Jump to content

Volkswagen yine yaptı yapacağını

tansu87
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Ne guzel iste.

Hazir test edilmis, sorunu varsa giderilmis araba. Sifir alip riske girmeye gerenk yok. Hem risk al hem sira bekle.

Saka bir tarafa fiyat makul ve aliciya bilgi verilmisse bence sorun yok.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Haber okunmadan yazılıyor galiba. Satılırken test arabası olduğu söylense ve fiyatı uygun olsa böyle bir haber yapılır mı sizce? Bu zaten tüm dünyada olan bir şey. Artı, cezalardan bahsediliyor. Saf mısınız anlamadım ki?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Haberin kaynağı diyor ki: vw fabrikada, yeni modeller satışa sunulmadan önce üstünde test ölçüm vs. yapılan otomobiller üretilir, seri üretim bandından geçmeden üretilebilir, bu yüzden ki sınıflandırması: belirsiz üretim

bunlar daha sonra hurdaya ayrılması olağan işlemken, bunun yerine bayilere dağıtıma gitmiş ve satılmış. Yani bayi test aracı değil, bunlar seri üretimde hazırlanmadığı ve yol belgesi (ismine ne derseniz) ona sahip olmadığı için yasal olarak satılabilir otomobil vasfına sahip değilmiş.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

satılan araçlar ile ilgili Alman hükümeti, vw ne kesin ceza kesecektir. basit evrak eksiği bile olsa durum bence gayet ciddi. satılan araçlar hangi testlerden geçmemiş acaba (emisyon, güvenlik v.s.)? müsteriler acısından kötü bir durum. marka imajı açısından olay daha da vahim. gemi ile araç nakliyesi sırasında limanda meydana gelen bir kazada bir gemi dolu aracı prese yollayan (yanlış hatırlamıyorsam toyota idi) firma var. kazadan 70-80 araç eklilenmişti hemde. ancak müsteri gözünde kazalı araç satışı yapıldımı acaba diye bir soru olmasın diye sırf marka imajı için yapılmış bir şey.

anlamadığım nokta dünyada en büyük üretim yapan birkaç firmadan birisi olan wv nin sadece test veya evrak eksiği bile olsa gerekli prosedürü yerine getirmeden 15 bin aracı satması! araçların ilgili mevzuat ve yasaya uygun olarak satılmasının maliyeti çok mu fazlaydı acaba? Yiyecekleri ceza ve marka imajı açısından zarar edecekleri kesin....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 6 ay sonra ...

Muhtemelen birçok kisi biliyordur ama VW Türkiye'de yaklasik 1.3 milyar euroluk büyük bir fabrika kurma karari almis.  Honda'nin fabrika kapatma planlari konusulurken bu gayet olumlu bir haber oldu.  Demin 2019 senesinin ilk 5 ayi için ODD verilerine bir baktim.  2019 için VW en çok araç satan dördüncü otomobil markasi görünüyor.

Fiat    24,548 adet

Renault    21,702 adet

Ford    16,104 adet

VW    14,677 adet

VW bu rakamin ne kadarini Türkiye üretimi ile karsilamayi planliyor, bilemiyoruz ama umariz büyük bir oranini burada üretirler.  Örnek vermek gerekirse, Ford Türkiye satislarinin takribi % 75 kadarini yerli üretimle karsiliyor (2019 ODD rakamlari).  Fabrikanin kurulacagi yer, üretim hacmi gibi rakamlari henüz bilmiyorum ama belki yakinda duyulur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Civic elegance 130-140 binlere satılıyordu. Belli ki türkiye’de üretim fiyatları çok etkilemiyor. VW’de de etkiler mi bilmem. Ama ülke açısından çok güzel bir haber olur bu. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

23 dakika önce, ozgur35 :

Ötv kalkcakmıs dıyorlar arabalar baya uygun olcakmıs

1,6 altı ve ticari için öyle bi teklif götürdüler. Ama hiç sanmıyorum. Onun harici distribitörler ciddi krizde. Bu gidişle birçok marka ve bazı modeller çekilecek piyasadan

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Vw Gölcük Ford fabrikası içinde ticari araç yapacak. Ucuz iş gücü için güncel kurlar ile yabancı yatırımcı için cennet. Vergiden muaf olmayı yazmayayım 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

6 saat önce, ozgur35 :

Ötv kalkcakmıs dıyorlar arabalar baya uygun olcakmıs

ÖTV 2002'den beri herhangi bir lüks özelligi olmayan ürünler için (mütevazi otomobiller, benzin, beyaz esya, vs) ödenen bir vergi türüdür.  Her ne kadar devlet lüks mallar için ÖTV aldigini iddia etse bile bu tamamen gerçek disidir.  Sanirim devlet kendisinin de kullandigi özel jetler, sekiz silindirli otomobiller, pahalli mücevher gibi mallarin hangi sinifta oldugunu anlamakta biraz güçlük çekiyor.

Ben en basindan beri ÖTV'nin sonradan montaj bir vergi oldugu ve yanlis ürünlerden alindigini savunuyorum.  Benzin gibi hemen herkesin kullandigi bir ürün nasil lüks olabilir?  O mantikla gidersek evimizde kullandigimiz tuvalet kagidi da pekala lüks sinifina girebilir ve ÖTV alinabilir.  Öyle degil mi?

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...