Jump to content

Mazda vs Subaru

tansu87
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

25.01.2019 at 16:44, Fatih_cx9 :

Mazdanin dis ve ic dizayni alip subaruya giydirsek tabiki secim subaru olur.  

Konu Mazda  - Subaru karşılaştırması olunca yukarıdaki cümle gayet net bir özetlemedir  👍👍

Hani olur da birgün Subaru bunu gerçekleştirebilirse işte o zaman Mazda Subaru" ya ancak uzaktan el sallar...🙂 

Otomobil teknolojisine  teknik konuların uzmanı yada bir mühendis kadar detaylı yaklaşamasam da,  bir tüketici / sürücü olarak deneyimlediklerime bakıyorum.

3 yıldır Subaru Outback 2.0 D kullanıyorum ( yeni kasa ).  Subaru" yu tanımadan ( sahibi olmadan ) önce ben de kalite / sorunsuzluk / ekonomik ve fiyat-performans değerlendirmelerinde en iyi Japonu Mazda bilirdim, çevremden duyardım. 

İş  performans, yol tutuş, konfor, yakıt ekonomisi , motor teknolojisi ve sürüş güvenliği gibi konulara gelince  Mazda hangi sebeplerle Subaru"dan iyi olabiliyor? Kıyaslayıp da şunlardan dolayı diye açıklayacak birisi çıkarsa  bilgi sahibi olmak isterim...

Açıkcası Mazda modellerini Subaruları bildiğim kadar tanımıyorum, ancak internetten / kataloglardan özelliklerini okudugum kadar biliyorum. Misal bir CX5" i kıyas alırsak hangi noktalarda Subaru Outback den öte bir araç kabul edebiliriz kendisini? 

2 araçtan birini tercih edecek birine CX5 i neye dayanarak önerirsiniz / al dersiniz?

Subaru simetrik awd teknolojisi / benzerini Mazda hangi modelinde sunuyor? Test videolarında bir çok Amerikan ve Japon SUV ları neden Subaru Outback / Forester kadar başarılı sonuç sergilemiyor?

Eşim yıllardır pek bir sorun yaşamadan ( yakıt tüketimi dışında ) kullandığı RAV4 " ünü yenilemek istediğinde tercihi bir Toyota yada Mazda değil de  Subaru Levorg" dan yana kullandık.  Gerek Outback gerek Levorg ile uzun kilometreler yaptım. Araçları gayet net biliyorum.

Mazda nın dizayndaki üstünlüğünün Cenevre Otomobil fuarında sergilenen Subaru Viziv  Tourer ve yeni SUV modellerinin piyasaya çıkması  ile son bulacağını düşünüyorum. Bence Japon otomobil firmaları belli konularda aralarında centilmenlik anlaşması yaparak pastayı uygun dilimlerle paylaşıyorlar. Bugün MX5 gibi ikonik bir otomobili başka bir Japon markasının üretmemesinin bir sebebi mutlaka vardır.

kimi marka hayranları vardır, bindiği aracı sanki  üretici firmanın hissedarı / sahibi gibi delicesine savunur...öyle algılanmadığımı umuyorum... Ne 3 senedir  kullanıyorum diye Subaru fanıyım nede  MX5 sahibi olunca Mazda yı övme ihtiyacı hissediyorum... benim söyleyeceğim uzun yola Subaru, keyif için MX5 gerek   😉

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...