Jump to content

O Bir Tank...

speed
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

37 dakika önce, Mehmet Özdemir :

Kusura bakmayın ama tankla mx-5 arasında bir bağlantı kuramadım. 

ne yapacaktı, duvarı delip geçecek miydi:)

• Haha 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, Mehmet Özdemir :

Kusura bakmayın ama tankla mx-5 arasında bir bağlantı kuramadım. 

Çarpışma testinde bu kadar başarılı araç "mecazen" tank tır.

• Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

34 dakika önce, Mutlu Tekir :

Bu kadar başarı 4 yıldız mı oluyor? Teneke dediğimiz renault fiatlar da 4 yıldızı çoktan alıyor zaten.

Renault veya Fiat'lar teneke değil, teneke kelimesi ucuz ve imajı düşük otomobili ifade eden bir türk vecizesinden ibaret ve bu markaların Türkiye pazarındaki geçmişi ile alakalı. Çoğunluğu gayet güvenli otomobiller.

MX5'in de 4 yıldız alma sebebi roadster olması sebebiyle çocuk koltuğu ve koltuk entegre güvenliği opsiyonun zayıf olması, bir iki önleyici donanım eksikliğinden ibaret. Aynı yıl teste girip 3 yıldız alan BMW Z4'e göre yolcu koruması çok daha iyi, %84'e %69. Bu tip araçların ortalama bir HB veya sedan gibi yüksek skor elde etmeleri mimarilerinden ötürü çok zor.

https://cdn.euroncap.com/media/36953/euroncap-2015-mazda-mx-5-datasheet.pdf

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, Leanback :

Renault veya Fiat'lar teneke değil, teneke kelimesi ucuz ve imajı düşük otomobili ifade eden bir türk vecizesinden ibaret ve bu markaların Türkiye pazarındaki geçmişi ile alakalı. Çoğunluğu gayet güvenli otomobiller.

MX5'in de 4 yıldız alma sebebi roadster olması sebebiyle çocuk koltuğu ve koltuk entegre güvenliği opsiyonun zayıf olması, bir iki önleyici donanım eksikliğinden ibaret. Aynı yıl teste girip 3 yıldız alan BMW Z4'e göre yolcu koruması çok daha iyi, %84'e %69. Bu tip araçların ortalama bir HB veya sedan gibi yüksek skor elde etmeleri mimarilerinden ötürü çok zor.

https://cdn.euroncap.com/media/36953/euroncap-2015-mazda-mx-5-datasheet.pdf

En azından Fiat'ın birçok aracı konusunda ilk fikrinize katılmıyorum ancak ben de MX-5 ile ilgili aynı şeyleri söyleyecektim. Baz donanım olarak birkaç güvenlik ekipmanını eklese 5 yıldızı çok rahat alacak bir araç. Yaya güvenliği rekor denebilir, bunun yanında roadstar sınıfında Euro Ncap'ın tüm disiplinlerinde en yüksek puanları toplamıştır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...