Jump to content

Mazda MX-5 FSM Köprüsünde Takla Attı

Reicht
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

3 saat önce, Katil Balina :

öyle bir sey olsa yayınlarlar mı?

Kamera ile çekim yapan aracın kırmızı aracı takip ettiği çok belli. Onun peşinden gidiyor. Ayrıca kazadan sonra kırmızı aracın hemen arkasında duruyor. Kırmızı araçtan inen eleman videoyu çeken araca doğru geliyor. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Makas atıp kaza yapan aracın kaza masrafını kasko ödemese bu tür kazalar büyük oranda azalır. 

Olay bana göre de makas sonucu gerçekleşen bir kaza. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ülkemizde bazi sürücüler ne yazik ki trafik seridi kullanmayi bile bilmiyorlar.  Bir seridi asagi yukari ortalar, öyle gidersin.  Serit degistirmek istediginde önceden sinyal verirsin.  Hiçbir zaman ani serit degistirmezsin (Bunun tek istisnasi "accident avoidance maneuver" denilen bir kazadan kaçinma manevrasidir.  Bir kazadan kaçinmak için gerekirse ani serit degistirebilirsin, o kadar).  Eger seritlerdeki trafik durumu serit degistirmeni riskli kiliyorsa, o zaman bulundugun seritte kalirsin.  Bir seridin içerisinde zigzag yapmazsin.  Serit çizgisini lastiklerinle çignemeden yol alirsin.  Seritte hizin ani degisimler göstermez, asagi yukari sabit veya sabite yakin bir hizda seyredersin.  Tüm bunlar sürücü ve yolcu güvenligi için kurallardir.  Gelismis ülkelerde bunlara uymayanlara polis denk gelirse acimadan ceza keser.  Bizde hareket halindeki araci durdurup ceza kesme adeti pek yoktur.  Ben ABD'de polisin seridin içinde zigzag yapan araci durdurdugunu iyi biliyorum.  Tabii ülkemizdeki polis araci yogunlugu ile gelismis ülkelerdeki polis araci yogunlugu da bir degil.  Bizimkilerin görme firsati bile olmuyor.  Politikacilarimizin makam araçlarina harcanan paranin bir kismi da polis araçlarina harcansa belki durum daha olumlu olur.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Allah akil versin. Sadece kendisi olsa neyse de baskalarinin basini da belaya sokacak. Videoyu internete koyup hava atacakti simdi salakligina ve yeteneksizligine yansin. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kendisi sıfır hatalı olmasa da kağnı gibi giden suv'un  da suçlu olduğunu düşünüyorum. nitekim sol seritte kendisinden daha hızlı giden araçlar var. başta dediğim gibi köprüde istanbul manzarasının keyfini sürün bu abiler de en az kendisi kadar suçlu. kamyondan yavaş gidiyor adamlar.

• Katılmıyorum 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1496 cc araçla makas atmaya çalışan elaman, resmen bıçak atmış. 

Fren yapmasa büyük ihtimal geçecekti, o freni niye yaptı hala anlamış değilim.

Madem ki yaptın freni, ulan sağa dalsana emniyet şeridi bomboş.

Q7'nin tank edasinda yoluna devam etmesi & can kaybı olmaması tek teselli.

Yalnız bir an kendinizi Q7'nin şoförü yerine koyun, ailenizle memlekete gidiyorsunuz sabit hızla, en sağ şerittesiniz ve barzonun biri hayatinizi hiçe sayıyor.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

9 saat önce, Çağlar Bayur :

sürücüsüne geçmiş olsun. mazda sola geçecek iken soldan yaklaşanı fark edince öndeki cibi sağlamak için sağa gidiyor.

cip bu sırada sağa yönlenince de, sola kırıyor. Tam bu sırada fikir değiştiren cip sola dalınca önünü kesiyor.

izlediğim sahne bu.

hız a gelince , diğer araçalara izafi olarak çok da farkı yok, akisne tamgaz yapsa saplar giderdi.

tamamen katılıyorum. Makas atıyor diyen arkadaşlar youtube dan makas videoları izlerseniz ne demek olduğunu hatırlarsınız. adam kendi şeridinde giderken önüne sinyalsiz kıran bir q7 var ve sonra da sanki yanından geçmemesi için çabalıyor. eğer yanınızdan hızlı bir şekilde geçecek aracın stresini kaldıramıyorsanız zaten trafiğe çıkmamalısınız ki zaten mx5 kamyonete göre 20 km daha hızlı görünüyor. bugün hızlı arabası olan bir vatandaş yarın olaya intikal eden bir polis veya ambulans yanınızdan bu görüntüdekinden çok daha hızlı geçebilir. şoförün kontrol etmekle yükümlü olduğu 3 adet ayna var, onlara bakıp geçişlerini gerçekleştirmesi gerekiyor. kazayı başlatan ve geliştiren q7, telaşlanan ve kendini kurtarmaya çalışan mx5, belki önüne bi anda kırıldığı için birazda sinirlenmiş olabilir. Tam fren veya tam gazda kurtarabilirdi.

çekim yapan aracın kamerası sabit gibi, çok hafif bir oynama var. bence cep telefonu değil de araç kamerası.cep telefonu olsa kaza olduğu anda heyecandan eli ayağına dolaşırdı.

bu arada rx8 kullanıyorum diye yollarda saçma sapan dolaştığımı sanmayın, tam tersine insanlar tarafından hızlı gitmem için sürekli tahrik edilirim. Aynı zamanda kurallara maksimum seviyede uymaya çalışırım.

• Beğen 1
  • Katılmıyorum 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

17 saat önce, Mehmet Özdemir :

kaza yapan sürücünün cezası belli olmuş.

Kaza sonrası sürücü A.T. hakkında Karayolları Trafik Kanunu'nun 46/2-C maddesi olan 'Tehlikeli şerit değiştirmek' suçundan işlem başlatılarak 235 lira ceza kesildiği öğrenildi. 

• Haha 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

16 saat önce, quiteguide :

Q7'nin şoförü yerine koyun, ailenizle memlekete gidiyorsunuz sabit hızla, en sağ şerittesiniz ve barzonun biri hayatinizi hiçe sayıyor.

Q7 sağda değil ki. sağa sola yalpa atıp duruyor tam tersine

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben aynadan makaslayarak gelen birini gorursem ki 2 ay once su an plakasini unuttugum unlu bi s2000 aynami siyirarak gecti, ayni hizimda ve seridimde ilerlemeye devam ediyorum. Amacim adam rahat makasa devam etsin degil, aracima, diger araclara ve dolayisiyla icindekilere zarar gelmemesi icin kaza riskini dusurmek. Yani arabamda ailem var diye kacmaya calismiyorum, zaten en mantiksiz hareket bu olur.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir yerde olayın uzun videosunu paylaşmışlar. Muhtemelen sürücü makaslı gitmiyormuş. Sağdaki audi düz yolda düz gidemeyip, sağlı sollu ilerlediği için mx-5 arada kalmış.

Hatalı olan tabili mx-5 sürücüsü. Yol tam müsait olmadığı halde aradan geçmek istemiş.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Uzun metraj videodan anladığım..

mx5 ile q7 birbirini yolda taciz ederek mi sürüyorlardı hikayenin öncesi var mı bilmiyoruz.

Ancak aşağıdaki vidyodan anladığımız;

Mx5 ve görüntüyü kaydeden araç sahipleri birbirini tanıyor.

Q7'nin kazaya sebep olduğunu düşünüyorlar, plakasını alıyor görüntüyü kaydeden şoför ve jipin kaçtığını söylüyor..

Mx5 sahibi korkmuş, aracının kaskosunun olmadığını söylüyor.

Trafikte her zaman sakin olmalı şeytana uymamalı. kazasız belasız günler dilerim.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kameranin arac kamerasi veya bir aksiyon kamerasi oldugu makas aticak diye cep telefonu ile cekim yapilmadigini anladim ben. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bariz olarak trafik kurallarını hiçe sayan dikkatsizce ve tehlikeli hareketler var,yok diyorsanız diyecek birşeyde yoktur zaten......

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

mx5 in hiç hatası yok demek zaten anlamsız, onu savunmuyorum. burada atlamamamız gereken q7 nin yaptığı kural hatasıdır. sonrasında mx5 tam fren yaparak dursa veya duramayıp q7 ye arkadan çarpsa bu görüntüler eşliğinde suçlu çıkmayabilir. zira kendi şeridinde giden bir mx5 ve sinyal vermeden o şeride girmeye çalışan yavaş bir q7 var. gözden kaçan konu orada 4 şerit var. En sol şerit boş, ikinci şeritte kamyonet, üçüncüde mx5 ve dördüncüde q7 var. Yani mx5 ikinci şeritteki kamyonet ile üçüncü şeritteki q7 nin arasından makas atmıyor.

mx5 in hatası q7 nin yaptığı hatadan sonra sağından geçmeye çalışmak, sonra q7 nin tekrar sağa kırmasıyla solundan geçmek istemesi ve q7 nin bu sefer sola kırarak (kaza anına bakarsanız q7 şeridin ortasında ve sola ilerlemeye devam ediyor) geçmeye çalışmasıdır. bunun adı makas değildir, olsa olsa hatalı sollama-sağlama olabilir. malesef q7 nin bu işi bilinçli yaptığını düşünüyorum ya da q7 nin sürücüsü çok geç tepki verdiğinden araç kullanmaması gereken bir ilaç almış (öksürük şurupu veya parasetamol içeren bir ilaç) veya alkollü olabilir.

spor arabaların sürekli hızlı gittiği ve trafikte tehlikeli hareketler yaptığı imajının anlamsız bir şekilde herkes tarafından benimsendiğini görüyorum. gece dışarı çıktığımda saçma sapan binek/suv arabalar tarafından yarışmak için ne kadar çok tacize uğradığımı görseniz şaşırırsınız :) . ben böyle durumlarda gülüp geçiyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Neden bu kadar uzatıldı bilmiyorum. Sürekli q7’den bahsediliyor. Suçlu deniyor vs. Neden Mazda’nın suçu hafifletilmeye çalışılıyor bunu da anlamıyorum. 

Q7 sürücüsünde hata yok. Dikize bakınca arkadan olması gerekenden hızlı gelen spor bir araba var. Takip mesafesi yok. Q7 şöförü spor aracın nereye gideceğini anlamamış olabilir. Sağa geçeyim diye düşünmüştür. Mazda bi sağ bi sol yapıyor. O an q7 dikizden ne olduğunu tam anlamamış olabilir. Önce sağa geçip mazda’ya yol vermek istemiştir. Sonra Mazda sağa mı geçiyor acaba, ben sağa geçmeyeyim şeridimde kalayım bari demiş de olabilir. 

Kazanın tek sorumlusu sağ şeritten bu kadar hızlı giden, şerit değiştirme kurallarına uymayan, takip mesafesini korumayan mazda’dır. Q7’de gram suç yoktur. 

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

17 dakika önce, tansu87 :

Neden bu kadar uzatıldı bilmiyorum. Sürekli q7’den bahsediliyor. Suçlu deniyor vs. Neden Mazda’nın suçu hafifletilmeye çalışılıyor bunu da anlamıyorum. 

Q7 sürücüsünde hata yok. Dikize bakınca arkadan olması gerekenden hızlı gelen spor bir araba var. Takip mesafesi yok. Q7 şöförü spor aracın nereye gideceğini anlamamış olabilir. Sağa geçeyim diye düşünmüştür. Mazda bi sağ bi sol yapıyor. O an q7 dikizden ne olduğunu tam anlamamış olabilir. Önce sağa geçip mazda’ya yol vermek istemiştir. Sonra Mazda sağa mı geçiyor acaba, ben sağa geçmeyeyim şeridimde kalayım bari demiş de olabilir. 

Kazanın tek sorumlusu sağ şeritten bu kadar hızlı giden, şerit değiştirme kurallarına uymayan, takip mesafesini korumayan mazda’dır. Q7’de gram suç yoktur. 

bence sorun zaten videoyu kimsenin tam izlememesinden kaynaklanıyor. Q7 sağ şeritte, mx5 sağdan ikinci şeritte. takip mesafesi dediğiniz terim aynı şeritte giden 2 araba için geçerlidir. yan şeritteki arabaya bakıp takip mesafesi bırakırsanız herkes en sağdaki şeritin hızında gitmek zorunda kalır :) bir üst açıklamada yazdığım ve Q7 nin şoförü için düşündüklerimde halen ısrarlıyım.

ayrıca hızların kaç km olduğu görünmüyor, siz soldan ikinci şeritteki kamyonete göre mx5 hızlı diyorsanız belki kamyonet yavaş gittiğindendir. aradaki hız farkı maksimum 30 km görünüyor. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Q7 sağ tarafa geçeyim derken hızla sağa doğru yönelen mx i görünce tekrar sol yapmış gibi görünüyor.

Q7 de belki çok küçük bir hata olabilir. Ama asıl hata mx5 de. O süratle sol şeritten neden gitmiyorsun aksiyon arıyorsun kendi kendine. En sol şerit boş. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...