Jump to content

internetten lastik satın almak

tansu87
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Şöyle anlatayım, reklam olmasın bim, a101, şok, vb. gibi marketler mal olarak tüm ülkeye sevk etmek için çok büyük miktarlarda satın alırlar. Büyük miktarda demek büyük indirim demek, 500 kamyon portakalı antalya halinden bir seferde alırsan toptan alacağın fiyat çok farklı olur. İnternetten aldığınız lastik bir depodur genel olarak, bayi değil. Türkiyenin heryerine gönderiyor, tabiki bayilere göre ucuz olur, adam fabrikadaki lastiklerin önemli bölünümünü çekiyor, olay orda başlıyor. Çalıntı olayı demek internette ucuz satılması demek değil, çalıntı mallar genelde araba pazarlarında, ciddi olmayan lastik satıcılarında, bazı köhne lastik tamir bakım yerlerinde bulunur. onlarda ucuzdur. ama dikkat etmek lazım ürünün nereden sağlandığı belli değildir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

01.02.2019 at 18:03, tansu87 :

Lastikçiyle yaptığımız sohbetten alıntı yaparak internetten nasıl ucuz lastik satıldığı hakkında birkaç şey söylemek istiyorum. Gittiğim lastikçi de bridgestone bayisi. 

Üç yol var. 

1- batan bayilerden ucuza lastik alıyorlar. Lastikçiler yüklü mal çektiği için ve çeklerin vadesi gelene kadar satamadığı zaman lastikleri ucuza elden çıkaran bayi ya da tali bayi çok oluyor. 

2- direkt ithalat. Distribitörü aradan çıkarıp direk lastik getirtmek bazen daha avantajlı oluyor.

3- en acısı bu. Lastik soygunları. Ben lastikçiye abartma dedim ama sonradan google’a yazınca çıkan haber sayısını gördüm. Lastik depoları çok sık soyuluyor. Hatta gecede 10 lastik deposu birden soyuluyor. Bu lastikler sonra tali bayilere ucuza satılıyor. Öyle ki, aldığı faturadan fazla fatura kesen bayiler bile oluyor dedi. 

Durum bu.

En sevmediğim, nefret ettiğim esnaf tipi, kendi x fiyatına veremeyince, verenlere b.k atan esnaf tipi.

Ben internette mağazası olan birkaç bayiden, webdeki mağazasıyla aynı fiyatlara direkt dükkanından alıp taktırıyorum, buna ne diyecekler acaba?

Tamam arkadaş, mal senin, ne kadara satacağını, ne kadar kar edeceğini sen bilirsin, gerçekten kurtarmıyor da olabilir ama sen o fiyatlara satmıyorsun diye satanları karalamak nedir?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

11 saat önce, serkan306 :

En sevmediğim, nefret ettiğim esnaf tipi, kendi x fiyatına veremeyince, verenlere b.k atan esnaf tipi.

Ben internette mağazası olan birkaç bayiden, webdeki mağazasıyla aynı fiyatlara direkt dükkanından alıp taktırıyorum, buna ne diyecekler acaba?

Tamam arkadaş, mal senin, ne kadara satacağını, ne kadar kar edeceğini sen bilirsin, gerçekten kurtarmıyor da olabilir ama sen o fiyatlara satmıyorsun diye satanları karalamak nedir?

Bunu ben de düşündüm. Ama garip bir durum var. İnternette tanesini 450 liraya aldığınız primacy 4’ü ana bayi 800 liraya veriyor. Hani 500-600 dese anlayacağım. Ama neredeyse iki kat fark var. Bu normal değil. Distribitör çok lastik verdiği kişi ile kendi ana bayisine iki kat fiyat farkı çıkarmaz. Anormallik olduğu çok belli. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...