Jump to content

Mazda Bakım Ücreti

Guest serkann
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

(1)-bakım işcilik=95 ytl

(2)-a/t süzgec değ. işç.=45 ytl

(3)-bilya,gergi kasnak=44ytl

(4)-tq dexron=53ytl

(5)-performance a1=61ytl

(6)-yag,katkı motor=25ytl

(7)-filitre yagı=8ytl

( 8 ) sensor,abs on =62ytl

(9)-filitre,polen(klıma)=68ytl

(10)-kablo,abs=84ytl

(11)-suzgec,yag a/t sanzıman =86 ytl    => a/t yağ filtresi bu  O0

(12)-temizlik spreyi=8 ytl

(13)-filitre hava=28 ytl 

(14)kayıs,vantılator=92ytl   

aslında genel olarak fiyat pahalı gibi gözüküyor fakat Mazda kalitesine göre işçilikte biraz fazlalık var indirim yapabilirlerdi  ;)

sonuçta a/t yağı ve filtresi  bakımda değişen parça  olduğu için çoğu serviste extra işçilik alınmaz  :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 ay sonra ...

biz aldığımızda 2001 de Ankara mazda hertere götürmüştük o zamanın parasıyla yaklaşık 844 ytl tutmuştu faturasını dün görünce aklıma geldi ama full bakıma alınmıştı araç

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ankarada iskitlerde yaptırdım en sn bakımımı M3 üme. 67,5 ytl verdim. mobil 5W-30 yağ, yağ filtresi ve hava filtresi. Yağ 45, hava 15, yağ 7,5 lira. Polen filtresini değiştirmedim ama o da 20 ytl civarı. Mazda yetkili servisi yan sanayiye 50 dedi. Garantisi bitmiş arkadaşlar bence mazda servislerine servet ödemeyin. İsteyen olursa adres veririm. Arkadaşlarımda sürekli orada bakım yaptırıyor şimdiye kadar bir problem yaşamadılar. Eski arabam opel corsanın ön balatalarını çifti 105 ytl ye değiştirmiştim. Sonra opel corsası olan bir arkadaşım da bu iskitlerdeki yerde değiştirdi, yan sanayi garantili ve arabayı defalarca kullandım orjinali ile bir fark hissetmedim. Sıkı durun fiyat çifti 35 ytl idi :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 5 hafta sonra ...

merhaba .bu parçalar ve işçilikler sizlere pahalımı geliyor.peki arabanız yapılırken görüyormusunuz?yapılanişçiliği ve parçaları görüyormusunuz?yapan elemanın emeklerinden haberdarmısınız?bize işçilikler düşük bile geliyor.bi bakım aşa yukarı 2saat sürüyor.normal bir bakımda balatalar açılıyor  zımpara ve siprey ile temizleniyor 4 tekerlek fren bakımı yapılıyor.alt kısım yürüyen aksam kontürolü yapılıyor.yağ ve yağ filitresi değişiyor.bunlar alt bölüm.buji değişimi normal araba gibi değil kabloyu çek sök değiştir yok öyle.hava filitre kazanını söküyorsun sonra bobinleri söküyorsun ve bujileri söküyorsun.kayış kontürolü yapıyorsun.sularını tamamlıyorsun.motor temizliği ve yıkama yaptırıyorsun işçilik böyle yani .aklıma gelen görseniz daha iyi olur.parçalara gelince kaliteli ve uzun ömürlü rabalarınız en azından 50 binin üzerde olanlarda var istanbul yollarını biliyorsunuz en basit örnek rotil veya rot başı bide askı rotu  hiç değiştinizmi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 yıl sonra ...

Merhaba,  konu uzun süredir uykuda kalmış, hortlatalım... Mazda2 2009'model aracım 60000'e geldi, son bakımını aracıaldığım kişi 53000'de yaptırmış.

2 - 3 bin km sonra ben de bakıma vereceğim,  yetkili servise sordum 650 TL fiyat verdi, yağlar , filtreler ve 4 buji değişecek aklımda kaldığı kadarıyla...

Garantisi bitti malum, araç hep yetkili serviste bakıma girmiş, sizce 650TL verip yetkili servise mi gitmeliyim? Bunun dışında İstanbulmAnadolu yakasında tavsiye edeceğiniz bir yer var mı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba,  konu uzun süredir uykuda kalmış, hortlatalım... Mazda2 2009'model aracım 60000'e geldi, son bakımını aracıaldığım kişi 53000'de yaptırmış.

2 - 3 bin km sonra ben de bakıma vereceğim,  yetkili servise sordum 650 TL fiyat verdi, yağlar , filtreler ve 4 buji değişecek aklımda kaldığı kadarıyla...

Garantisi bitti malum, araç hep yetkili serviste bakıma girmiş, sizce 650TL verip yetkili servise mi gitmeliyim? Bunun dışında İstanbulmAnadolu yakasında tavsiye edeceğiniz bir yer var mı?

O fiyatın içinde başka bir şeyler yoksa bana yüksek gibi geldi...

:nea:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

buji dediğiniz 25 lira. yağlar 200 tutsa, işçilik 70 olsa taş çatlasa 300 eder . 650 ne için tutuyor ? klima filtresi de 70 lira.  yine açık kalıyor :) başka birşeyler daha olmalı. yada yüksek fiyat vermişler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Neye göre kime göre bu fiyatlar veriliyor anlamadım...

8:)

Bize bilgi ya eksik geliyor, ya da fiyat farklılıkları var... Ben iyimserlikle, birinci maddeden şüpheleniyorum...

:krrsz:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yakında 35.000km bakıma gidicem bilgisi olan varmı acaba?haldız a gidicem bu arada.

Ben Gülünce ile Haldız arasında kararsız kaldım, yakında ben de servise uğramayı düşünüyorum, şimdilik ağır basan Gülünce Körfez...

Sen hele bi git, sonra bizi bilgilendir...

;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben Gülünce ile Haldız arasında kararsız kaldım, yakında ben de servise uğramayı düşünüyorum, şimdilik ağır basan Gülünce Körfez...

Sen hele bi git, sonra bizi bilgilendir...

araç garantili olmasa bende düşünebilirdim ama haldızda çok yüksek olacağını zannetmiyorum bakım ücretinin.neyse bakımdan sonra sizinle paylaşırım ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

selam,26500 de bakım yaptırdım. aldıgım kişi 1kez bakıma gitmiş. ben 2000 bakımını yaptırdım

sadece bujileri ve balatalı elletmedim 300TL tuttu. detaylı olarak bakıp bi ara neler yaptırdım yazayım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

selam,26500 de bakım yaptırdım. aldıgım kişi 1kez bakıma gitmiş. ben 2000 bakımını yaptırdım

sadece bujileri ve balatalı elletmedim 300TL tuttu. detaylı olarak bakıp bi ara neler yaptırdım yazayım.

Muhtemelen Yağ,Hava ve polen filtresi, Motor yağı,cam suyu,conta ve son olarakta işçilik. Toplamda 300 TL :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

buji dediğiniz 25 lira. yağlar 200 tutsa, işçilik 70 olsa taş çatlasa 300 eder . 650 ne için tutuyor ? klima filtresi de 70 lira.  yine açık kalıyor :) başka birşeyler daha olmalı. yada yüksek fiyat vermişler.

Anlasildi, bu 650 tl ceken servis daha baslamadan bitti benim icin... Bahar kampanyasinda fiyatlar uygun olursa 2-3 bin km beklemeden 60000 bakimini yaptirayim bari... Sanirim kampanya zamani forumdaki servis yetkililerinden detayli fiyatlari aliriz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...