Jump to content

Test Edenlerden 4. Nesil Mazda 3 Değerlendirmeleri

Leanback
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Autoexpress https://www.autoexpress.co.uk/mazda/3/105802/new-mazda-3-2019-review

Autocar https://www.autocar.co.uk/car-review/mazda/3/first-drives/mazda-3-20-skyactiv-g-2019-review

Jalopnik https://jalopnik.com/the-2019-mazda-3-is-smoother-quieter-and-still-fantast-1832068014

Motor 1 https://www.motor1.com/reviews/302757/2019-mazda3-first-drive/

Cnet https://www.cnet.com/roadshow/reviews/2019-mazda-mazda3-preview/

------------------------------------

Videolar biraz fazla çiğ, ksıa bir kanyonda gazetecileri ileri geri kullandırmışlar,

Kabin detayları,

9am7qQ.jpg

qdGD8W.jpg

MVdZga.jpg

XMPgq6.jpg

dvOJZL.jpg

AD1b6X.jpg

0REZNW.jpg

16JoVA.jpg

BaLdvg.jpg

26Jlnq.jpg

V9r7Pn.jpg

6aJ1rP.jpg

36EVvA.jpg

Rrnv11.jpg

pb6DX0.jpg

k9ODGW.jpg

alzAdz.jpg

DY7ABO.jpg

ZX9qMa.jpg

oXOm0m.jpg

lqOD3X.jpg

EmP0rA.jpg

jgyDXr.jpg

k9ODXD.jpg

NnZoOX.jpg

alzA1Q.jpg

YQg9OZ.jpg

8aYrN7.jpg

dvOJOD.jpg

5aDvDz.jpg

0REZEZ.jpg

4janaA.jpg

bVB0BZ.jpg

XMPgP3.jpg

JZQGQJ.jpg

Amerika fiyat listesi  (Önceki nesile göre 3000$ civarı zam var ancak baz motor bile 2.5lt 186hp modelden başlıyor)

36EVO9.jpg

Türkçe özet geçelim, ilk test iddiaları,

- En çok merak edilen konu yalıtımdı, bu konuda büyük gelişme var. Sadece yol sesi, rüzgar sesi vb spesifik bir iyileşme değil, topyekün NVH (ses, titreşim, sertlik) seviyelerinde ciddi gelişme, premium sınıfa yaraşır bir izolasyon söz konusu.

- Sürüşte en çok dikkat çeken iyileşme, yeni Mazda 3 eskisine benzer dinamik özellikler sunmakla birlikte, bunu akıcı, rahat bir deneyimle harmanlıyor. Direksiyon ve süspansiyon tek bir setup ile geliyor (ayar yok) ve en doğru yaklaşımın bu olduğunu vurgulamışlar. Bu yüzden otomobilin sürüş karakterinin hep tutarlı, farklı ayarlarla çabalayıp, tam tatmin etmeyen bir sonuç bulmak yerine mühendisler otomobili baştan sürülmesini istedikleri şekilde dizayn etmiş. Bu yüzden direksiyon şehir içinde biraz ağır, süspansiyon sıkı ancak hızlandıkça bu yaklaşımın harika sonuç verdiği görülüyor. Gövde kontrolü, viraj dengesi, ayarlanabilirlik hemen her parametre dünya standartlarında.

-Torsiyonla ilgili olarak, olumsuz bir yorum yok. Sistemin CX3 ve Mazda 2'deki ile ilgisi yok, Peugeot 308'dekine çok benzer (ince başlayan, merkezde kalınlaşan, yumuşak burç bağlantılarına sahip) bir sistem, oldukça sıkı ve kontrollü hissettiriyor, ancak sadece çok düzgün yollarda kullandıkları için kesin bir yorum yapılmamış. 

- Açık ara en çok beğeni alan kısmı kabini. Sadece intiba olarak değil, malzeme kalitesi ve işçilik olarak da premium sınıftan farksız bir noktaya ulaşmış. Sürüş pozisyonu sınıfında emsalsiz, koltuk ayarları ve konforu, ergonomi, genel yerleşimdeki sadelik ve kullanışlılık harmanı üst seviyede. Bu sayede otomobile tam merkezinden hükmediyormuş hissi mevcut. Merkez ekranın arayüzü kullanışlı, entegrasyonu çok şık, ancak dokunmatik artık yok. Bose müzik sisteminin basları kapılardan orta konsola alımış ve müzik sistemi akustiğine özel uğraşılmış. Head up display direkt ön cama yansıyor.

- Arka yolcu kısmında bir gelişme yok ve dar cam alanı yüzünden klostrofobik. Bagaj ise HB'de çok küçük; 291 lt.

- 40mph (65kmh) altı hızlarda otonom sürüş var. Gazı freni direksiyonu tamamen kendisi ayarlayarak gidebiliyor araç, bu hızın üstünde direksiyon size kalıyor. Dur-kalk sistemi, arka çıkış uyarısı vb donanımlar mevcut.

- Motor olarak 2.0 120hp motor fena değil, orta devirlerde daha fazla tork olabilirdi. 2.5lt 186hp motor ise oldukça güçlü, canlı, şanzımanla uyumu pürüzsüz. 2.5lt motorda silindir deaktivasyon teknolojisi de mevcut, düşük yükte 2 silindiri iptal edebiliyor.

- 4 çeker sistemli modellerin satışları martta başlayacak, Skyactiv-X motor ise sonbahar gibi deniyor. Belli bir süre boyunca tüm modeller Japonya üretimi olacak.

Tüm haberi görüntüle

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu yeni mazdalarda ön plaka nereye nasıl takılır, aklım ermedi. Estetiğini bozmayacak bir yer göremedim plakalıklar için.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

10 dakika önce, Renegade :

Bu yeni mazdalarda ön plaka nereye nasıl takılır, aklım ermedi. Estetiğini bozmayacak bir yer göremedim plakalıklar için.

Tek çare bu gibi gözüküyor.

IMG_0881_zpsuvtnpyug.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Türkçe özet geçelim, ilk test iddiaları,

- En çok merak edilen konu yalıtımdı, bu konuda büyük gelişme var. Sadece yol sesi, rüzgar sesi vb spesifik bir iyileşme değil, topyekün NVH (ses, titreşim, sertlik) seviyelerinde ciddi gelişme, premium sınıfa yaraşır bir izolasyon söz konusu.

- Sürüşte en çok dikkat çeken iyileşme, yeni Mazda 3 eskisine benzer dinamik özellikler sunmakla birlikte, bunu akıcı, rahat bir deneyimle harmanlıyor. Direksiyon ve süspansiyon tek bir setup ile geliyor (ayar yok) ve en doğru yaklaşımın bu olduğunu vurgulamışlar. Bu yüzden otomobilin sürüş karakterinin hep tutarlı, farklı ayarlarla çabalayıp, tam tatmin etmeyen bir sonuç bulmak yerine mühendisler otomobili baştan sürülmesini istedikleri şekilde dizayn etmiş. Bu yüzden direksiyon şehir içinde biraz ağır, süspansiyon sıkı ancak hızlandıkça bu yaklaşımın harika sonuç verdiği görülüyor. Gövde kontrolü, viraj dengesi, ayarlanabilirlik hemen her parametre dünya standartlarında.

-Torsiyonla ilgili olarak, olumsuz bir yorum yok. Sistemin CX3 ve Mazda 2'deki ile ilgisi yok, Peugeot 308'dekine çok benzer (ince başlayan, merkezde kalınlaşan, yumuşak burç bağlantılarına sahip) bir sistem, oldukça sıkı ve kontrollü hissettiriyor, ancak sadece çok düzgün yollarda kullandıkları için kesin bir yorum yapılmamış. 

- Açık ara en çok beğeni alan kısmı kabini. Sadece intiba olarak değil, malzeme kalitesi ve işçilik olarak da premium sınıftan farksız bir noktaya ulaşmış. Sürüş pozisyonu sınıfında emsalsiz, koltuk ayarları ve konforu, ergonomi, genel yerleşimdeki sadelik ve kullanışlılık harmanı üst seviyede. Bu sayede otomobile tam merkezinden hükmediyormuş hissi mevcut. Merkez ekranın arayüzü kullanışlı, entegrasyonu çok şık, ancak dokunmatik artık yok. Bose müzik sisteminin basları kapılardan orta konsola alımış ve müzik sistemi akustiğine özel uğraşılmış. Head up display direkt ön cama yansıyor.

- Arka yolcu kısmında bir gelişme yok ve dar cam alanı yüzünden klostrofobik. Bagaj ise HB'de çok küçük; 291 lt.

- 40mph (65kmh) altı hızlarda otonom sürüş var. Gazı freni direksiyonu tamamen kendisi ayarlayarak gidebiliyor araç, bu hızın üstünde direksiyon size kalıyor. Dur-kalk sistemi, arka çıkış uyarısı vb donanımlar mevcut.

- Motor olarak 2.0 120hp motor fena değil, orta devirlerde daha fazla tork olabilirdi. 2.5lt 186hp motor ise oldukça güçlü, canlı, şanzımanla uyumu pürüzsüz. 2.5lt motorda silindir deaktivasyon teknolojisi de mevcut, düşük yükte 2 silindiri iptal edebiliyor.

- 4 çeker sistemli modellerin satışları martta başlayacak, Skyactiv-X motor ise sonbahar gibi deniyor. Belli bir süre boyunca tüm modeller Japonya üretimi olacak.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kokpitteki Almanlaşma devam etmiş. ama ilginç bir şekilde Mazda kendine özgülüğü korumayı da becermiş. Alman araçlarında son dönem sıkça görülen segment yakınsaması Mazda'ya da sıçramış, Mazda 6'yla Mazda 3 arasında kokpit tasarımı hususunda pek fark kalmamış. 

Yalıtım probleminin çözülmüş olması büyük ilerleme.

maalesef yolcu kısmı yine yetim yine öksüz. arkaya en azından bir 12V çıkış ve havalandırma konulmalıydı. özellikle uzun yolculuklarda arka koltuktakiler Mazda tasarımcılarının kulağını epey çınlatabilirler. 

Mühendislerin sürüş dinamiklerini tercih etme zahmetinden bizi kurtarmış olmaları nimet mi külfet mi orası çok belli olmaz. zira dünya çapında farklı araç markalarının daha fazla kişiselleştirilmiş sürüş deneyimi sunmaya çabalamaları ve bu konudaki rekabet bende el gider Mersin'e, Mazda gider tersine intibası uyandırdı. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Test tüketim manuel 6.3 litre Fabrika verisi muhtemelen 4.5 litre, hani az yakacaktı yeni mazda 3 ler ortalama 4 litre tüketim bekliyordum olmadı 😥 Artık 5. nesil 2025 mazda 3 ler 4 litre yakacak herhalde 🤒 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

En büyük gariplik bagaj hacminin 291lt'ye gerilemesi olmuş bence. Biz torsiyon sayesinde alan açılmasını beklerken nasıl oldu böyle birşey anlamak imkansız, acil durum lastiği gelse bile olmaması lazım bunun. 

@Ahmet A. Değişken sürüş programlarının en büyük zaafı mühendislerin her bir seçenek ve kombinasyonu geliştirmek için yeteri kadar zaman harcamaması, daha da ötesi kullanıcıların aracı aldıktan sonra ilk bir kaç bunları kurcalayıp, daha sonra olduğu gibi bırakması. Hatta çoğu testte dikkat ederseniz, sport direksiyon veya süspansiyon ayarından şikayet eder gazeteciler, çünkü baya pahalı sistemler (air süspansiyon-magne-ride vb) ve otomobiller harici bu sınıflarda bu seçenekler biraz koymuş olmak için konuluyor. Mazda ben doğru bir ara setup yaptım, sadece şanzımanda sport moduna ihtiyaç vardı diyor. Doğrusu bu mu bilmiyorum, farklı bir yaklaşım ama ilk yorumlarda tercih doğru gözüküyor. 

Arka koltukta ise daha kötüsü hala tepede ayrı kontrol edilen bir ışıklandırma yok, bir çok fotoğrafa baktım göremedim. Buna da anlam veremiyorum.  

@speed Bahsedilen verimlilik kazanımları Skyactiv-x'de olacak (iddia ediliyor). O motor da henüz gelmedi, bu motorlar eski Mazda 3'te de olan motorlar. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

10 dakika önce, Leanback :

En büyük gariplik bagaj hacminin 291lt'ye gerilemesi olmuş bence. Biz torsiyon sayesinde alan açılmasını beklerken nasıl oldu böyle birşey anlamak imkansız, acil durum lastiği gelse bile olmaması lazım bunun. 

@Ahmet A. Değişken sürüş programlarının en büyük zaafı mühendislerin her bir seçenek ve kombinasyonu geliştirmek için yeteri kadar zaman harcamaması, daha da ötesi kullanıcıların aracı aldıktan sonra ilk bir kaç bunları kurcalayıp, daha sonra olduğu gibi bırakması. Hatta çoğu testte dikkat ederseniz, sport direksiyon veya süspansiyon ayarından şikayet eder gazeteciler, çünkü baya pahalı sistemler (air süspansiyon-magne-ride vb) ve otomobiller harici bu sınıflarda bu seçenekler biraz koymuş olmak için konuluyor. Mazda ben doğru bir ara setup yaptım, sadece şanzımanda sport moduna ihtiyaç vardı diyor. Doğrusu bu mu bilmiyorum, farklı bir yaklaşım ama ilk yorumlarda tercih doğru gözüküyor. 

Arka koltukta ise daha kötüsü hala tepede ayrı kontrol edilen bir ışıklandırma yok, bir çok fotoğrafa baktım göremedim. Buna da anlam veremiyorum.  

@speed Bahsedilen verimlilik kazanımları Skyactiv-x'de olacak (iddia ediliyor). O motor da henüz gelmedi, bu motorlar eski Mazda 3'te de olan motorlar. 

Tork 150 den 213 e çıkmış Tüketimi 5.0 dan 4.5 e düşürmüşler ama nasıl olur 😕

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@speed Torkun nerede yazıyor 150'den 213'e çıktığı, 1.5lt motorun torku 150nm idi ki o motorla ilgili hiçbir haber gelişme yok. 2.0lt motor senin bahsettiğin. Onda da bir değişiklik yok.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, speed :

Tork 150 den 213 e çıkmış Tüketimi 5.0 dan 4.5 e düşürmüşler ama nasıl olur 😕

Keşke 1.5 motora da supercharger koysalar ama 2.0 ı sky-x yapacaklar sadece. 1.5 sky-g olarak kalacak.

Nasıl olura gelirsek araç hızlanmak için ve hızını sabit tutmak için daha az zorlanacak çünkü tork ile zorlanmayacak.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

7 dakika önce, Mutlu Tekir :

Keşke 1.5 motora da supercharger koysalar ama 2.0 ı sky-x yapacaklar sadece. 1.5 sky-g olarak kalacak.

Nasıl olura gelirsek araç hızlanmak için ve hızını sabit tutmak için daha az zorlanacak çünkü tork ile zorlanmayacak.

Düşük motora supercharger koymak verimlilik katili bir işlem :) charger'ın güç aldığı motorun görece büyük hacimli olması gerekiyor ki, aldığı gücün yerine yenisini koyarken ana makinayı yormasın. 120hp motora da 2.0'deki gibi çok küçük bir charger koysalar bile kazanımlar çok kısıtlı olur, tüketim ve emisyonda da kazanım değil kayıplar olur yeni ölçüm sistemlerinde.

Nissan 1.2lt ufak chargerlı motor yapmıştı zamanında (Micra DIG-S) olarak ama güç sadece 15hp gibi arttığı gibi, tüketim olarak da bir kazanç sağlanamadı. Rolanti tüketiminin yükselmesi de büyük problem. Daha sonra motor kaldırıldı.

Mercedes'in de 1.6-1.8-2.0lt kompressor motorlarının iptali bu sebeplerdendi.

Düşük hacimden kazanım isteniyorsa turbodan başka yol kalmadı. Ancak çok kısıtlı sayıda üretilen araçlarda kullanılabilir (Yaris GRMN gibi).

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Testte 6,5 lt çıkmasının sebebi “test” olabilir. Yani aracın tepkilerini ölçerken ani hızlanmalar yaptıkları kesin. Sert sürüşte 6,5 litre çok iyi bir değer olur. Sakin kullanılda 5,5 olur o. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, Leanback :

mazda arka koltukları böyle yetim öksüz bırakarak acaba evlenip çoluk çocuğa karışmayın mesajı mı veriyor diye düşünmedim değil :)

işlevsellik olarak dediklerinize yüzde yüz katılıyorum. kişiselleştirilmiş sürüş deneyimi tüketici profilinin ancak küçük azınlık denebilecek bir kısmı tarafından aranıyor. eğer sport seçeneği şanzımana eklendiyse büyük kolaylık olur. özellikle ani hızlanma gereken sollamalarda. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 dakika önce, Ahmet A. :

mazda arka koltukları böyle yetim öksüz bırakarak acaba evlenip çoluk çocuğa karışmayın mesajı mı veriyor diye düşünmedim değil :)

işlevsellik olarak dediklerinize yüzde yüz katılıyorum. kişiselleştirilmiş sürüş deneyimi tüketici profilinin ancak küçük azınlık denebilecek bir kısmı tarafından aranıyor. eğer sport seçeneği şanzımana eklendiyse büyük kolaylık olur. özellikle ani hızlanma gereken sollamalarda. 

O zaman yakıt deposunu büyütmüş olabilirler

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...