Jump to content

2009 Mazda 6 Exclusive

Altun
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

arkadaşlar görüştüğümüz bir arkadaş daha var. inşallah yarın onun aracına da bakacağız.

direksiyonda bir sıkıntı var mı diye sordum, sola çevirirken biraz ağır dedi.
sağa çevirdiği kadar rahat değil sanırım. sürüş esnasında farkediliyor mu diye sordum, hayır dedi.

sola çevirince, sağa nazaran ağır olması ufak bi maliyetle düzeltilebilir bir mesele mi yoksa direksiyon kutusu mu değişmeli
iç ferahlatıcı mesajlarınızı bekliyorum 😐

düzenleme

bu araca da gittim, gördüm, geldim. malesef yine olmadı. içerde ve dışarda ciddi sıkıntılar var. nasip olmadı. şehir dışında bir araç daha kaldı bakacağım. kozmetiği ve mekaniği sorunsuz görünüyor yine hepsi gibi. tabi tek bir fark var, sahibi gerçek mazda kullanıcısı. 16ncı mazdasıymış.  hayırlısı diyip gidicem napim 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sola çevirince biraz ağır evet ya da sağ taraf hafiftir bilemiyorum. test sürüşünü çok agresif kullanarak test ediyorum bütün hepsini. söz konusu ağırlık düşük devirde belli ediyor kendini.

düzenleme

2010 model ve gazlı

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

19 saat önce, Altun :

arkadaşlar görüştüğümüz bir arkadaş daha var. inşallah yarın onun aracına da bakacağız.

direksiyonda bir sıkıntı var mı diye sordum, sola çevirirken biraz ağır dedi.
sağa çevirdiği kadar rahat değil sanırım. sürüş esnasında farkediliyor mu diye sordum, hayır dedi.

sola çevirince, sağa nazaran ağır olması ufak bi maliyetle düzeltilebilir bir mesele mi yoksa direksiyon kutusu mu değişmeli
iç ferahlatıcı mesajlarınızı bekliyorum 😐

düzenleme

bu araca da gittim, gördüm, geldim. malesef yine olmadı. içerde ve dışarda ciddi sıkıntılar var. nasip olmadı. şehir dışında bir araç daha kaldı bakacağım. kozmetiği ve mekaniği sorunsuz görünüyor yine hepsi gibi. tabi tek bir fark var, sahibi gerçek mazda kullanıcısı. 16ncı mazdasıymış.  hayırlısı diyip gidicem napim 

Bence araba kullanmayı bilmiyoruz. Ustalarımız çok kötü ve bilinçsiz. Sorunlu yeri tamir etmeyi beceremiyor. Onun haricinde ne varsa da bozuyor. Kullanıcı ise bakımlarını yapmayı bilmiyor. Artı arabaların iç aksam, düğme, buton vs gibi kısımlarını çok kötü kullanıyoruz. Mesela benim arka bagaj düğmesinin çerçevesi kırıktı. Neden nasıl kırılıyor anlamıyorum. Basit bi düğme. Başka araçlardaki düğmeler yerinde. Benimki kırık. (Mazda 2 düğmesi alıp araç rengine boyayıp taktım gerçi) Ya da tavan lambası düğmesi kırık. Sağı solunda delikler bilmem neler var. Haşat ediyoruz arabaları millet olarak. Mekanik olarak da aynı. 

O yüzden ikinci el hep bi soru işareti :(

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2010 model araba

sol taraftaki ruhsat koyulan göz kırık, Kolçak kırık, cam açma tuş bölümü kırık, sunroof düğmesi kırık, çamurluktaki sinyal lambası komple kırık,  arabanın anahtarı kırık, bagaj düğmesi basılmıyor, bagaj conta fitilleri rahmetlik, arka lastikte bijon yok, sensörler sönmüyor, jantlar derin çiziklere sahip, torpidonun içi sanki dikenli tel ile ovalanmış, torpidonun üstü komple tırmık tırmık, vites Topuz'u çalı süpürgesi gibi bitmiş, ön tampondan ne idüğü belirsiz bi takım kablolar fırlamış(farla alakası yok), aynalar tek seferde katlanmıyor 3-4 defa basmak gerek, camların açılma kapanma hızları ya çok yavaş ya da çok hızlı vs vs vs vs vs vs vs vs vs vs vs vs vs vs vs

bu saydığım şeyler emin olun eski model çoğu arabada yoktur. gerçekten yoktur. ilk arabam 99 323tü ve her şeyi pırıl pırıldı. ama bu arkadaşlar bu segmentteki bir aracı nasıl oluyor da bu kadar çöp hale getiriyorlar anlamıyorum.

bazılarınız için bunları okumak keyifli gelebilir :) ama bu durumu satıcıyla bizzat benim sürekli yaşadığımı düşünün. gerçekten çok fazla görüşme yaptım bu 2 ayda.

• Beğen 1
  • Haha 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

29 dakika önce, Altun :

2010 model araba

sol taraftaki ruhsat koyulan göz kırık, Kolçak kırık, cam açma tuş bölümü kırık, sunroof düğmesi kırık, çamurluktaki sinyal lambası komple kırık,  arabanın anahtarı kırık, bagaj düğmesi basılmıyor, bagaj conta fitilleri rahmetlik, arka lastikte bijon yok, sensörler sönmüyor, jantlar derin çiziklere sahip, torpidonun içi sanki dikenli tel ile ovalanmış, torpidonun üstü komple tırmık tırmık, vites Topuz'u çalı süpürgesi gibi bitmiş, ön tampondan ne idüğü belirsiz bi takım kablolar fırlamış(farla alakası yok), aynalar tek seferde katlanmıyor 3-4 defa basmak gerek, camların açılma kapanma hızları ya çok yavaş ya da çok hızlı vs vs vs vs vs vs vs vs vs vs vs vs vs vs vs

bu saydığım şeyler emin olun eski model çoğu arabada yoktur. gerçekten yoktur. ilk arabam 99 323tü ve her şeyi pırıl pırıldı. ama bu arkadaşlar bu segmentteki bir aracı nasıl oluyor da bu kadar çöp hale getiriyorlar anlamıyorum.

bazılarınız için bunları okumak keyifli gelebilir :) ama bu durumu satıcıyla bizzat benim sürekli yaşadığımı düşünün. gerçekten çok fazla görüşme yaptım bu 2 ayda.

Abi bu ilahı bir işaret olabilir mi mevcut arabanla devam etmen ya da farklı bir modele yönelmen gibi

• Haha 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

30 dakika önce, Altun :

2010 model araba

Tam olarak bunu demek istedim. Arabaya halleniyoruz resmen :) 

• Beğen 1
  • Haha 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Güzel yorumlar. O tür ayrıntılara ben de dikkat ederim. benim aracın önceki 2 sahibi oldukça titiz olmalarına ve aracı alttan, yandan sürtmek, arkaya kolon, vs  taktırmak gibi temel hata yapmamalarına ragmen örneğin  tavan lambasının yolcu tarafındaki aç kapa dügmesinin çıtçıtı bozulmuş. Veya gösterge panel camını kuru peçete ile mi silmiş nasıl sildiyse güneşte bir dolu kılcal çizikler görünüyor. o camlar mika ve kuru bezle dahi silmem. Islak süngerle hafifce tozunu alırım bezle yine hafifce kurularım.  Ancak sizin bahsettiğiniz şeylere göre bunlar hiçbirşey değil tabi :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

7 dakika önce, Revivo73 :

Güzel yorumlar. O tür ayrıntılara ben de dikkat ederim. benim aracın önceki 2 sahibi oldukça titiz olmalarına ve aracı alttan, yandan sürtmek, arkaya kolon, vs  taktırmak gibi temel hata yapmamalarına ragmen örneğin yolcu tarafındaki tavan lambasının aç kapa dügmesinin çıtçıtı bozulmuş. Veya gösterge panel camını kuru peçete ile silmiş, güneşte bir dolu kılcal çizikler görünüyor. o camlar mika ve kuru bezle dahi silmem. Islak süngerle hafifce tozunu alırım bezle yine hafifce kurularım.  Ancak sizin bahsettiğiniz şeylere göre bunlar hiçbirşey değil tabi :)

Sırf bu yüzden 3-5 fazla verdim benim araca. Geçen sene nisan’da aldım 2010 hb imp oto 74bin km’de tramersiz ama lokal boyalı bir araç. 56 bin ₺ verdim. Fazlaydı ama verdim. 

Göğüs erimesi, ön tavan lamba aç kapa çubuğu ve bagaj düğmesi haricinde her şey çok iyi kullanılmıştı. Tam istediğim gibiydi. Direksiyon torpido kapılar bagaj vs hiçbir çizik delik kırık yoktu. Servis bakımlıydı, sahibi kadındı zengindi. Lpg de yoktu. 

Şimdi satsam hem de ruhsatla beraber 3500’e lpg mal olmasına rağmen o fiyata satamam sanırım. Hatta 1500₺ de göğsü değiştirdim. Ama pişman değilim. Sırf arkadaşın saydığı saçma sapan kırık dökük görmemek için verdim o parayı

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@tansu87   Mazda 'dan önce aldığım Ford Fiesta 'nın sahibi bir bankada güvenlik görevlisiydi ve karısı da kullanıyormuş Nitekim 2 senede baya bir kaza yapmışlar ancak hiçbirini bana söylemediler. Mazda'nın ilk sahibi İst Avcılar'dan biri, ikinci sahibi olan arkadaşım ise zengin biri. Belki de o yüzden araçta minimum yıpranma vardı ve bahsedilmeyen sürpriz bir kazası olmadı. Şimdi düşündüm; 2. el alırken satıcının zengin olup olmadığına da bakmalı. Yeni bir kriter ekledim şimdi :

• Haha 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

8 dakika önce, Revivo73 :

@tansu87   Mazda 'dan önce aldığım Ford Fiesta 'nın sahibi bir bankada güvenlik görevlisiydi ve karısı da kullanıyormuş Nitekim 2 senede baya bir kaza yapmışlar ancak hiçbirini bana söylemediler. Mazda'nın ilk sahibi İst Avcılar'dan biri, ikinci sahibi olan arkadaşım ise zengin biri. Belki de o yüzden araçta minimum yıpranma vardı ve bahsedilmeyen sürpriz bir kazası olmadı. Şimdi düşündüm; 2. el alırken satıcının zengin olup olmadığına da bakmalı. Yeni bir kriter ekledim şimdi :

Fakirim arabası da çekilmiyor :) şaka gibi aslında varlıklı kişinin bilinçli olma yüzdesi fazla. O yüzden kriter olabilir yani. Ama Araç alırken “kardeş bi de mevduat cüzdanını gösterir misin” desek sanırım güzel şeyler olmaz sanırım :)

• Haha 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Zengin olup da aracıyla hiç ilgilenmeyip yetkili servise götürürüm gerisi beni ilgilendirmez kafasında olanlar da var. Ben benim gibi ilgili biri beklerim ama çok çok az. Ancak forumlardan çıkar öyle tipler de.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bugün bakacağımı söylediğim araca da baktım. şu an dönüş yolundayım.

aracın torpido üstü yine savaş alanı, haricinde iç-dış kozmetik olarak tamamdı fakat lpg çalışmıyordu ve motor kangoo motoruydu, direksiyon bariz, her yöne sert. eşim için sıkıntı. koltuk ısıtma da çalışmıyodu.

şu an ilgilendiğimiz tek bir mazda 6 daha kaldı, 2011 model. haliyle çıta baya yükselmiş oldu. eğer o da olmazsa yine 3e zorunlu dönüş yapacaz, bu hikaye de başka bir zamana kalacak.

a

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

12 saat önce, Altun :

bugün bakacağımı söylediğim araca da baktım. şu an dönüş yolundayım.

aracın torpido üstü yine savaş alanı, haricinde iç-dış kozmetik olarak tamamdı fakat lpg çalışmıyordu ve motor kangoo motoruydu, direksiyon bariz, her yöne sert. eşim için sıkıntı. koltuk ısıtma da çalışmıyodu.

şu an ilgilendiğimiz tek bir mazda 6 daha kaldı, 2011 model. haliyle çıta baya yükselmiş oldu. eğer o da olmazsa yine 3e zorunlu dönüş yapacaz, bu hikaye de başka bir zamana kalacak.

a

Göğüs konusunda bilginiz olsun, mazda 3 bl kasa ve mazda 6 gh kasalarda kronik erime, yarılma, açılma sorunu var. Nispeten güneşe az çıkan araçlarda sorun başlamamış henüz. Göğsün savaş alanı gibi olmasının sebebi o. Hiç müdehale olmasa bile sanki köpek tırmalamış gibi olabiliyor. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

08.02.2019 at 20:05, Altun :

2010 model araba

Eski aracinizda bu kadar deformasyon olmamasinin asil sebebi, malzeme kalitesinin ust sinif olmasi bence. 

Marka farketmeksizin arabalar malzeme acisindan  gittikce legolasiyor. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...