Jump to content

Mazda CX-5 Elektrikli Ayna Kapanma Problemi

Ozgur AKDEMİR
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

CX-5 ile 3'ün silecek kolu aynı mantıkta çalışıyor, sadece üstündeki ikonlar biraz farklı.  Silecek kolunu aşağı ittikçe Auto-Lo-Hi kademelerine geçiyor. Halka ise yağmur sensörü olmayan araçlarda fasıla ayarı yapar, yağmur sensörlü araçlarda ise hassasiyeti ayarlar. Eğer hassasiyeti artsın istiyorsanız halkayı sağa doğru çevirmeniz gerekir. Böylelikle en ufak bir damla düşmesinde silecek çalışır hale gelir.

Aynayı bir kere otoparkta elle ters açmışlar. Ayna düğmesinden kapat aç yapınca düzelmişti. Henüz bir sorun yok. Ama servise bakıma gittiğimde sağ aynası kapanmama sorunuyla gelen makyajlı 3 görmüştüm.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, Holydao :

Hocam ben bir fark goremedim iki foto arasinda. Mazda3'te de asagi yukari hareket otomatik, yavas ve hizli mod arasi gecisi sagliyor (sadece benimkimde lo- hi yerine tek cizgi ve cift cizgi kullanilmis). Halka ise otomatik moddaki hassasiyeti belirliyor. Ayni seyden bahsediyoruz.

Daha da anlasamazsak yine usenmeyip gidip video cekecegim :D

Evet iş arasında aceleyle bakınca farklı gibi gördüm ama aynımış 🤣

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, Holydao :

Hocam 1917'den beri uretilen tum arabalarda o ayar halkasi ayni yerde, yapma gozunu seveyim 😁

Bak üşenmedim gittim foto cektim. Ha bu arada 3 mesaj once hem mazdayı gömüp, hem bilgi alma ihtiyaci olanlar beni arasin diyip hem de "ne halkasi, tanimam etmem" demen beni benden aldi, seni de sana birakmasin. 😅

IMG_20181211_105708.jpg

Hocam alakadar olmuşsum çok sağol ama o halka fasılalı sileceğin  zaman ayarı değilmi sanki otomotik ayarla ilgisi yok gibi yanılıyor muyum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 dakika önce, Ozgur AKDEMİR :

Hocam alakadar olmuşsum çok sağol ama o halka fasılalı sileceğin  zaman ayarı değilmi sanki otomotik ayarla ilgisi yok gibi yanılıyor muyum.

"AUTO" yazısının yanındaki oktan, o moda ait olduğunu anlayabilirsiniz.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bir de ben sağlamasını yapayım:) kol aşağı indikçe sileceklerin silme aralığı düşer yani hızlanır. halka ise bundan farklı olarak damla hassasiyetini arttırır veya azaltır. 

zaten aynı şey için iki tane ayarın olması saçma olmaz mıydı?

cama yagmur düşerken silecekler çalışmadıysa  kolu oynatmadan halkayı yukarı doğru çevirirseniz sileceklerin çalışmaya başladığını göreceksiniz. bu da hassasiyetin arttığı anlamina gelir.. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

58 dakika önce, Katil Balina :

bir de ben sağlamasını yapayım:) kol aşağı indikçe sileceklerin silme aralığı düşer yani hızlanır. halka ise bundan farklı olarak damla hassasiyetini arttırır veya azaltır. 

zaten aynı şey için iki tane ayarın olması saçma olmaz mıydı?

cama yagmur düşerken silecekler çalışmadıysa  kolu oynatmadan halkayı yukarı doğru çevirirseniz sileceklerin çalışmaya başladığını göreceksiniz. bu da hassasiyetin arttığı anlamina gelir.. 

+1

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

aynı sorun benim aracımda da var şu anda. ama bunu gayet normal karşıladım. kul yapısı sonuçta ve halledilemeyecek bir sorunda değil. Yetkili servise aynam açılıp kapanmasında sıkıntı var dedim ve hiç sorgulamadan garanti kapsamında değiştireceklerini söylediler. Burda mühim olan markanın ve servisinin müşteriye yaklaşımı bence.  Mazda gibi bir markaya böyle kara çalmak bence çok büyük bir ayıp. Biz mazdalarımızı çok seviyoruz ve onlarla vakit geçirmekten çok memnunuz..

Ayrıca 6 yıldır mazda kullanıcısı olarakta(5 yıl Mazda 3 1 yıl CX5) o silecek kolundaki halka yağmur sensörünün hassasiyetini ayarlar. Önceki aracımdada vardı bundada VAR. Bilmeyenler boş boş konuşmasın.

• Katılmıyorum 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bence de çok önemli bir sorun değil bu. Geçenlerde 2010 model aracımızın da sağ aynası bozuldu Mazda 3. Kaskoyu bozdurmadan mini onarımdan hallettik. Yani her araçta olur bazen dert etmeyin elektronik sonuçta. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 saat önce, volkanstars :

Bence de çok önemli bir sorun değil bu. Geçenlerde 2010 model aracımızın da sağ aynası bozuldu Mazda 3. Kaskoyu bozdurmadan mini onarımdan hallettik. Yani her araçta olur bazen dert etmeyin elektronik sonuçta. 

parça mı değişti mini onarımdan?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaslar elinizde mazda var diye dunyanin en iyi arabasi mazda olmak zorunda degil sakin olun  o kwndini bilmezede cevaben neyi bilip bilmedigimi iyi bilirim .  Delinin seyini turmasi gibi marka tutkunu olmak mi kaldi . 

Cx 5 in carpisma onleme sistemi mukemmel calisiyor , otomotik farlari mukemmel derecede hassas ve iyi aydinlatiyor , ic doswme kalitesi cok cok iyi , donanim seviyesi cok iyi, ancak katlanir aynalar berbat, yagmur sensorleri berbat kol dayamanin hareketli olmamasi eksik, motor guc bakimindan yeterli ve gercekten ekonomik hele lpg ile 35 kurustan az yakiyor karmada ama yokusta tork fukarasi bir motor, yine 5. Vitesle 4. Vites birbirine oyle uzakki araya illa bi vites daha istiyor, anahtasiz calistirma ve giris insani yaniltiyor bircok degiskene bagli bazen kilitlendimi diye tereddüt ediyorsun en guzel kontrolu aynalarla yapiyoduk katlandilarsa kilitlendi diye oda yok oldu .. koltuklarda sogutma olmamasida bir eksiklik. Sanzuman tork konvertör lu ve vites degistirmeleri gecikmeli cok yavas .... Her ne kadar azalttik deselerde şanzımanı n kilitlenmeden calistigi cok hissediliyor ..adamlar dort ceker araba  yapmis arabanin  altini keceyle kaplamis ilk altini vurmada yirtildi kalanida cektim ben yirttim .

Simdi bu arabaya sahibim diye herseyi mukemmel mi diyeyim bir dizi kusuru var ve markaya yakismayan kusurlar.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, Ozgur AKDEMİR :

Arkadaslar elinizde mazda var diye dunyanin en iyi arabasi mazda olmak zorunda degil sakin olun  o kwndini bilmezede cevaben neyi bilip bilmedigimi iyi bilirim .  Delinin seyini turmasi gibi marka tutkunu olmak mi kaldi . 

Cx 5 in carpisma onleme sistemi mukemmel calisiyor , otomotik farlari mukemmel derecede hassas ve iyi aydinlatiyor , ic doswme kalitesi cok cok iyi , donanim seviyesi cok iyi, ancak katlanir aynalar berbat, yagmur sensorleri berbat kol dayamanin hareketli olmamasi eksik, motor guc bakimindan yeterli ve gercekten ekonomik hele lpg ile 35 kurustan az yakiyor karmada ama yokusta tork fukarasi bir motor, yine 5. Vitesle 4. Vites birbirine oyle uzakki araya illa bi vites daha istiyor, anahtasiz calistirma ve giris insani yaniltiyor bircok degiskene bagli bazen kilitlendimi diye tereddüt ediyorsun en guzel kontrolu aynalarla yapiyoduk katlandilarsa kilitlendi diye oda yok oldu .. koltuklarda sogutma olmamasida bir eksiklik. Sanzuman tork konvertör lu ve vites degistirmeleri gecikmeli cok yavas .... Her ne kadar azalttik deselerde şanzımanı n kilitlenmeden calistigi cok hissediliyor ..adamlar dort ceker araba  yapmis arabanin  altini keceyle kaplamis ilk altini vurmada yirtildi kalanida cektim ben yirttim .

Simdi bu arabaya sahibim diye herseyi mukemmel mi diyeyim bir dizi kusuru var ve markaya yakismayan kusurlar.

Hocam o kendini bilmez ben mi oluyorum bilemedim şimdi ama gucendirmek adina demedim, espriyle karisik cok genel bir ozelligi bilmemenize atifta bulunmak istedim, alinacaginizi degerlendiremedim, afedersiniz. 

Araclar tabi ki mukemmel degil lakin hangi arac mukemmel ki? Herkesin kendine gore oncelikleri var, demek ki sizin icin surgulu kol dayama, koltuklardaki sogutma cok onemli. E ama araci alirken bunlari bilmiyor muydunuz? Hic mi test surusu yapmadiniz? Hic mi yorum okumadiniz? Hic mi test videosu izlemediniz? 

Biz de biliyoruz 600 bin tl'lik Volvo XC90'ın CX-5'ten daha iyi oldugunu ama o arac 600 bin tl. Yani secimlerimizde fiyat/performans olarak en iyi araci tercih etmek istedik, bunun sonucunda da mazdayı tercih ettik. Evet yol gurultusu aliyor, vag grubu almiyor ama onlardaki opsiyonlarla fazladan 10-15 bin tl hatta belki de daha fazla vereceginiz ozellikleri mazda standart olarak veriyor. Benden 25 bin tl fazla vererek 1.18 alan arkadasimin arabasinda hiz sabitleyici bile yok, hemen hemen ayni paraya 208 alan arkadasimda ne ön park sensoru ne geri gorus kamerasi var. Bilmem anlatabildim mi? Hersey ekonomi ile alakali, eldeki imkanlarla en iyisini tercih etmeye calisiyoruz ve bize onceliklerimizi en iyi sunan marka olarak mazda var su an. Ha sizin oncelikleriniz farklidir, o oncelikleri size farkli bir marka sunar, saygi duyariz. Yarin elimde daha cok para olursa ya da onceliklerim degisirse ( ki gectigimiz 1 ay icinde benimkiler degisti mesela, şu an toyota RAV4 bakiyorum) gider ihtiyaclarimi karsilayan araci alirim ama ihtiyaclarim degisti diye de ne yeni arabami overim ne de mazdayı yererim. Kimse kusura bakmasin bu fiyat bandinda tasarim ve donanim olarak mazda'dan iyisini bulmak zor. Ama onceliginiz performans, yakit tuketimi, yolcu guvenligi, hacim, konfor gibi daha farkli konularsa o zaman size bunlari sunacak markalari arastirin. Arastirin ki 4 yildir herkesin bangir bangir duyurdugu mazdanin yol gurultusu problemini sanki ilk siz yasamissiniz gibi gelip buraya yazmayin.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Oncelikle mazda da yol gurultusu emzallerine gore neredeyse yok denecek kadar az alirken tiguanada skodaya da tucson nada baktim heleki honda crv 100 den sonra fırtınalar estiriyor kabinde ruzgar sesinden durulmuyor du. Benim bahsettigim bh arac tek paket geldi ve dediginiz gibi o paraya en cok donanimi veren aracti . Keske fiyat az daha yuksek olsaydi koltuk sogutmada olsaydi fenami olurdu . Bu arada  tiguanda hondadada yokth bu ozelikler daha ust modellerde vardir ama onlarinda fiyati cok abartiliydi . Silecek kolunun ayarini maksimuma getirdim bugun yagmur yagarsa deneyecegim eger gercekten duzelirse benimkisi haksiz bir elestiri olmustur.  Motor ve şanzıman a gelince şanzıman tork konvektör luler arasinda en iyisi  belki ama konfor odakli oldugundan sarsintisiz gitmeye odaklanmis buda sanki ust viteslerde bile yarim debriyajla gidiyor havasi veriyor  hondanin ve pejo 3008 sanjumanlari ilk viteslerde muthis sert ve sarsintili degistiriyordu mesela o daha kotuydu . Bu arabalar icinde baktim denedim en iyisi mazda cx 5 ti ve aldim ama eksikleri var ve  mazdaya yakismayan eksikler .. Ses sisteminin mukemmel bir sesi var ama sanki aractan bibhaber calisiyor uyari sesleri ciktiginda muzim kesilsin mesela .. ilk calistirmada en son ses seviyesi neyse o sesten direk basliyor bazen odu kopuyo icerdekilerin yavas yavas yukseltse sesi ilk acilmada ne guzel olur  sen bose ses sistemi koyacaksin bu kadar basit bi yazilimi yapmayacaksin . Video oynatmamasi guvenlik icinmis hadi o tamam .. yol bilgisayaridaha detayli olabilirdi ortalama hiz yok yolculuk suresi gibi detaylar yok bunlar maliyeti olmayan basit yazilinsal seyler neden olmasin degilmi ...

Birde en cok aradigim ozellik neden sadece sporodu var ya 1500 devirde gidiyorum yada spor moduna alip 6000 devirde gidigorum bir ara mod mesela comfort modu konulamazmiydi soule vitesi 3000 lerde degistiren cok  bagirtmayan ama arabayi canli tutan bi mod ..

Hepinize sahgilar sunuyorum ..

Bunlari mazdaya da yazdim bana muhendislerimizden iyimi biliyosun hadsiz dercesine mail gelmis bende geri cevap yazdim unuttunuz galiba muhendis degil ama musteriyim diye .. ( kroyum ama para bende gibi bisey yazdim kisaxasi ) 😉😁😁😁😁

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

11 saat önce, Ozgur AKDEMİR :

Bir aracın bir arızasına laf etmek için, arıza yapma oranına bakmak lazım. Ona göre hüküm vermek lazım. Mesela VAG grubunun DSG'si sabıkalıdır, çünkü 100.000 km'yi görmeden arıza çıkaran şanzıman oranı belki %30'un üstündedir, 150.000 km'yi görmeden arıza çıkaran şanzıman oranı belki %50'nin üstündedir. Ayna ile ilgili durum, sizden kaynaklı da olsa, araçtan kaynaklı da olsa pek sık karşılaşılan bir durum değil, geneli bağlamaz, hüküm verdirmez. Yağmur sensörü berbat diyorsunuz hala, ayarı olduğunu söylememize rağmen bunu diyorsanız, bunda kasıt ararım, aramalıyım. Aracınızı aldıktan sonra kullanım kılavuzunun tamamını değilse de ilk kısımda olan genel bakış kısmına bakmış olsanız birçok sorunun cevabını almış olurdunuz. Aracın atmosferik olması nedeniyle tork yönünden turbolu araçlarla kıyaslanması zaten çok mantıklı değil ama buna rağmen standart kullanıcılar için 2.0 160 hp motor yeterli olacaktır. 5. vitesle 4. vites farkı hakkında yorum yapamam, benim aracım bir eski nesil ve daha seri kullanıma yönelik, sizin aracınız daha konfor odaklı, dediğinizde haklı olabilirsiniz. Anahtarsız giriş ile ilgili diğer markalarda farklı bir uygulama mı var bilmiyorum ama benim aracımın ayna katlamaları manuel olmasına rağmen kilitleme koşullarını bildiğim ve dikkat ettiğim için ben sorun yaşamıyorum. Başka markalarda koltuk ısıtma da olsaymış şikayetleri olduğu için, CX-5'te soğutma eksiklik diyemem, olmasını elbette isterim ama lüksün ve isteklerin sonu yok, sınıfı içinde değerlendirince boş bir istek. Skyactiv şanzımanlar tork konvertörlü şanzımanlar içinde en hızlı şanzımanlardan biri ama çift kavramalılar ile kıyaslanırsa elbette yavaş, tabi yavaş derken arada dağlar kadar fark yok, yani aracın gidişini, hızlanmasını sekteye uğratacak kadar yavaş değil, konuşulan fark milisaniyeler düzeyinde. Kusura bakmayın ama bence siz bu araç için ideal kullanıcı tipi değilsiniz. Daha bu aracın dört çeker sisteminin varlık nedenini ve çalışma sistemini bile anlamamışsınız. Bu aracı off-road aracı sanmışsınız ama değil, SUV araçlar şehir içi kullanım ve hafif arazi koşullarına yönelik tasarlanmış araçlar. Altındaki keçe kısmı eğer yırtılacak, kesilecek kadar sert bir darbeye maruz kalmışsa, ne yapmasını bekliyorsunuz onu da anlamadım. Adamlar konforu arttırmak için keçeyle kaplamış ama siz ona da olumsuz yorum yapıyorsunuz.

• Beğen 2
  • Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

CX-5'in , 250-400 bin bandında alınabilecek en iyi suv olduğunu düşünüyorum. 

Aracın altındaki keçe ses izolasyonu için kullanılmış. Yani arazi koşularında aracın altını korumasını bekleyemeyiz.

Yaklaşık 1 yıllık kullanımımız sonrasında eksik olarak gördükleri ise;

Kol dayamanın öne arkaya kayma özelliğinin bulunmaması,

Araçtan çıkış sonrasında kapıların otomatik kapanma algoritmasının karışık olması,

Klima göstergesinin gündüz okunaklı olmaması,

İç döşemede kullanılan plastik aksamının kolay çizilmesi,

Devede kulak sayılabilecek bu eksikleri harici aracımızdan çok ama gerçekten çok memnunuz.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

aracın daha özelliklerini bilmeden mazdayı karalamak bence çok acımasız. her markanın her aracın kendine göre tabi eksikleri olacak. Benimde istediğim çok şey var ama malesef bu isteklerin sonu yok. Benim istediğim özellikler yok die bu araba kötü diyemem.Ayrıca sonradan üzülmemek için bir arabayı almadan önce araştırma yapmak test sürüşü yapmak onun için çok önemli

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

12.12.2018 at 10:18, dilekci06 :

aynı sorun benim aracımda da var şu anda. ama bunu gayet normal karşıladım. kul yapısı sonuçta ve halledilemeyecek bir sorunda değil. Yetkili servise aynam açılıp kapanmasında sıkıntı var dedim ve hiç sorgulamadan garanti kapsamında değiştireceklerini söylediler. Burda mühim olan markanın ve servisinin müşteriye yaklaşımı bence.  Mazda gibi bir markaya böyle kara çalmak bence çok büyük bir ayıp. Biz mazdalarımızı çok seviyoruz ve onlarla vakit geçirmekten çok memnunuz..

Ayrıca 6 yıldır mazda kullanıcısı olarakta(5 yıl Mazda 3 1 yıl CX5) o silecek kolundaki halka yağmur sensörünün hassasiyetini ayarlar. Önceki aracımdada vardı bundada VAR. Bilmeyenler boş boş konuşmasın.

Dün Ankara'ya az da olsa kar yağdı biliyorsunuz. Sabah da don oldu haliyle, normalde otoparka çekince aynaları katlatmıyorum ama otopark çıkışı yokuş olduğu için araç çıkamayabilir diye sokağa çektim, aynaları katlattım. Aracı bugün eşim kullanıyor, aradı "aynalar açılmıyor donmuş, elimle açayım mı?" dedi. "Sakın yapma, bir pet şişeye sıcak su doldur, eklem yerine dök." dedim. Bunu yapınca aynalar anında açılmış. Ben de "açılmıyorsa, elinle aç" deseydim, aynı problem olacaktı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

6 dakika önce, serkan306 :

Dün Ankara'ya az da olsa kar yağdı biliyorsunuz. Sabah da don oldu haliyle, normalde otoparka çekince aynaları katlatmıyorum ama otopark çıkışı yokuş olduğu için araç çıkamayabilir diye sokağa çektim, aynaları katlattım. Aracı bugün eşim kullanıyor, aradı "aynalar açılmıyor donmuş, elime açayım mı?" dedi. "Sakın yapma, bir pet şişeye sıcak su doldur, eklem yerine dök." dedim. Bunu yapınca aynalar anında açılmış. Ben de "açılmıyorsa, elinle aç" deseydim, aynı problem olacaktı.

aynalardaki açma kapama motoru arızası bence bir kaç defa elle açılmasından kaynaklanan bir sorun değil(bu tamamen benim düşüncem). bu üretimden kaynaklanan bir şey olduğunu düşünüyorum. bunun için mazda bir bülten yayınladı ve sorunlu ayna motorlarını değiştiriyor.Benim aynaların biri bozuk olmasına rağmen bugün kolay açıldı.ilk başta bende biraz tereddüt ettim ama açıldı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Bende de 2017 Mazda CX5 var. Aynaları servis tarafından garantiden değiştirildi. Şu an hiçbir sorun yok. Resmimdeki araç da 2015 modeldi, ona da katlanır ayna modülü almıştım, 2.5 yıl kullandım ayna veya başka herhangi bir sorun ile karşılaşmadım. Hatta eski arabanın direksiyonunu da garantiden değiştireceklerdi (kolay soyulma oluyormuş, o nedenle) ben istemedim vaktim yok diye..Diyeceğim o ki bugüne kadar gördüğüm en iyi servis yaklaşımı olan marka; Mazda..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...