Jump to content

Mazda CX-5 Elektrikli Ayna Kapanma Problemi

Ozgur AKDEMİR
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

garntiye göndermek için servise fotoğraf ve videolarını gönderdim bakacaklar sanırım değiştirirler ama asıl korkum takılanda bu kadar kolay bozulursa  çünkü takılanlarda bir iyileştirme söz konusu değil sanırım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

Arkadaşlar 2 aracım var birisi Mazda 3 Sedan yeni kasa diğeri CX5 yeni kasa...Malesef her ikisinde de ayna arızası oldu...Mazda 3 aynaları ana göbekleti garanti den değişti sonra yine arizalandi bu sefer de dişlileri değiştirdiler...Şimdi CX5 in aynaları her ikisi de bozuldu servis motor arızası teşhisi ile garantiye bildirdi onay ve parca bekliyoruz...Aynalarda en ufak zorlama sıkıntı yaratıyor,bazen se kendi kendilerine sapıtıyorlar. Vesselam malesef yeni kasa tüm mazdalarda aynalar kronik bir sorun ve yapacak bişey yok...Mazda tüm mazdaları geri çağırmaktansa sadece bozulanları değiştirme tavrıyla hareket ediyor...Eski 2010 model Mazda tık bile dememişti oysaki :(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2015 yili yeni kasa mazdalarin basit ve servisin sorun cikarmadan degistirdigi arizalar:

1) Bazi arabalarda (artik sansiniza ne duserse) ayna motorlari bozulabiliyor.

Bir arkadas garanti suresince 4 defa degistirdi. Bende ve diger tanidiklarda sorun yok....Fakat servis bu sorunun varligini kabul ediyor.

2) Metalik renkli jantlarin boyasi atar.

Bende ve tanidigim cok kiside bu sorun oldu. Servis sorun cikarmadan degistirdi.

3) Araba ile giderken muzik aninda kapanip yeniden acilabiliyor.

Bende ve yine bircok arkadasta bu sorun var ve caresini mazda bilmiyor.

Cok nadir oldugu icin dikkat cekici bir durum degil.

Su anda aklima gelenler bunlar.....

Arizalar varsada bunun gibi ufak sorunlar.. 

Mazdanin en buyuk sorunu benzine karsi hassas olmasi. Kalitesinden emin olmadiginiz benzini almayin. Aksi taktirde.... Turkcesini bilmiyorum. Google bey enjektor, meme diyor... Kisaca farsunka lari serviste temizlemeniz gerekir. 

Sadece yetkili serviste. Mazda motoru sky oldugu icin her servisin yapacagi is degil.

(Bu hatayi ben yaptim. Yani tecrube ile sabit)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sabah arabaya oturdugumda var olan cok buyuk bir sorunu daha hatirladim...

Kapot u kaldirmak ve tutmak icin (mazda 3-6 serisinin kapotu cok agir. cx 5 ve 9 serisinin ki tam tersi cok hafif ) gazli tutacak piston yok :)))

Mazda guvenlik acisindan standart fabrika cikisinda koymadigini soyluyor.

En buyuk derdimiz bu olsun...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Arkadaslar cuma gunu servise gittim ve aynalari garantiden degistirdiler ve bunu yaparken hic bir sey sormadilar sorgulamadilar hemen degistirdiler zorluk cikarmadan.. ustaya sordugumda kablo kisa oldugu icin zorlanip bozuluyormus elle acip kapatmakla bozulmaz dedi yeni takilanlarda kablo uzatilmis ve tek rar sorun olmayacagini soyledi. Mazda yedek parca sorunu var garanti sikintili diyen arkadaslara duyurulur telefonla aradigimda fotograf gonderin halledelim burada beklemezsiniz demislerdi ve bekletmediler.

20000 km bakkmini yaptirdim ve 1160 lira boyle bir araba icin aman aman bir fiyat degil biraz pazarlik sansida var unutmadan ... 
Hata olabilir nknemlinolan hatayi kabul etmek ve telafi etmek oldugu dusunulurse   mazda iyi is cikardi .. Ama yinede hic bozulmamis olmasini tercih ederdim .. :))

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 9 ay sonra ...

benim aracın da ara sırada sol aynasının tam kapanmama durumu vardı. (30-40 derece kadar açıkta kalıyor). Ancak son zamanlarda sağ aynada da sıkıntı başladı. Sağ ayna açılmamaya başladı. Bugün birkaç dakika açılması için aç-kapa yaptım. Yola çıkamayacaktım açılmasaydı. Garantiden değiştireceğim, umarım bekletmezler.

Ancak ilginç olan google'da ingilizce arattım ve  bu arıza birçok ülkede mevcut yani genel bir sıkıntı var. Mazda'nın araçları çağırıp neyse sıkıntılı parça değiştirmesini beklerdim. Bu arada bu ayna teknolojisi ne kadar üst düzey bir teknoloji olabilir ki. Yıllardır çözememişler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracımızda sağ aynasında kapanma sorunu vardı. Geçtiğimiz Haziran ayında her iki aynada garanti kapsamında servis tarafından değiştirildi. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3.11.2019 at 23:21, M4zd4ever :

benim aracın da ara sırada sol aynasının tam kapanmama durumu vardı. (30-40 derece kadar açıkta kalıyor). Ancak son zamanlarda sağ aynada da sıkıntı başladı. Sağ ayna açılmamaya başladı. Bugün birkaç dakika açılması için aç-kapa yaptım. Yola çıkamayacaktım açılmasaydı. Garantiden değiştireceğim, umarım bekletmezler.

Ancak ilginç olan google'da ingilizce arattım ve  bu arıza birçok ülkede mevcut yani genel bir sıkıntı var. Mazda'nın araçları çağırıp neyse sıkıntılı parça değiştirmesini beklerdim. Bu arada bu ayna teknolojisi ne kadar üst düzey bir teknoloji olabilir ki. Yıllardır çözememişler.

Bugün sıkıntısız bir şekilde merser’de değiştirdiler ayna motorlarını. Yenilerinde sorun çıkmayacağını söylediler. Güler yüzlü bir yetkili bayii. Teşekkür ediyorum kendilerine.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, M4zd4ever :

Bugün sıkıntısız bir şekilde merser’de değiştirdiler ayna motorlarını. Yenilerinde sorun çıkmayacağını söylediler. Güler yüzlü bir yetkili bayii. Teşekkür ediyorum kendilerine.

hocam benim araçtada aynı sıkıntı vardı aynalar açılıp kapanmıyordu daha önce garantiden değiştiler şimdi tekrardan sağ ayna yarıya kadar açılip kapanmıyor  tekrar ayna motoru istediler bugün gittim değiştiler fakat bu kez ayna açıkken sağa sola oynama yapıyor geri gittiğimde servise ayna motorunda sıkıntı olduğunu tekrardan motor isteyeceklerini söylediler galiba bu aynalarda kronik bi sorun var .Daha öncede bu şekilde sorun yaşayan oldumu acaba. aracım makyajlı kasa 2016 mazda 3

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...
09.11.2019 at 15:54, M4zd4ever :

Garantiden değişimin 15 ay sonra tekrar aynı sorunu yaşamaya başladım. şu an özellikle sürücü tarafındaki ayna otomatik açılıp kapanmasında problem var. ya tam açılmıyor, ya tam kapanmıyor. açılmaması büyük tehlike yaratıyor. trafiğe çıkamazsın bu şekilde. Eski araçlardaki gibi el ile müdahele edip güç kullanarak açmak da mümkün değil .

Garantisi henüz devam ettiği için tekrar servisin yolunu tutacağım. 

Biraz youtube'da konuyla ilgili arama yaptım. Küresel bir sorun avustralya'dan japonyaya avrupaya pek çok farklı coğrafyada mazda sahipleri karşılaşıyor bu sorunla.

Mazda'nın yıllardır bu soruna yeni bir ayna motoru geliştirip çözememesini anlamak mümkün değil. Atomu parçalamıyorsun sonuç olarak :) en iyi örneği alıp (hangi marka'nınsa artık) benzerini yapacaksın!!!

Alttaki vidyoda araç sahibi wd-40 sprey sıkıyor aynanın kenarından motoruna doğru. Kısa vadede sonuç aldığı görülüyor. Ama wd-40'ın oradaki parçaları olumsuz etkisi de olur mu veya garantiyi bozar mı emin değilim. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

w40'ı ayna motoruna ulaştırması mümkün değil, motor çok içerde korunaklı, bence hareketli parçaların olduğu yere sıkıyor, toz, çamur vs temizlemek için.  denemekte yarar var. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim 2017 mazda 3 aracımda da sürücü tarafındaki ayna yavaş kapanıyor tam kapanmıyor ve açılmıyor özellikle yıkama ve yağmur sonrasında bir hafta kendine gelemiyor. Bu wd 40 olayı aklıma gelmişti ama cesaret edemiyordum servise gitsem tekrarlamasından korkuyorum. sanırım wd40 ile şansımı denicem :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bir ara kullandığım ford fiesta aracımda sol aynada ağır hareket ediyor, sağ aynadan sonra kapanıyordu,  wd 40 ile önemli ölçüde rahatlamış, ses yapma işi bayağı azalmıştı. deneyin. Bu ürün hareketli kısımda tortu bırakan bir ürün değil, temizliyor ve hafiten yağlıyor, her türlü pisliği söküyor.  Bahar başlayınca cam balkondaki tekerlekleri bununla temizleyip yağlıyorum, camçerçeveleri çok seri olarak hareket ediyor. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracımda zaman zaman yıkama sonrası oluşan bir durum. İki yıkatma öncesinde bu durum oluştu ve yıkayan adama aynaya tazyikli su tutmayın dedim ve arabayı kullanmak zorunda kalmadığım için bir gün hiç dokunmadım, bekledim kendine geldi. Sonrasında da tekrarlamadı. Bizim araçlarda model bağımsız genel bir problem sanırım

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Herkese merhaba. Aynı problem benim aracımda da mevcuttu, sağ ayna motoru garanti kapsamında değişti ve tahmin ettiğim üzere değişen ayna motorunda sadece bir conta ile parça güncellenmiş (servisten gelen bilgidir.) Bu sayede içeri su girip parçanın hareketini engellemiyor. Şu an sol aynada da aynı problem var havalar ısınınca oda değişecek. (Soğuk havalarda söküm işlemi sırasında ayna tırnakları kırılabiliyormuş.) Değişen motordan sonra yıkama ve yağmurlu havalarda yolculuk yaptım, ayna gayet hızlı çalışıyor. Zaten bozulacak veya zor çalışan aynayı yavaş hareketinden anlayabilirsiniz. Yavaşlama varsa sonrasında kesin takılma ve bozulma başlıyor.

İyi akşamlar.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...