Jump to content

DPF uyarı ışığının yanması

Oğuz çorlu
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Hayırlı günler arkadaşlar dün gece aracıma dpf uyarı ışığı yandı biraz araştırdım diZel partikül filitresinin tıkandığı yazıyo böyle uyarıyla karşılaşan varmı acaba aracım MaZda 3 power şense 2017 diZel 15000 km daha yeni oldu 1ay sonra 2 . Bakıma gidicem bu uyarı normal midir çok Nadir yakıt istasyonu değiştiririm sürekli Shell den alıyorum önerilerinizi yardımlarınızı çözüm önerilerinizi bekliyorum ilginiz için teşekkür lerr 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracı 3000 devirde sabit hızda 15-20 dk kullanın (bunun için aracı manuel viteste kullanmanız gerekiyor). Eğer sönerse tamamdır sorun kalmadı, yolunuza bakın. Yok sönmezse servise gidip rejenerasyon yapılması gerekir. girmişken bakımı da yapılır. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bakım ile dpf in bir ilgisi olmaz, ayrı bir arıza olarak düşünün (arıza değil tabiki ama ayrı bir hadise diyelim) Dpf te 60 km bir de 600 km bir de partikül birikebilir, bu partikülleri dpf sistemi yakarak atar ve geride külü kalır (gr. mertebesinde) bu rejenerasyon süresinde araç stop edilmişse işlem bitemez partikül içerde kalır. kala kala kala belli bir gr a ulaşırsa(partikül) lambayı yakar ki tam dolmadan makineye bağlatıp yaktırın diye.

piyasada yüksek devirle kullanınca lamba söndü diye iş bitmiş sanılır doğaldır, ancak lamba yakacak kadar partükül birikmiş ise, yol sürüşü kafi gelmez.Lambanın sönmüş olması teknik anlamda işlem tamam demek olarak algılanmamalı.

Serviste cihaza bağlatarak manuel rejenerasyon yaptırırsanız dpf in ömrünü uzatırsınız.

dpf ömrü: içerde kalan kül gr. belli seviyeye gelince, artık dpf sistemi kendini iptal eder kapatır ve dpf i değişin der. (yüksek km de)

Şu an vakit geçirmeden servise gidin, manuel rejenerasyon yaptırın. Bazen o bile kafi gelmez, ayrı kimyasal takviyesi gerkir serviste..

Vesile ile dpf lambası yanınca depoya katkı falan atmayın

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...