Jump to content

Mazda CX-3 mü Toyota C-HR mi?

mebi
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Şöyleki bir cx-3 kullanıcısı olarak, araba önden çok yüksek değil yani lastik ebatları büyük bu yüzden yerden binek araçlara göre bir nebze yüksek. 

Bu kişisel bir durum biraz, tasarım olarak mazda cx-3, volvo xc40 bence bu segmentte en iyileri. 

Donanım olarak seleflerinde bulunmayan özellikler ile dolu ve ben çoğunu kullanıyorum gereksiz değiller kesinlikle. 

Aracın bana göre tek kötü özelliği özellikle konfor sürüşlerinde öne geçen sert süspansiyon ve ince yanak lastikler. Ufak bir çukurdan geçseniz bile 90 model araba hissiyatı veriyor. Buna karşı yol tutuşu ve hafif arazisi çok iyi. Awd sistemide çok efektif. 

Belli başlı problemleri var cx-3 bölümünde bunlara göz gezdirebilirsiniz kalıcı problemler değil bunlar. 

Zevkli bir araç kullanıcısını tatmin ediyor. Diğer araçları birebir kullanmadım yorum yapamayacağım ama cx-3 ile ilgili aklınıza takılan birşey olursa bana ulaşabilirsiniz. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

6 saat önce, SafaTR :

Şöyleki bir cx-3 kullanıcısı olarak, araba önden çok yüksek değil yani lastik ebatları büyük bu yüzden yerden binek araçlara göre bir nebze yüksek. 

Bu kişisel bir durum biraz, tasarım olarak mazda cx-3, volvo xc40 bence bu segmentte en iyileri. 

Donanım olarak seleflerinde bulunmayan özellikler ile dolu ve ben çoğunu kullanıyorum gereksiz değiller kesinlikle. 

Aracın bana göre tek kötü özelliği özellikle konfor sürüşlerinde öne geçen sert süspansiyon ve ince yanak lastikler. Ufak bir çukurdan geçseniz bile 90 model araba hissiyatı veriyor. Buna karşı yol tutuşu ve hafif arazisi çok iyi. Awd sistemide çok efektif. 

Belli başlı problemleri var cx-3 bölümünde bunlara göz gezdirebilirsiniz kalıcı problemler değil bunlar. 

Zevkli bir araç kullanıcısını tatmin ediyor. Diğer araçları birebir kullanmadım yorum yapamayacağım ama cx-3 ile ilgili aklınıza takılan birşey olursa bana ulaşabilirsiniz. 

açıklayıcı yorumunuz için çok teşekkür ederim ama cx3 yok piyasada olanlarda fahiş fiyatlarda yavaştan v40 cc geçiyor gibiyim, her gün farklı bir araç çıkıyor karşıma ama eski bir volvo s80 kullanıcısı olarak volvoyu da severim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

13 dakika önce, mebi :

açıklayıcı yorumunuz için çok teşekkür ederim ama cx3 yok piyasada olanlarda fahiş fiyatlarda yavaştan v40 cc geçiyor gibiyim, her gün farklı bir araç çıkıyor karşıma ama eski bir volvo s80 kullanıcısı olarak volvoyu da severim.

Rica ederim umarım gönlünüze göre bir araç bulabilirsiniz. Bu arada fiyat konusunda haklı olabilirsiniz ama malum ülke ekonomisi yapacak pek birşey yok maalesef. Ama şöyle bir durumda var her sene Türkiye maksimum 300-400 tane "0" Cx-3 geliyor yarısıda satılmıyor belki. Bulamayışınız bundan olabilir. Alanda satmıyor aracını. Şahsen ben 2023 e kadar değiştirme ihtiyacı duyacağımızı sanmıyorum ekstrem bir durum söz konusu olmazsa şayet. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda cx3;  toyotadan da, renodan da, opelden de çok daha şık bir araç ayrıca hem dizel hemde 4 çeker olduğunuda eklemeliyim ben olsam mazda alırdım tabii bütçede önemli o kısmıda size kalmış artık.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 6 ay sonra ...

Cx-3'ün en cezbedici özelliği bu fiyat bandında 4x4 olması ve donanım olarak çok dolu olması.

Awd 4x4 sistemi görevini başarıyla yerine getiriyor. Özellikle bu kış, karda çok faydasını gördüm. Ayrıca tecrübelerime göre aracın 4x4 olmasının yakıt tüketimine olan etkiki yaklaşık 0,5 litre gibi bir değer. Bence hakkını veren bir sistem, aracımdan memnunum. 

Eğer değiştirmek istersem sadece model değişikliği için isteyebilirim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Consumer Reports'dan alintilar:

2019 Mazda CX-3

Artilar: Çevik sürüs, yakit verimliligi, küçük ayakizi ("footprint" yani aracin yerde kapladigi alan.)

Eksiler: Çok dar bir kabin, gürültülü, 18 inch jantlar olan modelde sert süspansiyon.

2019 Toyota CH-R

Artilar: Iyi yakit ekonomisi, standard güvenlik özellikleri.

Eksiler: Yavas ivmelenme, çok kötü vizibilite, AWD yok, çok fazla rüzgar sesi, arkaya erisim kötü.

2019 Toyota CH-R tam 2 kez geri çagrilmis.  CH-R nispeten yeni bir model oldugundan hakkinda çok fazla veri yok.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1.8 hybridi enerji verimliliği nedeniyle awd yok, fakat 1.2 turbo motorlarında multidrive s otomatik şanzımanla birlikte awd var. Turbo motorla birlikte 0-100 hızlanma 11 sn. Cx-3 ün ise 12 sn. 

İkisi de B segmentinde, rüzgar sesi, yol sesi her Japonda klasik zaten.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tipe bakıldığına chr kadar kötü bir otomotiv daha varsa o da juke’dir. Çok çirkin. Ch-r’nin her yerinde bi çizgi bi keskinlik karmaşık bi dizaynı var. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

CX  3 tercih edebilirsin kullanıcısı olarak süspansiyon sert ama 4*4 ve dizel otomatik bir de dış görünüş kesinlikle cx 3 ü artı kılıyor yaklaşık 2/5 senedir sorunsuz kullanıyoruz , umarım dilediğiniz aracı alırsınız

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 ay sonra ...
11.11.2018 at 18:10, SafaTR :

Merhaba.

Mazda 3 sedan benzinli kullanıcısıyım cuma günü aracımı satacağım bi aksilik olmazsa.

Aynısının dizelini alacaktım ama dizeline kötü dediler yakıtı da benzinli ile aynı yakıyor dediler.

O yüzden cx-3 e yönelmeyi düşünüyorum.

Acaba gerçekci yakıt değerlerinizi paylaşır mısınız?

Benim araç:

Uzun yol 110km/s sabit (rampasız düz yol): 5.5 - 6

Çevre yolu : 6.5 - 7.5

Şehir içi: 8.5 - 9.5

Rampa varsa yakıt uçuyor zaten, sizinkilerde durum nedir ve cx-3 önerir misiniz?

Alıntı

Bir de bunu yazmışsınız, nedir bunlar acaba?

Son olarak da kabin dar mı?

@Sertang

Siz de cevap verebilir misiniz bu sorulara?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

34 dakika önce, IraArel :

Merhaba.

Mazda 3 sedan benzinli kullanıcısıyım cuma günü aracımı satacağım bi aksilik olmazsa.

Aynısının dizelini alacaktım ama dizeline kötü dediler yakıtı da benzinli ile aynı yakıyor dediler.

O yüzden cx-3 e yönelmeyi düşünüyorum.

Acaba gerçekci yakıt değerlerinizi paylaşır mısınız?

Benim araç:

Uzun yol 110km/s sabit (rampasız düz yol): 5.5 - 6

Çevre yolu : 6.5 - 7.5

Şehir içi: 8.5 - 9.5

Rampa varsa yakıt uçuyor zaten, sizinkilerde durum nedir ve cx-3 önerir misiniz?

Bir de bunu yazmışsınız, nedir bunlar acaba?

Son olarak da kabin dar mı?

@Sertang

Siz de cevap verebilir misiniz bu sorulara?

Bence attan inip eşeğe binmek olur. Sonuçta aynı motorlar. Kendi aracınızdan memnunsanız lpg taktırıp sorunsuz binmeye devam etmenizi tavsiye ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Crv alın Crv  :D 1.6 dtec 160 hp 400 tork 9 vıtes 1 gerı vıtes toplam 10 vites, 4x4 sehır ıcı tuketım 6.9 - 7.1 arası 7.2 olmuyo o derece :D 2000 devırde 9 uncu vıtesde  140 ıle gıdıyor :boks: Roket roket

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@Mutlu Tekir

Neden öyle dediniz? (Attan inip eşeğe binme konusu)

Aracımdan memnunum da yakıt çok farkediyor dizel ve lpgye göre. Lpg taktırınca birçok sorun çıkıyor araçlarda o yüzden lpg taraftarı değilim pek.

Forumdan okuduğum kadarıyla cx 3 de mazda 3 gibi yakıyor crossover olmasına rağmen 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 dakika önce, IraArel :

@Mutlu Tekir

Neden öyle dediniz? (Attan inip eşeğe binme konusu)

Aracımdan memnunum da yakıt çok farkediyor dizel ve lpgye göre. Lpg taktırınca birçok sorun çıkıyor araçlarda o yüzden lpg taraftarı değilim pek.

Forumdan okuduğum kadarıyla cx 3 de mazda 3 gibi yakıyor crossover olmasına rağmen 

CX-3 B segment, Mazda 3 C segment. CX-3'de hem alan hem bagaj sıkıntısı yaşarsınız.

Lpg konusundaki sorunlar tamamen safsata. İyi bir usta ve yol ayarıyla hiç sorun yaşanmaz. Lpg konusunda bir çok deneyim var.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

cx3 içi dar kolçaga bakarsanız anlarsanız zaten ıkı koltuk arası 12 15  santım felam Mazda 3 te 25 cm Ama pıyasadakı en en güzel araç bence F30 dan daha güzel bence tipi

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşlar değişik değişik yorumlar okudum üzüldüm. 1.si mutlu arkadaş demişki birisi 11 sniye birisi 12 saniye. cx3 11.9 tamam ama honda awd 11.4 1.2 motorda 2.si  araç şu bu işi değil keyif işi. arkadaş sanırımkalabalık bir aileye değil aracı anneye alıyor. bu araçlara artık hamal muamelesi yapmaktan vazgeçmeliyiz. gayet yeterli ve başarılı bir araç cx-3. tartışmasız yakışıklı. aracı yaşamak lazım. onun için de kullananlara sormak lazım. yaşayan bilir @Servet abi haksız mıyyım :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

konu açılmış tartışılmış ama kimsenin içine su dökülmemiş hangi araç alındı acaba ben bu ara annelerde daha çok duster görüyorum bu arada :D 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...