Jump to content

Mazda MX-5 FSM Köprüsünde Takla Attı

Reicht
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Acaba mı dedim ben de. Arka stoplar benziyor ama görüntü çok net değildi. 

Kimse kusura bakmasın ama keşke sağ çıkmasaymış. Böyle insanların teröristen farkı yok. O yolda yolculuk eden başka insanlar da var. Onların canına da kasıttır bu hareketler. Bir çok kazada magandalar başka insanların hayatlarına mal oluyor. Bu da onu masum bir maganda değil, terörist yapıyor. Teröristlere ne layıktır herkes bilir. 

• Beğen 2
  • Katılmıyorum 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Can kaybı olmaması sevindirici. Umarım bu bir ders olur, başkalarının da hayatını tehlikeye atabileceği işlerden uzak durur. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ayak frendeyken aniden sol sağ yapıyor. MX5'de sürücüyü harfiyen dinleyen bir alet olduğundan burnu içeri sokmak için hemen salıyor arkasını ve burun Q7'nin ön tekere dalıyor. Bayılıyorum böyle saf otomobillerin bu gibi yeteneksiz barzoları ayıklayıp başına bela açmasına. Makastan da sağlam ceza yiyecek, ehliyetine de el konacak. Eline sağlık MX5in :) Tek üzüntü karşı tarafın mağduriyeti.

• Beğen 4
  • Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

adama denmeyen kalmamış ama bana kalırsa makas atmayan adamdır. belki biraz süratli gelmiş olabilir ama  sağdakinden soldakinden çok da süratli değil.

bana kalırsa şeritte kararsız bir sekilde ilerleyen ve  kuvvetle muhtemel istanbul manzarasının tadını çıkaran aşırı yavas suv'a vurmamak için anlık kararsızlık ve talihsizlik yaşayan bir mx-5e benziyor. 

her sağa sola kıranı makas atıyor zannetmemek gerekiyor. hızı da diğerlerinden fazla değil ve video en kritik yerden kırpılarak verilmiş. varsa öncesini de yayınlasınlar...

kazada asıl suçlu hem kararsız davranan hem de aşırı yavaş giden suv. kendisi biraz tecrübesiz olabilir o kadar. hatta suv yavaş da olsa stabil gitse aradan sıyrılıp gidecek.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

17 dakika önce, Katil Balina :

adama denmeyen kalmamış ama bana kalırsa makas atmayan adamdır. belki biraz süratli gelmiş olabilir ama  sağdakinden soldakinden çok da süratli değil.

bana kalırsa şeritte kararsız bir sekilde ilerleyen ve  kuvvetle muhtemel istanbul manzarasının tadını çıkaran aşırı yavas suv'a vurmamak için anlık kararsızlık ve talihsizlik yaşayan bir mx-5e benziyor. 

her sağa sola kıranı makas atıyor zannetmemek gerekiyor. hızı da diğerlerinden fazla değil ve video en kritik yerden kırpılarak verilmiş. varsa öncesini de yayınlasınlar...

Arkadaki araç bizzat öndekini çekmek için kullanılıyor. Bence olay planlı. 

Ayrıca yandakine çarpıp takla atmak için sanırım tam sağ yapıp girmiş. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hız sınırları içinde gidiyorsa suv suçlu sayılmaz. Soldaki kamyon suv'dan hızlı. mx soldaki kamyondan da hızlı. Demek ki yanlış şeritte ve hızda gidiyor. Öndekiler ile takip mesafesini koruması lazım.
Bana göre de suv'u kullanan mx i son anlarda fark etti ve sağ şeride geçmek istedi. Ama mx hızlı olduğundan yaklaştı ve o da sağa geçmek istedi. Bunu görünce suv sağa geçmekten vazgeçti.  Öndeki araca çok hızlı yaklaşmak ve takip mesafesini korumamak, önceki araca da panik yaptırabilir.  Bu olayda bence hata tamamen mx'de videodan göründüğü kadarı ile.  
Kamyonun 3. şeritte gitme durumu ne bilmiyorum o da hatalı şeritte gidiyor gibi. Ama olayla ilgili yok tabi. 

Can kaybı olmaması sevindirici yanı olmuş. Umarım kullanan ders almıştır bu olaydan. 

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, Leanback :

Ayak frendeyken aniden sol sağ yapıyor. MX5'de sürücüyü harfiyen dinleyen bir alet olduğundan burnu içeri sokmak için hemen salıyor arkasını ve burun Q7'nin ön tekere dalıyor. Bayılıyorum böyle saf otomobillerin bu gibi yeteneksiz barzoları ayıklayıp başına bela açmasına. Makastan da sağlam ceza yiyecek, ehliyetine de el konacak. Eline sağlık MX5in :) Tek üzüntü karşı tarafın mağduriyeti.

Ve Mx-5

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Araç MX-5 . Olay makas tan cok hatalı sollama olarak da degerlendirilebilir. Takla sonrası sürücünün rahatlıkla çıkabilmesi aracın sağlamlığını gösteriyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, Revivo73 :

Araç MX-5 . Olay makas tan cok hatalı sollama olarak da degerlendirilebilir. Takla sonrası sürücünün rahatlıkla çıkabilmesi aracın sağlamlığını gösteriyor.

Nasıl değerdiriyorsunuz! Araç sağdan hızlı gidiyor. Sol yapacakken aniden yine sağ yapıyor. Biraz ilerledikten sonra çok sert şekilde sol yapıp kamyon ile jipin arasına giriyor. Sağ sol yapmalara dikkat edin. Bu kadar sert direksiyon hareketleri hata değil kasıttır! 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sollama yapmanın basit kuralları vardır ülkemizde uyma zorunluluğu olmayan ve herkes tarafından normal karşılanan tek yönlü yolda gidiyorken önündeki ve arkandaki trafiği kontrol eder ve sinyalini vererek şeridini değiştirirsin,aracı geçtikten sonra emniyetli mesafeyi bırakarak sinyali verip şeride dönersin...ama yok zırt diye adamın dibine kadar gir zırt diye çık sürtermişçesine  geçerek direk önüne kır sonrada ben böyle yaparım diye etrafına övün hız yapmak maharet değil sakin ortalama hızda araç kullanabilmek maharettir,bu sözümü bir düşünün derim....

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

45 dakika önce, Revivo73 :

@tansu87  Bu tip kazalar cok yaygın, Makas da denilebilir belki fakat terörizm demek de biraz ağır kaçar. Ayrıca kazayı yapan o kişi keşke ölseydi demek de yanlış.

O hareketleri yapıp jip yerine küçük b segment arabaya çarpsaydı, o arabanın sürücüsü de bayan olsaydı, arabada da çocukları da olsaydı ve bu araç şeritten çıkıp sağda bir yere vursaydı ya da o da takla atsaydı bunun hesabını kim verecekti!

bu olaylar net şekilde terörizmdir. Tekrar diyorum. Bu hareketleri yapanlar inşallah sadece kendilerine zarar verecek şekilde dünyadan silinir giderler. Doğru, Ölsün demek hafif kalır, daha beter olsunlar. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, tansu87 :

Arkadaki araç bizzat öndekini çekmek için kullanılıyor. Bence olay planlı. 

Ayrıca yandakine çarpıp takla atmak için sanırım tam sağ yapıp girmiş. 

öyle bir sey olsa yayınlarlar mı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

tansu ona benzer 2 kaza atlattım ; aynı o sekilde 2 aracın arasından geçmeye çalışırken yani 2 kaza. Her ikisinde de bu kazadaki kamyonetin pozisyonundaydım birinde Peugeot'umu sağdan biçtiler, digerinde sağ dikiz aynamın tam dibinden geçti fakat sağındaki aracı perte çıkardı. O kazaları yapan kişilere de terörist veya daha kötüsü "ölün gidin" falan mı diyelim yani? Eksper geldi; 8/8 kusur yazdı, o kadar. Bunlar anlık hatadır; o kadar büyütmemek gerekli.

• Beğen 1
  • Katılmıyorum 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sürücüsüne geçmiş olsun. mazda sola geçecek iken soldan yaklaşanı fark edince öndeki cibi sağlamak için sağa gidiyor.

cip bu sırada sağa yönlenince de, sola kırıyor. Tam bu sırada fikir değiştiren cip sola dalınca önünü kesiyor.

izlediğim sahne bu.

hız a gelince , diğer araçalara izafi olarak çok da farkı yok, akisne tamgaz yapsa saplar giderdi.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

33 dakika önce, Revivo73 :

tansu ona benzer 2 kaza atlattım ; aynı o sekilde 2 aracın arasından geçmeye çalışırken yani 2 kaza. Her ikisinde de bu kazadaki kamyonetin pozisyonundaydım birinde Peugeot'umu sağdan biçtiler, digerinde sağ dikiz aynamın tam dibinden geçti fakat sağındaki aracı perte çıkardı. O kazaları yapan kişilere de terörist veya daha kötüsü "ölün gidin" falan mı diyelim yani? Eksper geldi; 8/8 kusur yazdı, o kadar. Bunlar anlık hatadır; o kadar büyütmemek gerekli.

Böyle maganda hareketleriyle başıma kaza gelse, ben de onun yüzünden kaza yapsam ve eşim çocuğuma bir şey olsa kendimi kaybederim o adamı orada öldürürüm. Çok net söylüyorum bunu. 

Adam gibi kullanırsın da istemeden anlamadan kaza yaparsın, ona kimse bir şey diyemez. Aslında her kazada ihmal vardır ama yine de magandalıkla biraz daha normal kullanan birinin yaptığı kazayı ayırıyorum. Kendi zevkin için Bu hareketleri yap sonra gel benim ailemden can al. İşte bu terörizmdir. Trafik terörü buna denir. 

O hızda sağ şeritte gitmeyecek arkadaş. Hız kuralları belli. Sola geçemiyor mu? Kökleyecek frene duracak. Sola geçmeye çalışmayacak. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...