Jump to content

Mazda MX-5 FSM Köprüsünde Takla Attı

Reicht
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

17 dakika önce, SweepeR :

bence sorun zaten videoyu kimsenin tam izlememesinden kaynaklanıyor. Q7 sağ şeritte, mx5 sağdan ikinci şeritte. takip mesafesi dediğiniz terim aynı şeritte giden 2 araba için geçerlidir. yan şeritteki arabaya bakıp takip mesafesi bırakırsanız herkes en sağdaki şeritin hızında gitmek zorunda kalır :) bir üst açıklamada yazdığım ve Q7 nin şoförü için düşündüklerimde halen ısrarlıyım.

ayrıca hızların kaç km olduğu görünmüyor, siz soldan ikinci şeritteki kamyonete göre mx5 hızlı diyorsanız belki kamyonet yavaş gittiğindendir. aradaki hız farkı maksimum 30 km görünüyor. 

Q7’nin sağ şeritte olduğu ekran görüntüsünü paylaşır mısınız?

mazda diğerlerinden hızlı. Q7 sağdan ikinci şeritte seyrediyor. Olası ihtimal, q7 arkasındaki mazda’yı görünce sağa geçip yol vereyim diye düşünüyor. O esnada mazda bi sağ bi sol yapıyor  q7 sürekli arkasına bakmak zorunda değil. Sağa yönelen mazda’yı görünce tekrar sol yapıp kendi şeridine geçmeye yelteniyor. Ama mazda çok hızlı karar verip sağdan sola çoktan geçmiş. 

Kaza çok basit  %100 mazda suçludur. Şu durumda q7’ye %1 bile suç bulanın zeka ve aklından şüphe ederim. 

Her şey bir yana sağ şeritten o hızda gidilmez. 4 şeritli yolda sağ iki şerit ağır vasıtalara aittir. Sağdan geçmek diye bir kavram da yoktur.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 dakika önce, tansu87 :

mazda diğerlerinden hızlı. Q7 sağdan ikinci şeritte seyrediyor. Olası ihtimal, q7 arkasındaki mazda’yı görünce sağa geçip yol vereyim diye düşünüyor. O esnada mazda bi sağ bi sol yapıyor  q7 sürekli arkasına bakmak zorunda değil. Sağa yönelen mazda’yı görünce tekrar sol yapıp kendi şeridine geçmeye yelteniyor. Ama mazda çok hızlı karar verip sağdan sola çoktan geçmiş. 

Kaza çok basit  %100 mazda suçludur. Şu durumda q7’ye %1 bile suç bulanın zeka ve aklından şüphe ederim. 

Her şey bir yana sağ şeritten o hızda gidilmez. 4 şeritli yolda sağ iki şerit ağır vasıtalara aittir. Sağdan geçmek diye bir kavram da yoktur.

benim gördüğüm Q7 2 şeridin ortasında ve sola doğru ilerliyor. görüntü çok net olmadığından ve oradaki ışıktan dolayı uzaktaki halini çok ne göremiyoruz. mx5 in birden fren yapması da Q7 nin en sağdan sola geçmeye karar verdiğini gösteriyor. zaten o anda Q7 fark edip sağa gitmeye çalışıyor ve olaylar gelişiyor. en sağdaki 2 şerit ağır vasıtalara ait değildir, ağır vasıtalar en sağdaki 2 şerit dışında şerit kullanamazlar. binek araçlar ve motorsikletler dahil olmak üzere tüm şeritleri kullanma hakkına sahiptirler.

ayrıca şerit değiştiren herkes aynalara bakmakla ve sinyalini vermekle yükümlüdür, o aynalar makyaj için koyulmadığı gibi sinyallerde disko havası yaratmak için koyulmamıştır.

mx5 zaten fren yapmasa makas olarak tabir edilen şekilde oradan rahatlıkla geçebilir. neyse umarım kimsenin başına böyle kazalar gelmez, iyi niyetli düşünürsek hem Q7 nin hem de mx5 in telaşlanması ve kararsız kalması sonucunda oluşmuş bir kaza. kötü niyet ararsak Q7 bilerek yol vermiyor, mx5 ise riske girip kamyonetin önünden makas atacağına veya riske girmeyip frene basarak duracağına heyecan arıyor. 

bu arada bu konu sosyal medyayı sallıyor ve çok kötü yorumlar yapılıyor, bizim platformumuzda yine seviyeli ilerliyor. 👍

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tekrar tekrar izledim bende. Q7ci büyük ihtimalle arkaya bakıyor hızla gelen bir araç görüp hafifçe sağa kaçıyor. Sinyal de vermemiş gibi. Ancak MX5'in sorunu dengesiz gitmesi, hemen bir sağa geçiyor, sola geçiyor ve en önemlisi daha etkili fren yapıp yavaşlayarak durumu düzeltmeye değil, hafifçe fren yapıp oradan buradan kaçmaya çalışıyor. Ayak frendeyken direksiyon hareketi çok ani, bunların tümü gereksiz hareketler. Sert bir frenden sonra soldaki kamyonu bekleyip geçip giderek çok çok kolay çözülebilecek bir durumu amatörlük yapıp lüzumsuz atraksiyonla çözmeye çalışan ve batıran bir sürücü var ortada. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

mx5 kullanıyorum, tadını çıkarayım, spor araç böyle kullanılır, aşırı öz güven, kontrolsüz hız, trafikte hepimizin kullandığı 7. hissi devre dışı bırakma, bir de kırmızı spor araç, son olarakta gençlik cesareti. Gerisi zaten bunlardan sonra devreye giriyor. Ve kaza, geçmiş olsun. mx5 gerçekten güvenli araçmış, genç arkadaş burnu bile kanamadan çıkıverdi araçtan.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

7 saat önce, Tarahumara :

Cama yapıştırılan telefon tutacağına telefonu dik şekilde koyup kayıt ediyor mx-5 i. Araç kayıt cihazları enine çeker, boyuna değil videoyu. Yine araç kamerası olsa, sağında solunda tarih vs. bilgileri olur.

Örneğin sekiz şeritli bir yolda gidiyorsunuz ve sizden başka kimse yok. Gitmeniz gereken şerit her zaman en yavaş olan, en sağ şerittir. Önünüze bir araç mı çıktı? Sola sinyalinizi verirsiniz, solundan usulca geçip, tekrar eski şeridinize dönersiniz. Solunuzdaki şerit daima sollama şerididir. Aranızda medeni ülke görmüş olan varsa ne demek istediğimi anlayacaktır. 

Ömer harbiden alet dik ha, ama herkesin araç kamerası seninki gibi olucak diil ya belki eskidir :) Sonuçta arkadaki araba hadi gazla ben çekiyorum seni diyipte kendisi elinde telefon ile adamın makaslarını çekmemiş. öte yandan herkes kendi arabasının yolda gidişini görüntüsünü çektirmek isteyebilir, arabasını seviyodur, video yapacaktır falan filan. kendi bileceği iş.

Bu sekiz şeritli yol örneği olmamış. adamlar napıcak yunus gibi sürekli en sağ şeritten sollaya sollaya mı gidicekler? İngilizler iyice abartmış, sürekli hız artırıp azaltma, nerde kaldı benzin tasarrufu :D 

Şu videodaki 4 aracın hızlarını gerçekten çok merak ediyorum. Seni biliyoruz, benden de sakin kullanıyosun. Ama şu konuya yorum yapanlar acaba önlerine araç kırdığında sinirlenip dibine kadar girme, sellektöre boğma veya sağından/solundan geçip ters ters bakma hareketlerinden hiç birini yapmıyorlar mı? kısacası bu kazada sadece bu çocuk suçlu değil.

• Katılmıyorum 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, SweepeR :

Bu sekiz şeritli yol örneği olmamış. adamlar napıcak yunus gibi sürekli en sağ şeritten sollaya sollaya mı gidicekler? İngilizler iyice abartmış, sürekli hız artırıp azaltma, nerde kaldı benzin tasarrufu :D 

Bunu yol tamamen boş olduğu durumlar için söylüyorum abi. Yani tek tük araba olduğunda, videodaki gibi. Yoksa hep en yavaş şeritten gitmek gibi bir çaba söz konusu değil. 

Türkiye için aradım ama kuralları bulamadım. İnşallah ben bulamamışsımdır.

İngiltere için resmi kurallar. Rule 264, 265 ve 267 e bakabilirsin.

https://www.gov.uk/guidance/the-highway-code/motorways-253-to-273

Misal bir örnek. Karşı taraf geliş yöne bakarsan, yol sakin ve ip gibi en yavaş şeride dizilmişler.

Capture.thumb.JPG.1a40526b14cd73c64e99ff9b6b7b31d8.JPG

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, Tarahumara :

Türkiye için aradım ama kuralları bulamadım. İnşallah ben bulamamışsımdır.

ben de bazı kuralları aradım ama bulamadım. ip gibi dizilme olayı da manasızmış gerçekten.

urallar doğru, soldan hızlı gidemezsin sağdan geç arabaları diyo, acaba bu mx5 in şoförü ingiliz mi 😂

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bence hatalı olan tereddütsüz mx-5 sürücüsü. Resmen makas atarken kaza yapıyor. Şimdi diyeceksiniz ki sanki sen sütten çıkmış ak kaşık mısın. Öyle bir durum yok. Hatta tam tersi gençlik yıllarımızda sayısız hata ve ahmaklık yaptık. Bizim zamanımızda bölünmüş yollar yoktu. Şehirler arası yollarda makasa böyle aynı yönlü vektörlerle değil birbirine yönelmiş vektörlerle kelle koltuk girerdik. Makas tamamlanırken karşıdaki sürücünün göz bebeğinin açıklığına bakardık f11 mi f8 mi diye. Sonralarında farkına vardık ve kabullendik başkalarının yaşamlarını dahi tehlikeye attığımızın. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

14.01.2019 at 14:45, Çağlar Bayur :

önümüzdeki araç 10 mt kala bizim yönlendiğimiz şeride doğru geçmeye başlarsa ne yapardık?

Adam gibi araç kullanmak gerekir bu durumda. 3 araç yarışıyor net. Q7 şeridinde ve köprü için nizami hızda gidiyor. En sol şeritte biri var çeken biri var ve mx5 var. Q7nin sahibi olayım, küfür edeni, mx sürücüsünü alayını ipe dizerim adaletin önünde. 

Her direksiyona geçenin bir anda prof olmayacağını çok iyi bilirsin. Audi sürücüsü eşin eşim olsa idi, arka koltukta çocukların çocuklarım olsa idi ve arkadan 4 köprü ışığı direğini 3 saniyede geçerek q7ye yaklaşan birini aynada görseler idi farklı bir eylemi yapmayabilirlerdi. 

Canlarına birşey gelmemesi iyi olmuş. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben Q7 sürücüsünün yerinde olsam U yapar  geri döner mazdanın sürücüsünü hastanelik edene kadar döverdim. ben bu kaza da sadece Q7 ye üzüldüm. çizik felan olmuştur ama yinede çizik işte. Mazda MX5'e ve sahibine zerre üzülmedim. Hatta keşke arabası daha kötü olsaydı diye de aklımdan geçti. Sahibi buradaysa ve yazılanları okuyorsa bence bir daha araba kullanmasın. Gitsin kumdan kale yapsın anca bu seviye ve mantıkta biri çünkü. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

16.01.2019 at 09:27, jackjoker :

Mazda MX5'e ve sahibine zerre üzülmedim. Hatta keşke arabası daha kötü olsaydı diye de aklımdan geçti.

bir dahaki yolculukta yanından geçmek istediğiniz araba sizin gireceğiniz şeride kırarsa bunları hatırlar mısınız? ve bunu 2 defa üst üste 1 saniye içinde yapınca.

• Beğen 1
  • Katılmıyorum 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

15 saat önce, Çağlar Bayur :

bir dahaki yolculukta yanından geçmek istediğiniz araba sizin gireceğiniz şeride kırarsa bunları hatırlar mısınız? ve bunu 2 defa üst üste 1 saniye içinde yapınca.

sol şeritten gidersem zaten böyle bir durum yaşanmaz.  q7 yavaş şeritten gidiyor. arkada ki bi zahmet soldan kendi şeridinden gitsin. nizami hızım da giderken, hele de yavaş şeritte giderken aynadan hız sınırlarının çok üzerinde gelen bir araç görsem Q7 den farklı bir hareket yapmazdım açıkcası. 

konu gereğinden fazla uzadı. 

bu kazada %100 mazda mx5 de ki büyümemiş çocuk suçludur net. bu konuda tartışmam bile. Q7 ye ve sahibine geçmiş olsun ufak çizikleri giderir nasılsa. Mx5 ve sürücüsüne ise diyeceklerimi demiyorum forum kapanır. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yorumlar yazilmis ama trafigin ne yazdigini acikcasi merak ettim.

Kesin birsey soylemek icin videonun gerisine bakmak lazim. Kameraya ceken neden cekiyor? vs vs vs....

Kamyonun 3. seritte gitmesi bizde yasak (Turkiyede durum nedir bilmiyorum) en fazla ikinci seritte gidebilir. Mazdayi son anda gormemesi iyi olmus. Gorse idi ihtimal refles olarak sola kacip sol arkadan gelen binek arabiyada kazaya dahil edip cok daha kotu sonuclar olurdu. %100.

Mazda yi kullanan kisi asiri hiz yapti ise bu hizin ve kendi acemiliginin kurbani olmus. Aslinda yapacak pek fazla bir hareket sansida yok. Hizini kesmeye calismis ama mazdanin hem hafif hemde agresif oldugunu direksiyonun komutlari %100 dinledigini unutmus (normalde yuksek hizla ayak frende iken ani dreksiyon hareketlerinin arabayi nasil savurdugunu herkes bilir. Burada o savrulmanin eseri bile yok. Mazda birde arkadan cekisli ve drift yapanlar ve bu tur soforler abs yi kapatirlar). Once frene basip saga kacmak istemis. Audinin saga gittigini gorunce kacmak icin  yeniden frene basip saga girmis.. Devamini goruyorsunuz.

Yani hem hiz kurbani olmus hem arabayi bilmemesinin hemde audinin goruldugu kadari ile diger arabalardan daha yavas (audi ikinci seritte ve hiz limitinde olmasi gereken yerde. ister 20 ile gider ister 40 ile) gitmesinin kurbani olmus.

Mazdanin o hizla ikinci seritte olmasi zaten geriden makas atarak gayet suratli geldigini gosteriyor. Oyle gaza gelincede ilk frene bastiginda ayigini frenden cekmeyip durmak yerine soldan kacmayi dusunmus.....

Aslinda merak ettigim baska konu var. Audi q7 nasil olduda on sol tekerini kaybetmedi? Birde durmadi basti gitti (gitti derken kacti demiyorum. zaten iki kisi geldi arabanin yanina. buyuk ihtimal Audi den)? 

Mazda cok ucuz kurtarmis....

Burada soforler arasindaki laflardan birisi: Acele edip saat 7 da morg ta olmaktansa sakin gelip 8 de evde olmak daha iyidir.

20-30 km lik bir mesafede asiri hiz ve bu tip makaslarin normal giden bir surucuye karsi size kazandiracagi zaman 3-5 dakikayi gecmez.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

14.01.2019 at 15:19, tansu87 :

Bu ne sığ ve saygısız bir yorumdur. İq testi midir bu video? Q7'nin hiç suçu yoksa, kazaya karışmış olduğu bir olayda durmayıp kaçmıştır. Daha suçun kimde belli olduğu belli değilken, MX-5 sahibi yaralı mı, ölecek mi bilmeden basmış gitmiş, hem kural ihlali yapmış hem de insani olarak da suçludur. Ben de Q7'de % 1 bile suçsuz bulanın zeka ve aklından şüphe etmiyorum, eminim, mutlu musunuz? MX-5'i kullanan vatandaş zaten çok da mantıklı bir şekilde araç kullanmıyor, muhtemelen gözü sürekli arkada. O zaten en sol şeritten gitmeyerek en büyük hatayı yapmış, ancak 4 şeritli yolda attığım fotoğraftaki gibi otomobiller her şeridi kullanabilir, kamyonlar sadece sağ iki şeridi kullanabilir. Yani bu olayda kamyon da hatalı. Üstelik sizin dediğiniz gibi olsaydı sağda ikinci şeritte olan Q7 de hatalı oluyordu, %1 bile suç bulmayıp kendinizle çelişmişsiniz :) Olayın baş aktörü şüphesiz MX-5 ama ben 3. şeritte gitmesini makas atacak olmasına bağlamıyorum, bence arkadaşlarıyla saçma bir video çekiyorlardı, sol şeritte yol vs. isteyenler olmasın diye o şeritte ilerliyor ve Q7'yi geç fark ediyor, kurtaracağını düşünüyor, bu yüzden fren yapmıyor, sonra sağdan çok yakın olduğu için refleksle fren yapıyor ama yanlış bir tercih oluyor. Q7 yavaş gitmiş, uyuz gitmiş falan deniyor ama azami hız sınırının üstünde gidiyorsa kimse bir şey diyemez. Kazaya sebep olan bom boş sol şerit duruyorken 3. şeritte macera arayan MX-5 ama bunu yaptılar diye ölsün, gebersin diyecek kadar acımasız değilim.

Otoban.JPG

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

10 saat önce, Revivo73 :

@Servet    Sol şeritteki başka kişi kim? Videoyu çeken mi, başka kimse yok cunku.

Videonun başında biri yardırıp geçiyor. İşin içinde olan birisi 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

9 dakika önce, Servet :

Videonun başında biri yardırıp geçiyor. İşin içinde olan birisi 

uzun versiyonunu da izledim ama göremedim. kaza olduğu anda yandan fluence gibi birşey geçiyor. 

Bu arada Demirören Haber Ajansı tarafından verilen bilgiye göre tehlikeli şerit değiştirmekten 235 TL ceza kesilmiş. Ne derece doğrudur bilemiyorum. Plakadan sorgulayabilecek bir cengaver var mı? :)  Belki bizim için açıklayıcı olur. Bir de olayın öncesini çeken başka kameralar olsa bu kadar düşünüp tahmin yürütmemize gerek kalmayacak.

Köprülerde hız limiti 80 yazıyor, ama minimum hız yazısını hatırlamıyorum. Durmak yasak, aracında sorun olsa bile köprü üzerinde durursan ceza yiyorsun. Acaba otoyollardaki gibi minimum hız 40 mı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...