Jump to content

1. ve 2. Nesil Mazda 3 İçin Balata ve Disk Önerisi Ortak Konu

Limpony
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Ben Ate almıstım 400 tl ıdı o zman sımdı baya düşmüss 275 e ses mes cıt yok on numara balata

https://www.otosupermarket.com/urun/mazda-3-fren-balatasi-on-2010-2013-ate

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

On arka balataları 2 sene önce mga almıştım, o zamanlar 125-150 lira gibi komik para vermistim. Şimdi 200-225 olmuştur. Fren kullanımını azalttığım için hala bitmedi, 30000km yol yaptım, 10000km daha gider. Bir avantaji da içerisindeki uyarı metalinin olmaması, dolayısı ile ses yapıp adamın sinirini bozmuyor. Ama ayda bir balatalar ne durumda diye gözle takip etmeniz tavsiye olunur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

@tansu87

Biraz destek olun balatalara. Boyke kendi haline birakirsaniz zor bitecek gibi. 😀

2009 bL kasa mazda 3 aracimda  hiz farketmeksizin frene dokundugumda araba yere pusuyordu. 
Simdi ki 2010  aracimda ayni durum yoktu.  Sucu disk balataya atip Dun blueprint disk balata taktik. 
Daha yeni, tam deneyememis de olabilirim ama sanki yine de araci oldugu yere cokturmuyor. 

• Haha 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

6 saat önce, Lupara :

@tansu87

Biraz destek olun balatalara. Boyke kendi haline birakirsaniz zor bitecek gibi. 😀

2009 bL kasa mazda 3 aracimda  hiz farketmeksizin frene dokundugumda araba yere pusuyordu. 
Simdi ki 2010  aracimda ayni durum yoktu.  Sucu disk balataya atip Dun blueprint disk balata taktik. 
Daha yeni, tam deneyememis de olabilirim ama sanki yine de araci oldugu yere cokturmuyor. 

Fren yagini degis abi

17 saat önce, tansu87 :

Ön balataları değişeli 30 bin km oldu. Araç otomatik. Bu balatalar ne zaman bitecek? 

485FC769-D3E5-4F63-8BB5-FF52A8ED77DF.jpeg

En az 1 sene daha binersin kanka 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

8 saat önce, Lupara :

@ozgur35

Ben pirelli 4 mevsim lastiklerden supheleniyorum ama fren yagini da degistireyim.

Pirelli vardi pederin Jettada ,2010 yilinda bi kaydim agaca carpdim. Araba saglamdi ama bisey olmadi 😃 arabayu yeni almistik lastikler 6 yillikti Haftasina agaca uctum 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

36 dakika önce, ozgur35 :

Pirelli vardi pederin Jettada ,2010 yilinda bi kaydim agaca carpdim. Araba saglamdi ama bisey olmadi 😃 arabayu yeni almistik lastikler 6 yillikti Haftasina agaca uctum 

Pirelli, kafasina gore takikan ozgur bir lastik demek ki 😜
Dun Silivriden eve donerken, hadimkoy civarinda ondeki arkadas ani fren yapti. Ben de yaptim, araba durdu ama lastikler duramadi. 
Allahtan ben tam durana kadar ondeki arkadas hareket etti. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Arkadaşlar benim de aracımdan frenleme esnasında ses geliyor. Disklerde ondülasyon vardı tornaya alındı ve Bosch marka balatalarım var (15000 km kadar kullandım ). Sizce Ferodo mu TRW mi ? Disk olarak hangi markayı tavsiye edersiniz ?   

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Selam. Bende hafta sonu balataları değiştireceğim insaAllah. bu kaliperi tutan arkadaki pinler kaç Alyan acaba bilen , değiştiren var mı? Daha önce ikinci nesil mazda balata değiştirmediğim için bilemiyorum, araçta hafta sonuna kadar  yanımda değil bakamıyorum. İnternetten araştırdım kadarıyla yedi Alyan ama emin olamadım. acaba bizim ülkedeki araçlar farkı olabilir mi. 7mm lokma alyan alacağım emin olmadım..

76A1BF6C-AE94-45AF-9F65-F4434A2A03DF.jpeg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

34 dakika önce, Oz6ur :

Selam. Bende hafta sonu balataları değiştireceğim insaAllah. bu kaliperi tutan arkadaki pinler kaç Alyan acaba bilen , değiştiren var mı? Daha önce ikinci nesil mazda balata değiştirmediğim için bilemiyorum, araçta hafta sonuna kadar  yanımda değil bakamıyorum. İnternetten araştırdım kadarıyla yedi Alyan ama emin olamadım. acaba bizim ülkedeki araçlar farkı olabilir mi. 7mm lokma alyan alacağım emin olmadım..

76A1BF6C-AE94-45AF-9F65-F4434A2A03DF.jpeg

Ön arka söküp değiştirirken 7mm diye hatırlıyorum. Hidrolik tahliye için olan tapaları tutan anahtarlar farklı ama alyanlar aynı. 

• Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...