oradan alacagim bulursam :)

3-4 defa üst üste fren yaptığımda resmen tutmuyordu frenler. Kale marka taktım şuan eski performasında frenler. Fakat ne hikmettir ki hala daha eski kasa (2006) mazda3 ün frenlerini arıyorum. 10 defa üst üste fren yap tık demezdi. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Balatalarin uzerinde isaretler var bittiginde o isaretli bolgeyi gelince degistirmek gerekiyor . 

Fakat ornegin benim eski araclarimdan Peugeot 407'de aracin yol bilgisayarinda balatalar bittigi zaman uyari cikiyordu , balatalar asinmistir degistirin gibi. Fakat bizim araclarda o olmadigindan oturu dedigim gibi balata uzerindeki isaretlerden kontrolu yapilmali, cogu zaman daha 4-5bin km gidecek balatalar bitti diye hemen degistirilme yoluna gidiliyor ben gozumle gormeden degistirmem acikcasi

Bu uyari sistemi genellikle fisli balata diye tabi edilen tip balatalari kullanan araclarda oluyor .

Bir diger kontrol yontemi de fren hidroligidir , hidrolik azalmissa balatalariniz bitmeye gelmistir demektir , balatalar degisince tekrar hidrolik eski seviyesine gelir fakat ben balata ile birlikte fren hidroliginide degistirmenizi oneririm

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Gomodoejderi'nin sorusu havada kalmış.Ben de merak ediyorum, bu balatalarda bir sensör - müşür var mıdır, tamamen bittiğinde bizi uyaracak?

El freni çektiğimizde yanan uyarı lambası balatalar tamamen bittiğinde de yanıyor diye biliyorum...

Zaten ona kalmadan ses yapmaya başlıyor, erken şişiyor...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...