Jump to content

3. Nesil Mazda 3 Dizel İlk Yağ Değişim Zamanı

mazdAlp
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Selamün Aleyküm arkadaşlar. Aracım 2017 Mazda3 Dizel. ama ben Mayıs 2018'de bayiden satın aldım ve aynı tarihte trafiğe çıktı.İlk 1000 km kontrolünü Temmuz 2018'de yaptırdım. Şuan Aralık2018 ve aracım "yağ değişim zamanı" uyarısını verdi.Aracım henüz 4000km'de. Sizce yağ değişimi yaptırmalımıyım. Yaşadığım şehirde Mazda servisi yok. En yakın antep Mazda servisini aradım durumu anlattım hatta km olarak dolmadı ama süre olarak dolduğu için bu uyarıyı vermiştir,değişim yapmamız lazım mı diye sordum. "Yıl sorun olmaz 10bin km de değişir bi ara gelirseniz uyarıyı sıfırlarız,Sizin trafiğe çıktığınız tarih önemli"dedi.Bu cevap beni pek ikna etmedi. 

Bunun üzerine Ankara'ya gitme şansım yok ama en azından bir fikir edinmek için Ankara'daki servisi aradım.Onlar " km azmış ama bize bi uğrayın yağın durumuna bakar ona göre değişimi belki 2-3 ay erteleriz "dediler..

Ben dizellerin km dolmasa bile yıl dolduğu zaman yağ değişim yapılması gerektiğini biliyorum.Kitapçıkta da 12 ay yada 10bin km'de yağ değişimi diyor.Sonuçta arabam 2017 Aralıkta bayiye geldiyse bile tam 1 yıl olmuş oluyor.Anlayacağınız iyice kafam karıştı sizce neden ve neyi yapmalıyım?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Antep servisinin de dediği gibi 6 ayı doldurduğunuz için uyarıyı vermiş. yine de yağın durumundan şüphe ediyorsanız, kendiniz kontrol edin veya özel bir servise kontrol ettirin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 yıl veya 10bin km olayını, yağın motor içinde görevini yaparken km'yi doldurmadan bir yılı doldurması şekilde düşünmek daha doğru. Sıfır otomobilin temiz karterinde, 2 yıl bile dursa bileşiğinde bir kayıp olmayacaktır (özellikle tam sentetik yağlar hemen hiç çökme de yapmıyor, uzun süre bekleyen araçlarda eski yağ temizse onla çalıştırılır, bir süre sonra yağ filtresi değiştirilip devam edilir), oksijen ile motor yağının teması da problem değil. 

Bende aracımı 2016 sonunda 2015 model olarak aldım. Servise yağ değişimi yapıldı mı diye sordum, ama değişti deseler dahi gidip yağ-yağ filtresini 250km'yi görünce değiştirecektim, zira bende rodaj konusunda takıntılıyım :) İlk metal temaslarından sonra ortaya çıkan mikronluk metalleri en kısa sürede uzaklaştırma hastalığım var. Daha sonra 6bin km'de tekrar değiştirdim, 16binde tekrar. Bu arada My mazda uygulamasına bakarken de aracın yağının 2016'da tırdan indikten sonra değiştiğini de gördüm. Yani 21bin km'deki aracımın yağ+filtresi toplamda 4 kere değişti, Ferrari sanki mübarek :) 

Özetle böyle bir rodaj takıntınız yoksa ve aklen rahat edecekseniz bence değiştirmeyin. Yıllık bakımları takip edin yeterli.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...