Jump to content

1.Nesil Mazda 3 Antifriz Değişimi

Serdar Ç.
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

27 dakika önce, Lupara :

@tansu87

Aracimi yeni aldim. Su kacagi kontrolu icin sadece suyla kullaniyordum. 3000 km sonunda su kacagi olmadigi anlasildi.  

Ben de antifreeze koymak icin oto yagci bir abimin dukkanina gittim. 

Burada yazilanlardan bahsettim. Ben de seni seviyorum dedi. Adini bilmedigim kirmizi bir antifreezeden 3 litre doldurdu. Hayirlisi artik :) 

Sesli güldüm 😁 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 ay sonra ...
Bir saat önce, ozgur35 :

@tansu87 Ne marka antıfırız koydun kırmızı mı yesıl mı

CAstrol kırımızı mı total mavı renkmıs

Motul g13 kırmızı.

fl22 var bende. Göndereyim mi? Motul fiyatına almıştım. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

49 dakika önce, tansu87 :

Motul g13 kırmızı.

fl22 var bende. Göndereyim mi? Motul fiyatına almıştım. 

BEnde fl 22 var kıtapcıkta 5 yıl degısmeye gerek yok dıyo 100 bın km  Cok uzun bı süre degıl mı

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, ozgur35 :

BEnde fl 22 var kıtapcıkta 5 yıl degısmeye gerek yok dıyo 100 bın km  Cok uzun bı süre degıl mı

Geçen sene ölçtürdüm. Antifriz hala etkili idi. -15’e kadar dayanıyor çıktı. Demek ki etkisi devam ediyor ama artık değişmek gerek yani. Soğutma suyunun dolaştığı kanallarda aşınma yok. Korozyon olursa olur. O da antifriz sayesinde az oluyor. İşte bu aralar değişme zamanı. Madem aynısı da var. Alttan boşalt iki dk. Üstten doldur başkan. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 dakika önce, tansu87 :

Geçen sene ölçtürdüm. Antifriz hala etkili idi. -15’e kadar dayanıyor çıktı. Demek ki etkisi devam ediyor ama artık değişmek gerek yani. Soğutma suyunun dolaştığı kanallarda aşınma yok. Korozyon olursa olur. O da antifriz sayesinde az oluyor. İşte bu aralar değişme zamanı. Madem aynısı da var. Alttan boşalt iki dk. Üstten doldur başkan. 

nerden boşaltcaz kanka

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, ozgur35 :

nerden boşaltcaz kanka

En altta radyatöre giriş hortumu var. En alt kot orası olduğu için en çok oradan boşalır. Kelepçe ile takılı zaten. Yine fl22 koyacaksan boşaltıp yenisini koyman yeter bence. Ben motul koyduğum için bir kere su ile çalkalama yapıp sonra antifriz doldurdum. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

41 dakika önce, tansu87 :

En altta radyatöre giriş hortumu var. En alt kot orası olduğu için en çok oradan boşalır. Kelepçe ile takılı zaten. Yine fl22 koyacaksan boşaltıp yenisini koyman yeter bence. Ben motul koyduğum için bir kere su ile çalkalama yapıp sonra antifriz doldurdum. 

Fl 22 kanka MAzda Fl22 önermıs Benım fl 22  2 sene 35 bın km oldu,  bıraz daha kullanayım 100 binde degısırım

100 bınde

V kayısı ve bılya

Fren hıdrolıgı

Arka balata degıscek ve  ön dısk torna

Buji 

Fl 22 antıfrız

Sanzıman yagını degısmem harelda 55 bınde komple degısmıstı

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...