Jump to content

3. Nesil Mazda 3 Yakıt Filtresi

AreY
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

3. Nesil Mazda 3 1.5 G skyactive lerde yakıt filtresi yok deniyor, konu hakkında bilgi sahibi olan var mı?

Eğer gerçekten filtre yok ise yakıt nasıl filtre ediliyor, direk motora gitmiyordur sanırım. Merak konusu oldu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

16.01.2019 at 15:58, AreY :

3. Nesil Mazda 3 1.5 G skyactive lerde yakıt filtresi yok deniyor, konu hakkında bilgi sahibi olan var mı?

Eğer gerçekten filtre yok ise yakıt nasıl filtre ediliyor, direk motora gitmiyordur sanırım. Merak konusu oldu.

Böyle bir durum söz konusu dahi olamaz. Aracınızın kullanma kılavuzunda ki periyodik bakım çizelgesinde yakıt filtresinin kaç km değişeceği yazıyor. Gördüğüm kadarıyla ama benzinli araçların yakıt filtresi daha nadir değişiyor. Benzinin ince olmasına bağlıyorum bunuda. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

23 saat önce, SafaTR :

Böyle bir durum söz konusu dahi olamaz. Aracınızın kullanma kılavuzunda ki periyodik bakım çizelgesinde yakıt filtresinin kaç km değişeceği yazıyor. Gördüğüm kadarıyla ama benzinli araçların yakıt filtresi daha nadir değişiyor. Benzinin ince olmasına bağlıyorum bunuda. 

Yanlış bilmiyorsam mazotun pas sökücü özelliği benzine göre fazla. İstasyon depolarında hem de aracın kendi deposundaki pasları az da olsa sökebilir. Ayrıca dizel enjektörler çok daha hassastır. Hatayı affetmez ciddi masrafa yol açarlar. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 dakika önce, dr_azoom :

hemen aydınlık kavuşturalım

bm kasa mazda3'lerde ( benzinli ) yakıt filtresi yok 

Hiç mi önlem yok bu konuda çok enteresan.. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

16.01.2019 at 16:03, Mehmet Özdemir :

alçak ve yüksek basınç filtresi olarak 2 adet mevcutmuş ama tankın içerisindeymiş. ben de aşağıdaki konunun yalancısıyım :)

https://mazda3revolution.com/forums/2014-2018-mazda-3-skyactiv-engine-performance/206130-fuel-filter.html

Bende ancak buldugunuz bu bilgiyi bulabildim.. Fakat ruscasini:)))

Gercekten acayip cins bir yere saklamislar. Motora ulasana kadar benzinin basina birsey gelir diye benzin deposuna yerlestirmisler galiba..

Burada 1.5 motor olmadigi icin bilginin dogrulugundan emin degilim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

22 saat önce, SafaTR :

Hiç mi önlem yok bu konuda çok enteresan.. 

önlem mutlaka vardırda değişmesi gerekmiyordur. normal kullanım şartlarında araç ömrü kadar gider. dizel motor enjektörleri yakıttaki partikül konusunda daha hassastır. gerçi son yıllarda özellikle DI motorlarda enjektorlerin kaliteside düstü. artık öyle 1 milyon km yapacak araç kalmadı. malum kapitalist düzen... 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...
 Paylaş

• Yeni Oluştur...