Jump to content

Mazda MX-5 FSM Köprüsünde Takla Attı

Reicht
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

3 saat önce, serkan306 :

Bu ne sığ ve saygısız bir yorumdur. İq testi midir bu video? Q7'nin hiç suçu yoksa, kazaya karışmış olduğu bir olayda durmayıp kaçmıştır. Daha suçun kimde belli olduğu belli değilken, MX-5 sahibi yaralı mı, ölecek mi bilmeden basmış gitmiş, hem kural ihlali yapmış hem de insani olarak da suçludur. Ben de Q7'de % 1 bile suçsuz bulanın zeka ve aklından şüphe etmiyorum, eminim, mutlu musunuz? MX-5'i kullanan vatandaş zaten çok da mantıklı bir şekilde araç kullanmıyor, muhtemelen gözü sürekli arkada. O zaten en sol şeritten gitmeyerek en büyük hatayı yapmış, ancak 4 şeritli yolda attığım fotoğraftaki gibi otomobiller her şeridi kullanabilir, kamyonlar sadece sağ iki şeridi kullanabilir. Yani bu olayda kamyon da hatalı. Üstelik sizin dediğiniz gibi olsaydı sağda ikinci şeritte olan Q7 de hatalı oluyordu, %1 bile suç bulmayıp kendinizle çelişmişsiniz :) Olayın baş aktörü şüphesiz MX-5 ama ben 3. şeritte gitmesini makas atacak olmasına bağlamıyorum, bence arkadaşlarıyla saçma bir video çekiyorlardı, sol şeritte yol vs. isteyenler olmasın diye o şeritte ilerliyor ve Q7'yi geç fark ediyor, kurtaracağını düşünüyor, bu yüzden fren yapmıyor, sonra sağdan çok yakın olduğu için refleksle fren yapıyor ama yanlış bir tercih oluyor. Q7 yavaş gitmiş, uyuz gitmiş falan deniyor ama azami hız sınırının üstünde gidiyorsa kimse bir şey diyemez. Kazaya sebep olan bom boş sol şerit duruyorken 3. şeritte macera arayan MX-5 ama bunu yaptılar diye ölsün, gebersin diyecek kadar acımasız değilim.

Otoban.JPG

Trafikte tehlikeli hareket yapanlar bi köşede ölsün hocam. Başkasının canını tehlikeye atmaktansa bu daha doğru bir laf olur. Düşünün, bu mx kullanıcısı tehlikeli hareketlerinden ötürü size çarpıyor ve çocuğunuz sakat kalıyor ya da ölüyor. Ne yapardınız? 

Ben bu konuda netim. Tehlikeli hareketler yapan oksijen israfları kimseye zarar vermeden geberip gider inşallah. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 dakika önce, tansu87 :

Trafikte tehlikeli hareket yapanlar bi köşede ölsün hocam. Başkasının canını tehlikeye atmaktansa bu daha doğru bir laf olur. Düşünün, bu mx kullanıcısı tehlikeli hareketlerinden ötürü size çarpıyor ve çocuğunuz sakat kalıyor ya da ölüyor. Ne yapardınız? 

Ben bu konuda netim. Tehlikeli hareketler yapan oksijen israfları kimseye zarar vermeden geberip gider inşallah. 

Arada eşlerimizden, yaşlı anne-babamızdan ve genel olarak acemi şoförlerden bahsedilmiş. Yani refleksleri iyi olmayan, hızlı karar veremeyen vs. Kazaların çoğu onlar yüzünden olduğuna göre onlar da kendi kendilerine ölsünler mi ya da hiç trafiğe çıkmasınlar mı? Tehlikeli hareketlerin çoğunu onlar yapıyorlar, bence temenninize dikkat edin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Forum ahalisi lütfen... Aşırılık fanatiklik herkese zarar.... 

Saygı sınırlarını aştı aşacak bıçak sırtı gidiyorsunuz...Bu yüzden trafikte sıkıntı çekiyoruz ,herkes ben haklıyım diyor hayır arkadaş kurallar haklıdır,asgari hız var azami hız var sınırlar içinde gidene niye yavaş gidiyorsun,diyen bir memlekette yaşıyoruz .Kurallara uyana saygı gösterileceği yerde herkes kendi kuralını işletmeye çalışıyor.Bence diyor herkes  bence diye bir şey yok olamazda

ama zaten kurallara uyulmuyor ki ben niye uyayayım diyorsunuz sorun da bu zaten.  ,

Sağlıcakla kalın sakin kalın....

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

22 dakika önce, SweepeR :

Arada eşlerimizden, yaşlı anne-babamızdan ve genel olarak acemi şoförlerden bahsedilmiş. Yani refleksleri iyi olmayan, hızlı karar veremeyen vs. Kazaların çoğu onlar yüzünden olduğuna göre onlar da kendi kendilerine ölsünler mi ya da hiç trafiğe çıkmasınlar mı? Tehlikeli hareketlerin çoğunu onlar yapıyorlar, bence temenninize dikkat edin.

Neden üstünüze alınıyorsunuz ki. Acemi sürücülerin özellikle bayanların yaptığı kazalarda yaralanma ve ölüm oranı çok düşük. Kaza oranı da düşük. Erkekler kadın kaza oranına bakarsanız kazaların %92sinin erkekler tarafından yapıldığını görürsünüz. ÖlümLü yaralanmalı kazaların çok büyük kısmı genç erkekler ve usta şöförler tarafından yapılıyor. Dediğiniz yanlış. Ben dediğinizi “kadınlar fren yerine gaza basıyor yaa” tarzı bi yaklaşıma yoruyorum  

Benim lafım kendini bi bok sanıp trafikte artistik hareketler yapıp makas atanlara, hız yapanlara, drift yapanlara vs. Bu mx sürücüsü gibi işte. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sonuçta hepimizin ortak temennisi trafikte olması gerekenin dışında davranan sürücülerle ilgili.

Eğer kanunen verilen ceza gerçekten hatalı şerit değiştirmeyse (haber ajansının yalancısıyım) buradaki mx sürücüsünün makas vs gibi hareketler yapmadığı, aşırı hızlı olmadığına hüküm verilmiş. Eğer bunları yapsaydı yeni cezalarla güzel bir fatura çıkardı.  Gereksiz bir çaba ile belkide kendi yarattığı durumdan çıkmaya çalışmış. Yine kanunen Q7 nin hatasını görmezden gelemeyiz, sinyal vermeden şerit değiştirmiş. 2. şeritteki kamyonete göre bile çok yavaş bir şekilde şerit değiştirmiş, arkadan gelen mx5 200 km/s hızla gelmediğine göre muhtemelen aynaya da bakmadan şedirini değiştirmiş. Sonra sinyal vermeden diğer şeride geçmeye çalışmış. Kanunen onun da hataları var. Kamyonet deseniz bambaşka bir alemde, soldan gelen fluence benzeri binek araç zaten hız limitinin üzerinde gibi görünüyor. Kısacası trafik bir bütündür, oluşan kazaları tüm yönleri ile incelemek gerekir. 

Bence kısmına gelirsek sanki Q7 ısrarla mx5 in önünü kapatmaya çalışıyor. Zira mx5 gibi hızlı tepki veren bir aracın o durumdan kurtulması normalken Q7 gibi daha lüks ve düşük hızlarda geç tepki veren bir aracın bu şekilde mx5 i engelleyebiliyor olması da ilginç. Neredeyse yanına gelmiş bir aracın üzerine kırmaya devam ediyor, kısasa kısas ilkeleri sadece trafikte değil modern dünyada hiçbir yerde uygulanamaz. Kanunlar uygulanır, eğer makas atan veya tehlike yaratan bir araç görürse polise ihbar eder, sıkıştırıp kaza yaptırmaya hakkı yok. Bu kaza hafif atlatılmış, mx5 kayarak karşı şeride geçse kim bilir neler olurdu.

Üstüme alınmadım, ama benim gördüğüm özellikle iş saatleri dışında oluşan trafikte inanılmaz kazalar atlatılıyor. Erkek-kadın ayrımı zaten yapmadım, acemi tecrübeli ayrımı yaptım. Yetenek konusuna birşey diyemiyorum, malesef yeteneksizler kullanmasın deme hakkım kanunen yok. Ama keşke ehliyet alma işi İngiltere deki gibi uzun sürse diyebiliyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, tansu87 :

İşte ben de diyorum ki, bilerek veya bilmeyerek herkes tehlikeli hareket yapıyordur. Başkasının canını tehlikeye atan herkes ölse, memlekette canlı insan kalmaz :) Dediğiniz gibi bir senaryoyla kimse karşılaşmak istemez ama her tehlikeli harekette de sizin dediğiniz gibi bir sonuç olmaz. Böyle yazarken, yanlış anlaşılmasın, trafikte sinyalsiz ve yeterli mesafe yokken şerit değiştireninden, yandan kaynak yapanına kadar fazlasıyla tepki gösteren bir sürücüyüm ama elbette benim de hatalarım, yanlışlarım oluyor. Ben asla yanlış yapmam diyen varsa da tebrik ediyorum.

Hemen aklıma dün başımdan geçen bir olay geldi örnek vereyim, siz ölmem/gebermem gerekiyorsa belirtin fikrinizi. Akşam iş çıkışı saati dört şeritli bir yoldan bağlantı yoluna dönüp ordan diğer yola girecektim ki o yolda 3-4 şeritli bir yol. İlk yoldan sağa dönmek için şağ şeride yanaştım, önümde aslında şehirler arası yolculuk için tasarlanmış ama şehir içinde servis yapan kocaman bir otobüs önümde ağır ilerliyor. Atraksiyona girmemek için arkasından gittim, bağlantı yolu iki şerit olduğu için orda geçerim dedim. Bağlantı yolunda da iki şeridi ortaladı gidiyor. Yine sabrettim ana yolda geçerim dedim. Ana yola bağlandık, sola sinyali verdim şerit değiştiriyordum, bir baktım o otobüs de benim sola geçmemin verdiği müsaitlikle soldan 3. şeritten en sola atladı resmen. 5-10 saniye devam ettik, pek hızlanmıyor da, selektör yaptım sallamadı, biraz sonra birkaç kez daha selektör yaptım sallamadı. Uzunlarda bıraktım sallamadı, adam çıkması dahi yasak olan sol şeridi bırakmıyor. İyice sinirlendim, sağ şeride geçtim hızlandım önümdeki araçla otobüs arasında 10 metre mesafe vardı yaklaşık, oradan önüne geçtim, söve söve gittim. Şimdi ben makas mı atmış oldum? Böyle bir durumda siz ne yapardınız? Ha adama ters bir hareketim de olmadı, gıcıklık olsun diye yapılan birşey de değil. Ben geçtikten sonra yine soldan gidiyordu. Arkadan selektör yapıyorlardı. Bazen sol şeritten şuursuzca aracı yolda gezdirerek gidenler oluyor, yol istiyorsun vermiyor, geçince bakıyorsun telefon kulağında, dünya umurunda değil. Bunları neden anlatıyorum, bazı durumlarda yapılan kural ihlalleri sizi de ihlal etmeye itiyor. Bu yüzden ölmeli miyim cevap verin lütfen? @tansu87

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kazayı yanı başında gören ve manevra yapıp görmemezlikten gelen audi sürücünün belki hukuki olarak bir cezası yok, ama ahlaki ve etik olarak davranmadığı için vijdanlarda suçludur. O kazada ölüm veya ağır yaralanma olabilirdi. Suçlu başkası bile olsa, kaza olduğu yerde araçlar durur (trafik güvenliğini sağlamak şartı ile) gerekli yardımı yapmaya çalışır. En azından insana değerdir. (bu ülkede uzun süredir yok olmak üzere olan psikoloji)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

MX-5 sürücüsü temelde makas atar gibi bir hareket yapıyor yani görüntüyü izleyen polis memuru makas atma kapsamından da pekala ceza yazabilirdi. Fakat araç takla atıp maddi zarara uğradığı için sadece tehlikeli şerit değiştirme kapsamında ufak bir ceza yazdı. Yasalar ve kurallar duruma göre farklı yorumlanabilir; bu dünyanın yer yerinde böyledir.  Ha MX-5 'li takla atmayıp başkasına zarara yol açsaydı işte o zaman  bırakın 1024TL'lik makas atma cezasını en üst düzeydeki ceza ne ise 5000TL'lik cezalar var, belki onlardan da yazabilirdi.

Bu konuda çarpıcı örnek olarak: Almanya'da Şubat 2016'da AMG-Mercedes ve Audi A6 araçlarıyla sehir içinde illegal yarışan 2 kişi, sağda parketmiş ufak bir araca carptı ve içindeki kişinin ölmesine yol açtı; AMG ve Audi 20 airbagli binbir güvenlik donanımlı olduğu için çarpan kişilerin burnu dahi kanamadı . Bu kişiler mahkemede planlı cinayet suçlaması ile ömür boyu hapis istemiyle yargılandı! Sonradan ceza para cezası ve 5 yıl hapse cevrildi ve ehliyetleri ömür boyu iptal edildi. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

13 dakika önce, Revivo73 :

MX-5 sürücüsü temelde makas atar gibi bir hareket yapıyor yani görüntüyü izleyen polis memuru makas atma kapsamından da pekala ceza yazabilirdi. Fakat araç takla atıp maddi zarara uğradığı için sadece tehlikeli şerit değiştirme kapsamında ufak bir ceza yazdı. Yasalar ve kurallar duruma göre farklı yorumlanabilir; bu dünyanın yer yerinde böyledir.  Ha MX-5 'li takla atmayıp başkasına takla attırsaydı, işte o zaman  bırakın 1024TL'lik makas atma cezasını en üst düzeydeki ceza ne ise 5000TL'lik cezalar var, belki onlardan da yazabilirdi.

Bu konuda çarpıcı örnek olarak: Almanya'da Şubat 2016'da AMG-Mercedes ve Audi A6 araçlarıyla sehir içinde illegal yarışan 2 kişi, sağda parketmiş ufak bir araca carptı ve içindeki kişinin ölmesine yol açtı; AMG ve Audi 20 airbagli binbir güvenlik donanımlı olduğu için çarpan kişilerin burnu dahi kanamadı . Bu kişiler mahkemede planlı cinayet suçlaması ile ömür boyu hapis istemiyle yargılandı! Sonradan ceza para cezası ve 5 yıl hapse cevrildi ve ehliyetleri ömür boyu iptal edildi. 

Darisi basimiza..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

23 saat önce, serkan306 :

İşte ben de diyorum ki, bilerek veya bilmeyerek herkes tehlikeli hareket yapıyordur. Başkasının canını tehlikeye atan herkes ölse, memlekette canlı insan kalmaz :) Dediğiniz gibi bir senaryoyla kimse karşılaşmak istemez ama her tehlikeli harekette de sizin dediğiniz gibi bir sonuç olmaz. Böyle yazarken, yanlış anlaşılmasın, trafikte sinyalsiz ve yeterli mesafe yokken şerit değiştireninden, yandan kaynak yapanına kadar fazlasıyla tepki gösteren bir sürücüyüm ama elbette benim de hatalarım, yanlışlarım oluyor. Ben asla yanlış yapmam diyen varsa da tebrik ediyorum.

Hemen aklıma dün başımdan geçen bir olay geldi örnek vereyim, siz ölmem/gebermem gerekiyorsa belirtin fikrinizi. Akşam iş çıkışı saati dört şeritli bir yoldan bağlantı yoluna dönüp ordan diğer yola girecektim ki o yolda 3-4 şeritli bir yol. İlk yoldan sağa dönmek için şağ şeride yanaştım, önümde aslında şehirler arası yolculuk için tasarlanmış ama şehir içinde servis yapan kocaman bir otobüs önümde ağır ilerliyor. Atraksiyona girmemek için arkasından gittim, bağlantı yolu iki şerit olduğu için orda geçerim dedim. Bağlantı yolunda da iki şeridi ortaladı gidiyor. Yine sabrettim ana yolda geçerim dedim. Ana yola bağlandık, sola sinyali verdim şerit değiştiriyordum, bir baktım o otobüs de benim sola geçmemin verdiği müsaitlikle soldan 3. şeritten en sola atladı resmen. 5-10 saniye devam ettik, pek hızlanmıyor da, selektör yaptım sallamadı, biraz sonra birkaç kez daha selektör yaptım sallamadı. Uzunlarda bıraktım sallamadı, adam çıkması dahi yasak olan sol şeridi bırakmıyor. İyice sinirlendim, sağ şeride geçtim hızlandım önümdeki araçla otobüs arasında 10 metre mesafe vardı yaklaşık, oradan önüne geçtim, söve söve gittim. Şimdi ben makas mı atmış oldum? Böyle bir durumda siz ne yapardınız? Ha adama ters bir hareketim de olmadı, gıcıklık olsun diye yapılan birşey de değil. Ben geçtikten sonra yine soldan gidiyordu. Arkadan selektör yapıyorlardı. Bazen sol şeritten şuursuzca aracı yolda gezdirerek gidenler oluyor, yol istiyorsun vermiyor, geçince bakıyorsun telefon kulağında, dünya umurunda değil. Bunları neden anlatıyorum, bazı durumlarda yapılan kural ihlalleri sizi de ihlal etmeye itiyor. Bu yüzden ölmeli miyim cevap verin lütfen? @tansu87

Öyle sinirlenip 10m dibine girip sağdan geçmek yine bi agresiflik örneği. Trafik şakaya gelmez. Böyle durumlar ülkemizde bilinçsizler yüzünden yaşanabiliyor. Yapılacak olan gayri resmi de olsa 10m dibine girmeden sakince kontrollü sağdan geçmek. Ama yaptığınız şey çok absürd değil. Benim bu tip şeylere lafım yok. Demek istediğim açık. Keyfine Artistik sürüşler hakkında konuşuyorum. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@Fatih_cx9   Sinan Çetin 'in oğlu Porsche 'u ile durup dururken karşı şeride girip bir polis aracına carpıp içindeki memurun ölümüne yol açtı, kendisinin ise burnu kanamadı. Olay kamera cekiminde görüliyor Çetin 100% kusurlu fakat hiçbir kayda deger ceza almadan davadan sıyrıldı. Bu arada Porsche un o carpma anında ön kısmı nerdeyse hiç bozulmadı bile; sonradan baktığımızda öğrendik ki Porsche arac önüne 2  kalın kiriş koyuyormuş.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

SInan Cetin kimdir acikcasi bilmiyorum.

Babamin oglu olsa trafikte kurallara uymuyorsa, baska insanlarin canina, malina zarar veriyorsa (dalginliktan, kasitsiz olan durumlar farkli) onun yeri direksiyon basi degildir. Isledige suca gore ceza almasi sarttir.

Normalde binek arabalar, pikap ve jeep lerde vs arabanin standart aksesuari haric ( devlet standartlari enstitusunun onayladiklari haric) herhangi bir metal veya baska alasimdan olusan tuning uygulamasi yasaktir. Heleki arabanin on tarafina.

(jeep lerde standart biraz farkli. arabanin gabariti disina cikmamak kaydi ile felan filan).

Zaten can kaybini minimuma indirmek icin arabanin on kismi ve kapotu belli bir dereceden sonra carpisma aninda kagit gibi katlanacak sekilde tasarlanmistir.

Aslinda bu tipler icin birseyler yazardim ama bende kalsin.

Soyle istedigin gibi kurtlari dokebilmek icin Turkiyede ozel hiz pistleri yokmu?

Ben potansiyel hiz hastasi oldugum icin binek araba ve motor ozellikle almiyorum (hayatimda ilk defa binek mazda 6 aldim. onuda sehir disinda yasadigim icin aldim).

Insanlara yazik. Masuma niye dokunuyorsun? Git diregin birine gir kimsenin malina canina zarar verme...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

16 saat önce, Fatih_cx9 :

SInan Cetin kimdir acikcasi bilmiyorum.

Ünlü bir Türk yönetmen olur kendisi, şaka mı yapıyosunuz yoksa babamın oğlu olsa kanunlar karşısında tanımam mı demek istediniz anlamadım :) Kazayı yapan oyuncunun oğlu ki daha önce de alkollü cezaları varmış. Buna rağmen siyasi bağlantıları sayesinde kurtuldu malesef. Medya da ilk başlarda çok haber yapıldı, sonra malesef haberler de engellendi.

Bu mx5 olayında Q7 nin yaptığının çok daha masumunu ama çok daha yüksek hasarlı hatta belki birkaç ölümlü bir kazaya yol açacak olan bir hareketi E5 pendik civarında ben arabamı 15 cm sola kaydırarak veya gaza yarım santim dokunarak yapabilirdim. Ama yapmamayı seçtim. Bir S2000 geriden makas ata ata geldi ve belki peşine takılırım diye benim sol dikiz aynamı yalayıp geçti. Eğer sürekli aynalarınızı kontrol ediyorsanız arkadan ne geliyor, nasıl geliyor 500 mt geriden görebilirsiniz. Arkadan gelen 400 km/s hızla gelen bir bugatti veryon veya chiron değil, yaptığı hız da çok yüksek değil. Benim Q7 ye bu kadar yüklenmemin sebebi budur. Yoksa yukarda yazdım zaten, mx in yaptığı tam fren olsa kurtarır, hatta soldan tam gaz yapsa ve kamyonetle Q7 ye makas atsada geçer. Burda mx5 i savunmaktan ziyade Q7 nin hatasını görmenizi istediğimden bu kadar açıklama yapıyorum.

Arkadan gelen mx5 ten çok daha hızlı bir ambulans veya polis olabilirdi. Eğer öyle bir durumda bir şoför telaş yapıcaksa kimse kusura bakmasın ama trafiğe çıkmaya hakkı yok. Eğer burada yansıtılmaya çalıştığı gibi Q7 nin şoförü bu sürüş şeklini gerçekten telaşlandığından, korktuğundan veya düzgün karar veremediğinden yaptıysa gitsin ben araba kullanmaya elverişli değilim diyerek ehliyetini iade etsin, çünkü her an hepimizin başına iş açabilecek şekilde araba kullanıyor. Bugün zıpçıktı bi mx5 in yaptığında bunlar yaşanıyorsa yarın yanından geçip gitmek isteyen bir ambulansta siz, ben, ailemizden biri olabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tanimiyorum cunki 25 yildir Turkiyede yasamiyorum. Turkce hemen hemen hic konusmuyorum - konusamiyorum. Turkce televizyon la aram limoni.  Yayatimda ilk defa turkce bir forumdayim. Sebebi Turkiye ye tasiniyor olmam.

Kanun konusuna gelince. Trafik kurallari haric kanunlarin hepsine pek uydugum soylenemez. Kanunlar herzaman insanlarin iyiligi icin degil maalesef (heleki yabanci iseniz).

Q7 mevzusuna gelince. Trafik kurallari geregince sucsuz. Ahlaki yonden bakarsaniz suclu. Maalesef sag seridin alt hiz siniri diye bir mantik var ve uyulmasi lazim. Hiz sinirinin ust noktasi sol serit. 

Bu tur kazalarda ben sahsen isin ahlaki kismina bakmiyorum. Kimsenin malini, canini tehlikeye atacak hareketlerde bulunmaya gerek yok.

Gece bos olan yolda bile serit degistirirken, ana yoldan cikarken aynalara 5 defa bakiyorum (baktigim ayna karsi seridi gosteren sol ayna olsa bile ). Olurda benim 15 yil once halime benzeyen dallamanin biri cikar....

O kaza q7 nin ve mazdanin o tip durumlarda nasil hareket etmesinin dogru olacagini bilmemesinden oldu. q7 hic saga sola git gel yapmasa oldugu yerde kalsa kaza olmazdi. Mazda ilk frene bastiginda ayagini frenden cekmese kaza olmazdi. q7 saga kactiginda vazgecmeyip devam etse idi kaza olmazdi.

Kisacasi kazanin olmama ortalamasi cok yuksekken duruma hazirliksiz olduklarindan kaza oldu.

Bu arada, arkanizan 350/400 km hizla bir araba geliyor ise onu gormek icin sizin 200km hizla gitmeniz lazim. Aksi taktirde goremezsiniz ancak vvZZZZZZZzzzz sesini duyarsiniz ve arabanizin devrilmemesi icin dua edecek kadar bile vaktiniz olmaz. Yapacaginiz en mantikli hareket hiz, istikamet kesinlikle degistirmeden yolunuza devam etmek olur.   aynada ancak gece 1-2 saniye gorursunuz.

Ambulans ve polis mevzusu. Bu iki kesim o hizla hareket ediyorsa bangir bangir bagirarak ve ust lambalari yanarak giderler ve gormeme, duymama ihtimaliniz kesinlikle yok.

q7 yi korudugum dusunulmesin. trafik mevzusunda kasitsiz durumlar haric babam olsam tanimam. Sebebi ise cok basit. Trafikte bu tip hareketler genelde duruma hazirlikli olduklari icin suclu tarafin olumu ile sonuclanmaz (asiri hiz yok ise, araba teknik olarak iyi donanimli ise vs) fakat duruma hazirliksiz yakalanan, beklemeyen kisi karsi tarafa ucabilir, takla atabilir vs. olum ortalamasi daha yuksek. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

18 dakika önce, Fatih_cx9 :

Tanimiyorum cunki 25 yildir Turkiyede yasamiyorum. Turkce hemen hemen hic konusmuyorum - konusamiyorum

fatih bey maşallah çoğu türkiye'de yaşayandan daha düzgün türkçe yazıyorsunuz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

14 dakika önce, Fatih_cx9 :

Tanimiyorum cunki 25 yildir Turkiyede yasamiyorum. Turkce hemen hemen hic konusmuyorum - konusamiyorum. Turkce televizyon la aram limoni.  Yayatimda ilk defa turkce bir forumdayim. Sebebi Turkiye ye tasiniyor olmam.

hayırlı olsun, umarım kendi isteğinizdir.

bizim bu kadar yorum yapmamızın sebebi haberin FSM köprüsünde makas atan sürücü diye çıkması. yoksa direksiyon kontrolünü kaybeden sürücü olsaydı bu kadar tartışılmazdı. ayrıca bu kayıtları internete düşüren de kaza yapanın arkadaşı, heralde tamamen haklı olduklarını düşünüyorlardı :) sızdırdıkları için pişman olmuşlardır.

aşırı hız, kararsızlık, ayna ve sinyal kullanımı, genel olarak trafikte kurallara uymak çok önemli. tüm bunlara uyulsa bile uykusuzluk, susuz kalma vs gibi sebeplerden sürekli ölümlü kazalar olduğunu görüyoruz. 

Benim asıl beklediğim haber Q7 nin şoförünün hakaret davası açıp açmayacağı :D 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kendi secimim:)) hic bir baski altinda kalmadan:)

Esim zaten yillardir gidelim diyordu.

Yorumlar mevzusuna gelince.

Bu tip olaylarin masaya yatirilip ince ince islenmesi soforler icin faydali.

Insan kafasinda her turlu verianti bu sekilde gecirince kismende olsa bu tip durumlara hazir hale geliyor.

Mesele bukadar yazdik vs. Eminim cok kisi olaya artik farkli bayiyordur. Ben olsam soyle yapardim vs diyorlardir. 

q7 hakaret davasi acacagina o yolda sag serit bile olsa daha dikkatli olmasi gerektigini ogrenmeli. Sucsuz bile olsa zaman kaybi, stres....

19 dakika önce, Mehmet Özdemir :

fatih bey maşallah çoğu türkiye'de yaşayandan daha düzgün türkçe yazıyorsunuz.

Tesekkurler. Konusmuyorum dedim. Okumuyorum demedim:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 dakika önce, Fatih_cx9 :

Kendi secimim:)) hic bir baski altinda kalmadan:)

tekrar hayırlı olsun :) 

evet, aslında kafada simülasyon şeklinde canlandırmak hazırlıklı olmayı sağlıyor. zaten şu forumdaki birçok kişi ya freni kökler dururdu ya da gazı kökler hiç kimseye 1 mt yaklaşmadan aradan geçerdi. mx5 in şoförü büyük maceracıymış :) umarım bu kaza karışan, izleyen herkese ders olur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@SweepeR  Video cok kalitesiz. Hatta berbat. O yüzden q7'nin ne yaptığı sağ / sol şerit değiştirmesi tam belli olmuyor. Fakat kasti olarak öyle birşey yaptıysa o zaman q7 nin durumu da yaş.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...