Jump to content

Mazda'da 5 Yıl Garantinin Kapsamı

ISF
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

arkadaşlar selam

dün 2015 mazda 3 reflex i̇n 50bi̇n bakimini yaptirdim i̇zmi̇rde.. aklima takildi 5 yil garanti̇ nedi̇r neyi̇ kapsiyor di̇ye sordum. beni̇m anladiğim i̇lk 3 yil normal garanti̇ sonraki̇ 2 yil motor garanti̇si̇ vs. yok sadece i̇şte di̇reksi̇yon si̇mi̇di̇ bozulursa bagaj hi̇droli̇ği̇ bozulursa  vs.. onlarda garanti̇ de deği̇lde servi̇se düzenli̇ götürdüğün i̇çi̇n i̇yi̇ ni̇yet peki̇ kapsami tam olarak nedi̇r di̇ye sorduğumda hi̇ç bi̇rsey di̇yemi̇yorlar hep yuvarlak cevaplar.. o zaman ben ni̇ye dişarida  servi̇se götürmeyeyi̇m daha ucuza yaptirmayayim ön fren di̇sk ve balatalar i̇çi̇n 1300 tl i̇stedi̇ler yaptirmadim. parçalara i̇nternetten baktim yari fi̇yatina farkli markalar var. tam olarak bi̇ze vaat edi̇len 5 yillik garanti̇ni̇n i̇çeri̇ği̇ni̇ bi̇len var mi acaba ?? teşekkürler

Mehmet Özdemir tarafından düzenlendi
Tamamı büyük harflerden oluşan konu başlığı ve içeriği
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

aracınız  "artı garanti" kapsamıyla mı 5 yıl garanti kapsamına alınmış yoksa 2015 modellerle beraber başlayan 5 yıl üretici garantisi kapsamında mı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

6 dakika önce, ISF :

5 yıllık üretici kapsamında aracım..

• 5 yıl veya 150.000 km boyunca (hangisi önce dolarsa) yeni araç garantisi (Bu garantinin ilk 3 yıl veya 100.000 km'si üretici garantisi olup uzatılmış kısmı ise satış anında araç ile verilen el kitabı içerisinde yer alan kapsam dahilinde geçerlidir ve yasal mevzuatın yasal garanti süresi içinde tüketicilere tanıdığı diğer seçimlik hakların doğumuna neden olmaz.)
  • 3 yıl veya 100.000 km boyunca (hangisi önce dolarsa) boya ve yüzey korozyonu garantisi
  • Delinmeye karşı 6 yıl garanti
  • Orijinal Mazda parçaları ve aksesuarları için montaj tarihinden itibaren 12 ay garanti  
  • Üretici garantisini sonraki sahiplere aktarma olanağı.

satış anında verilen el kitabı mevcut mu elinizde?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende kitapçık yok 2.el aldım ama okuduğum kadarı ile hemen hemen benim yazdığıma yakın kapsamlar oolacak gibi gözüküyor. Ben değişmesi gerekenler hariç  motor vs garanti kapsamında diye düşünüyordum. dışarıda yaptırmak yarıyarıya fark edecek ise zaten benzeri garantilerin çok bir anlamı yok diye düşünüyorum. Yine de kitapçığı okumakta fayda var.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yani 4. yıl da aracı satarsa kullanıcı aracın kalan 2 yıllık garantisinden faydalanamıyor mu? Bunu mu anlamamız gerekiyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

9 dakika önce, Felixus :

Yani 4. yıl da aracı satarsa kullanıcı aracın kalan 2 yıllık garantisinden faydalanamıyor mu? Bunu mu anlamamız gerekiyor.

2. el aldığınız araçlarda garanti aktarılıyor. beyefendinin merak ettiği, 3. yıl sonundaki ilave garantinin kapsamı

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, Mehmet Özdemir :

Üretici garantisini sonraki sahiplere aktarma olanağı.

Son madde de bunu sötylüyor, üretici garantisi 3 yıl yoksa ben mi birşeyleri atlıyorum?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hocam garanti aktarılıyor da 3. yıldan sonra 5 yıla kadar olan garanti kapsamı , benim servise sorduğum kadarı ile içi boş sadece müşterinin servisde hizmet almasını sağlamak için verilmiş bir garanti . Kitapçık yok ama bulacağım ama yine de servis de 1. ağızdan anlattıkları seyler tırvırı geldi bana..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba,

ben daha önce serviste bunu sormuştum ve sadece mekanik aksam için ek garantinin geçerli olduğunu söylemişlerdi. Mesela motor veya şanzıman da bir sorun çıkarsa evet kapsar ama direksiyon simidin soyuldu, koltuğunun döşemesi yırtıldı bunlar kapsamaz gibi. Ek garantiyle ilgili bir broşür de vardı yanlış hatırlamıyorsam (ek 750 TL olarak ödenerek yaptırılan) orada da benzer ifadeler vardı. 2015 den sonra satılan araçlardaki +2 yıl garanti de sanırım bu kapsamda.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba

Sanırım değil bana da tam aksini söylediler motor mekanik kapsamaz direksiyon simidi filan soyulursa iyi niyetten garana ti gibi :) ilk fırsatta kitapcıga bakacağım

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Öyle garanti mi olur hocam, kimse 750 TL verip yaptırmazdı zaten öyle olsa. Bana bu şekilde söylendiğini de çok iyi hatırlıyorum, tanıtım broşüründe de aynısı yazıyordu.

Mazda TR ye yazın, onlar ayrıntılı cevap verirler.

Evet tam dediğim gibi.

Opsiyonel Uzatılmış Garanti (2015 model yılı öncesi araçlar için)

Mazda Artı Garanti Programı ile aracınızın garanti süresini 5 yıl / 150.000 km’ye uzatmak artık mümkün!

“Artı Garanti Programı” Mazda otomobillerinin üstün kalitesi ve güvenilirliğine ek olarak sürücü koltuğunda içinizin daha da rahat olması için geliştirilmiş eksiksiz bir pakettir.

Artı Garanti nedir?

“Artı Garanti” aracınızın garantisinin uygun bir ücret karşılığında 5 yıl / 150.000 km’ye (hangisi önce dolarsa) kadar uzatılmasıdır. 3 yıllık garanti süresinin sonunda mekanik veya elektrik aksamda bir arıza meydana geldiğinde yetkili servislerimizde, orijinal yedek parçalarla, uzman teknisyenler tarafından ücretsiz olarak hizmet alırsınız.

Artı Garanti’nin faydaları nelerdir?

3 yıllık üretici garanti süresi sona erdikten sonra, aracınızda karşılaşabileceğiniz beklenmedik arıza giderleri 5 yıl/150.000 km’ye kadar “Artı Garanti Programı” tarafından karşılanır. Böylece her zaman huzurlu bir şekilde yolculuk edersiniz.

Aracınıza Artı Değer

Aracınızı satarken, aynı üretici garantisi sürecinde olduğu gibi Artı Garanti’nizi de devredersiniz. Aracınızın bakımları üretici tarafından yetkilendirilmiş servislerde, orijinal parçalar kullanılarak, uzman teknisyenler tarafından yapıldığı için aracınızı yüksek ikinci el değeriyle çok daha hızlı satma imkanına sahip olursunuz.

Artı Garanti Neleri Kapsar?

• Artı Garanti Programı, aracınızın en önemli ve en pahalı aksamlarını garanti altına alır. Garanti kapsamındaki aksamlarla ilgili detaylı bilgi için bayinize başvurunuz.  

• Artı Garanti, üretici firma garantisi sona erdiğinde otomatik olarak devreye girer ve sizi beklenmeyen maliyetlere karşı korumaya devam eder.

• Artı Garanti’yi aracınızın trafiğe çıkış tarihinden itibaren en geç 30 ay / 50.000 km’ye kadar yetkili servislerden satın alabilirsiniz. Model bazında, fiyatları aşağıda görebilirsiniz. Üstelik 4 taksitte ödeme imkanıyla.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

merhabalar paylaşım için teşekkürler.. Benim ki 2015 model olduğu için artı para ödemmemiş . İnsallah böyledir. Ben orjinal servisin bana söylediklerini birebir yazdım. Belki biz ekstra para ödemediğimiz için garanti farklıdır bilemiyorum. Esasında yukarıdaki yazıyı da okuyunca alıcının gönlünü alacak güzel kelimeler ve nispeten düşük bir ücret var, çok yuvarlak kelimeler kullanmışlar, sınırlar belli değil sadece arayıp sorun yazmışlar.. İnsallah kullanmak gerekmez ve sonunda mağdur olmayız. :) 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba Aracım 2012 model garantisi bitmişti ben bütün bakımlarımı serviste yaptığım için Mazda beni büyük bir masraftan kurtardı.

Muğlada aracım arıza yaptı Gören otomotive götürdüm Okan bey ilgilendi(buradan kendisine tekrar teşekkür ediyorum.) aracın krank mili değişti bunun yanında sensörler değişti, son olarak istanbulda Evoda Vakum pompası değişti,bunların hepsine tek bir kuruş bile ödemedim,tamamı üretici garantisinden yapıldı. eğer periyodik bakımlarımı sanayide yapmış olsaydım mazda hiçbirini karşılmayacaktı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

19 saat önce, abdullah :

Merhaba Aracım 2012 model garantisi bitmişti ben bütün bakımlarımı serviste yaptığım için Mazda beni büyük bir masraftan kurtardı.

Muğlada aracım arıza yaptı Gören otomotive götürdüm Okan bey ilgilendi(buradan kendisine tekrar teşekkür ediyorum.) aracın krank mili değişti bunun yanında sensörler değişti, son olarak istanbulda Evoda Vakum pompası değişti,bunların hepsine tek bir kuruş bile ödemedim,tamamı üretici garantisinden yapıldı. eğer periyodik bakımlarımı sanayide yapmış olsaydım mazda hiçbirini karşılmayacaktı.

Hocam nasil bir kaza yaptınız da krank milini değiştirme gereği duydunuz :) geçmiş olsun bu arada.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, Reicht :

Hocam nasil bir kaza yaptınız da krank milini değiştirme gereği duydunuz :) geçmiş olsun bu arada.

Kaza yapmadım,birkaç araçta krank milinde sıkıntı varmış onun için değiştirdiler.(Araç motor arızası veriyordu)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...