Jump to content

Sonunda alabildim MX-5 imi :)

Zafzaf
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

5 saat önce, Marval :

Wuavvvv 😀 hayırlı olsun güle güle kullanman dileğiyle Allah banada nasip eder inşallah 

Teşekkürler.İnşallah

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Muhteşem bir otomobil, güle güle kullanın. Haftasonu ağırlıklı kullanıyorsanız katalogdaki eibach yayları şiddetle öneririm.

Cam filmi olarak da Llumar ATR35 kullanıyorum ve memnun değilim. Gece içeriden görüş ne yazık ki karanlık, bir iki kere tehlike atlattım bu yüzden. Önceki aracımda Solargard isimli cam filmi vardı ve dışarıdan koyu olmasına rağmen içeriden gece film yokmuş gibi görüyordum, 8 yıl kullandım çok az kılcal çizikler oldu sadece. Bunu takalı daha iki yıl oldu ve sürücü camında çizikler var. 

Ancak gelgelelim ön camdaki LLumar Air 80 efsane. Yıllardır kullanmadığıma yandım. Tamamen şeffaf bir film (çok hafif yeşile çalıyor), ne gece nede gündüz görüşe en ufak bir etkisi yok iken, ısıyı müthiş kesiyor. Yazın ön camdan gelen kavrucu sıcağı kesiyor, ön camdan ısı olmadan sadece güneş ışığı vuruyor gibi düşünün üstünüze. Arabayı yazın güneşin altında bıraksam bile direksiyon ve koltuklar sadece hafif ılık oluyor. Klima'nın performansına da etkisi büyük diğer filmlerle birlikte. Konsol ve diğer aksamlardaki güneşe bağlı bozulmaları da geciktiriyor, çörek otu yağı misali mübarek, faydası say say bitmez. Tek bir film için çok pahalı ama her kuruşa değer.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hayırlı uğurlu olsun @Zafzaf

Orijinalliğini bozmamanızı tavsiye ederim. Bu arada zamanında (sanırım 2016) araç alma konusunda bazı tereddütler oluşmuş ve konu ile ilgili O mu? Bu mu? Şu mu? adlı bir anket açmış ve bir hayli eğlenmiştik ( en azından ben) hahahahah

Araçla ilgili maceralarınızı dört gözle bekliyoruz ( aracın teknik ve performans kısımları ile değil eğlence ile ilgili kısımları :) yazıyı okursanız referans olabilir) 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 saat önce, ksiempre :

Üstadım hayırlı uğurlu olsun, kazası belasız kullanman dileğiyle.

Saolun

2 saat önce, Kingcool :

Hayırlı uğurlu olsun inşallah bir gün bizlere de nasip olur.

Teşekkürler.Daha iyisi sizlerin olur inşallah.

2 saat önce, Leanback :

Muhteşem bir otomobil, güle güle kullanın. Haftasonu ağırlıklı kullanıyorsanız katalogdaki eibach yayları şiddetle öneririm.

Cam filmi olarak da Llumar ATR35 kullanıyorum ve memnun değilim. Gece içeriden görüş ne yazık ki karanlık, bir iki kere tehlike atlattım bu yüzden. Önceki aracımda Solargard isimli cam filmi vardı ve dışarıdan koyu olmasına rağmen içeriden gece film yokmuş gibi görüyordum, 8 yıl kullandım çok az kılcal çizikler oldu sadece. Bunu takalı daha iki yıl oldu ve sürücü camında çizikler var. 

Ancak gelgelelim ön camdaki LLumar Air 80 efsane. Yıllardır kullanmadığıma yandım. Tamamen şeffaf bir film (çok hafif yeşile çalıyor), ne gece nede gündüz görüşe en ufak bir etkisi yok iken, ısıyı müthiş kesiyor. Yazın ön camdan gelen kavrucu sıcağı kesiyor, ön camdan ısı olmadan sadece güneş ışığı vuruyor gibi düşünün üstünüze. Arabayı yazın güneşin altında bıraksam bile direksiyon ve koltuklar sadece hafif ılık oluyor. Klima'nın performansına da etkisi büyük diğer filmlerle birlikte. Konsol ve diğer aksamlardaki güneşe bağlı bozulmaları da geciktiriyor, çörek otu yağı misali mübarek, faydası say say bitmez. Tek bir film için çok pahalı ama her kuruşa değer.

Teşekkürler.Ön cam LLumar Air 80 ama yanlar için bi fikrimiz yok şuan. İsteğim görüş açısını karanlık yaratmıcak ama dışardan içeri görüntüyü kesmesi.Araştırmaya devam.

1 saat önce, Arman-1999 :

Hayırlı uğurlu olsun @Zafzaf

Orijinalliğini bozmamanızı tavsiye ederim. Bu arada zamanında (sanırım 2016) araç alma konusunda bazı tereddütler oluşmuş ve konu ile ilgili O mu? Bu mu? Şu mu? adlı bir anket açmış ve bir hayli eğlenmiştik ( en azından ben) hahahahah

Araçla ilgili maceralarınızı dört gözle bekliyoruz ( aracın teknik ve performans kısımları ile değil eğlence ile ilgili kısımları :) yazıyı okursanız referans olabilir) 

Teşekkürler. Bir kaç görüşümü paylaşabilirim. Oyuncak kullanıyormuşsunuz gibi bir his var. En ilginç yaşadığım anı; IETT yanında sıkışık trafikte asfalta oturuyormuş gibi hissettim.Değişikti, yere çok yakın ufak bir araçta  olma hissiyatı.  Motor sesimi ,egzos sesimi desem  beni benden alan bir durum var o ses çok keyifli. O kadar az kullandım ki bu kadar şey yazabiliyorum. Servisle işe gidip geliyorum otoparkta bekliyor araç.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu tür araçlar normal binek otomobilden farklı olduğu için başlangıçta değişik gelir, o yüzden alışana kadar günlük kullanmamak akıllıca. benim RX-8'i de ilk aldığımda 3-4 hafta boyunca cok az kullanmıştım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hayırlısı olsun kazasız,belasız,cezasız güzel günlerde,güle güle kullanmak nasip olsun.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, Zafzaf :

Servisle işe gidip geliyorum otoparkta bekliyor araç.

Yahu !! bu araç varken servisle gidilir mi hiç ?

Şöyle güzel bir kreasyon değişikliği, siyah camlı güneş gözlüğü vb  aksesuarlarla gideceksiniz aracı da patron/müdür park yerine park edeceksiniz ki tadı çıksın o aracın :) 

Bu arada mevsim şartları (kar- aşırı yağmur) göz önüne alındığında otopark da bir müddet daha kalmasında fayda var gibi.. O otobüsün sıçrattığı su ile boğulma ihtimali bile olabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hayırlı olsun. Sizden 1 gün önce de ben bakmıştım size kısmet olmuş. Güle güle kazasız belasız keyifle kullanın. :) 

DFB4ED4E-EBE6-40DB-A9AF-17FACBF57BD9.jpeg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

7 saat önce, Revivo73 :

Bu tür araçlar normal binek otomobilden farklı olduğu için başlangıçta değişik gelir, o yüzden alışana kadar günlük kullanmamak akıllıca. benim RX-8'i de ilk aldığımda 3-4 hafta boyunca cok az kullanmıştım.

Haklısınız trafikte geçirdiğim ilk km lerimde biraz tedirginlik yarattı. Güzel havalarda, trafik saatleri dışında keyifle bi 100-200km yapıp alışmak istiyorum araca. 

7 saat önce, münürb :

Hayırlısı olsun kazasız,belasız,cezasız güzel günlerde,güle güle kullanmak nasip olsun.

Teşekkürler, saolun.

5 saat önce, Arman-1999 :

Yahu !! bu araç varken servisle gidilir mi hiç ?

Şöyle güzel bir kreasyon değişikliği, siyah camlı güneş gözlüğü vb  aksesuarlarla gideceksiniz aracı da patron/müdür park yerine park edeceksiniz ki tadı çıksın o aracın :) 

Bu arada mevsim şartları (kar- aşırı yağmur) göz önüne alındığında otopark da bir müddet daha kalmasında fayda var gibi.. O otobüsün sıçrattığı su ile boğulma ihtimali bile olabilir.

Bu senaryoyu sevdim. Keyifli olabilir. :)   Şu an bahsetmedim kimseye :) İleride bir sürpriz olabilir. 

Sağanak yağmurda soft top üzebilir mi  diye düşünmedim değil bazı zamanlar. 2018 arabada içeri su alma veya tentede esneme yamulma  falan üzücü olabilir.

4 saat önce, mare101 :

Hayırlı olsun. Sağlıklı,mutlu,güzel günlerde kullanın İnşallah. Kazasız belasız.

Teşekkürler

2 saat önce, Aurora :

Hayırlı olsun. Sizden 1 gün önce de ben bakmıştım size kısmet olmuş. Güle güle kazasız belasız keyifle kullanın. :)

DFB4ED4E-EBE6-40DB-A9AF-17FACBF57BD9.jpeg

Teşekkürler.Umarım daha iyileri sizin olur. Cherry Soft Top ,Design paket daha uygun fiyat sıfır gibi... :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracınız hayırlı uğurlu olsun, güle güle binmek nasip olsun. Çok güzel bir araç, paranıza değmiş.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3.01.2019 at 00:21, Renegade :

Aracınız hayırlı uğurlu olsun, güle güle binmek nasip olsun. Çok güzel bir araç, paranıza değmiş.

Teşekkür ,umardım daha iyileri sizin olur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...
01.01.2019 at 13:08, Zafzaf :

Teşekkürler.Kullanırken ufak bir gülümseme yaratıyor :)  Ama fazla dışardan bakış alıyorsunuz ona alışamadım.Cam filmi yaptırmayı düşünüyorum. Yan Llumar Atar 20 , ön cam PP 60 şeklinde. Tavsiyeniz varsa llumar garanti kartı veren işini iyi yapan İstanbul Anadolu yakası bildiğiniz bir yer gitmek isterim. Sorum olucak size arka soft top taki plastik cama film yaptırmak  riskli olabilir mi? Filmi yapıştırıp kesiyorlar jiletle oraya zarar verme durumu korkutuyor.

Anadolu yakasında, Acıbadem e  çıkan dört yolda Lumar Ahmet var. Anadolu yakasında daha iyi yapanda yok zaten. Benim aracıma en açığını yaptı. Gayet memnunum.  

Kazasız belasız kullanırsınız inşallah.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

02.01.2019 at 11:07, Leanback :

Belki kiyaslama yapmak icin faydasi olur.

Lambalar soyle veya boyle monte edilmeli idi vs gibi tartismalara girmeye gerek yok. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

Hayırlısı olsun. keyifle kullanacağınızdan eminim. Bende 2017 model var halen kullanıyorum.  Soft top yağmurda üzer mi diye yazmışsınız. Hiç endişeniz olmasın. Ben sağanak yağışlarda kullandım. Hiç bir sorun yok. Asla su girmiyor. Araç site garajında ama açık garaj. Ege bölgesinde güneşin yakıcılığını bilirsiniz. Tüm yaz güneşte kalmasına rağmen tentenin siyahlığında hiç bir değişiklik olmadı. İlk aldığımda koruyucu branda düşünmüş ama almamıştım. Bundan sonra da almam.

Bir çok kişiye garip gelecek ama; şehirler arası yolda giderken özellikle bahar aylarında sağanak yağışta üstünü açmayı deneyin. Çok keyifli oluyor. Araçta arka koltuk olmadığından hiç bir şekilde üstü açıkken yağmur girmiyor. ön camın üzerinden oluşan hava akımı sayesinde oluyor bu. Arka taraftaki toplanmış tenteye dahi yağmur damlası gelmiyor. hızınız 40-50 km nin altına düşmediği sürece problem yaşamıyorsunuz. Silecekler deli gibi çalışsa dahi. Ancak çevreden ilginç bakışlar olacaktır. çok yavaşlamak zorunda kalırsanız o hızlarda tek elle rahatlıkla üstü kapatabiliyorsunuz. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

15.02.2019 at 19:23, cmy :

Hayırlısı olsun. keyifle kullanacağınızdan eminim. Bende 2017 model var halen kullanıyorum.  Soft top yağmurda üzer mi diye yazmışsınız. Hiç endişeniz olmasın. Ben sağanak yağışlarda kullandım. Hiç bir sorun yok. Asla su girmiyor. Araç site garajında ama açık garaj. Ege bölgesinde güneşin yakıcılığını bilirsiniz. Tüm yaz güneşte kalmasına rağmen tentenin siyahlığında hiç bir değişiklik olmadı. İlk aldığımda koruyucu branda düşünmüş ama almamıştım. Bundan sonra da almam.

Bir çok kişiye garip gelecek ama; şehirler arası yolda giderken özellikle bahar aylarında sağanak yağışta üstünü açmayı deneyin. Çok keyifli oluyor. Araçta arka koltuk olmadığından hiç bir şekilde üstü açıkken yağmur girmiyor. ön camın üzerinden oluşan hava akımı sayesinde oluyor bu. Arka taraftaki toplanmış tenteye dahi yağmur damlası gelmiyor. hızınız 40-50 km nin altına düşmediği sürece problem yaşamıyorsunuz. Silecekler deli gibi çalışsa dahi. Ancak çevreden ilginç bakışlar olacaktır. çok yavaşlamak zorunda kalırsanız o hızlarda tek elle rahatlıkla üstü kapatabiliyorsunuz. 

Soft top n dezavantajları olduğunu düşünüyordum bazı zamanlar.Böyle cümleler duymak güzel. Softtop tecrübelerinizi artı eksi paylaşsırsanız sevinirim. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kasım 2017 de aracı 0 olarak aldım. 1.5 yıla yakın süredir yoğun bir şekilde kullanıyorum. 24 bin km kadar oldu. Hava yağışlı değil ise ve 2 kişiden fazla değilsek, izmir-istanbul arasında hep mx-5 ile gittim. Şu ana kadar yaşadığım hiç bir olumsuzluk yok. Normalde aracın sessiz olmasını geniş olmasını tercih ederim, o nedenle cx-3 ü satıp şu an yerine cx-5 aldım. ancak mx-5 varken cx-3 e zorunluluk olmadığı sürece binmiyorum. Özelikle üstü açık iken verdiği keyif harika. Yol sesi falan düşünmüyorsunuz. Yakıt tüketimi oldukça düşük, cx-3 dizel olmasına rağmen mx-5 i kullanıyorum. Kış kullanımlarını sadece kısa mesafelerde yapıyorum ancak soft top olmasının asla bir olumsuz tarafı yok. İster yağış olsun, ister soğun olsun az bile olsa sorun teşkil eden bir olumsuzluk bulunmuyor. yukarıda yazdığım gibi renk solması da şu ana kadaar hiç olmadı. 

Mx-5 bir aile için tek araç elbette olamaz. aile iseniz ve ikinci bir araç ihtiyacınız var ise, imkanlar müsait ise hiç düşünmeden tercih etmenizi öneririm. Ben yeni kasa çıkasıya kadar değiştirmeyi düşünmüyorum. Yeni kasa çıkınca imkanım olursa satıp yeni kasayı alırım. Ve her zaman 2. aracım mx-5 olur diye düşünüyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...