Jump to content

Mazda CX-3 km77 Geyik Testi Başarısızlığı

Mutlu Tekir
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

39 dakika önce, Mehmet Özdemir :

2016 model 90 hp servet abi.

Solda arazi modu tuşu var mı, var ise 50km hıza kadar aktif olabiliyor, elektronik defransiyel kilidi. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

16 dakika önce, Çağlar Bayur :

videodaki 2.0 motor 2 çeker. motor bayağı ağır gelmiş bence

Sizin dikkat çekmenizle araştırdım ve aynı versiyonun Awd sistem ve otomatik vitesli versiyonu ile yaklaşık 50 kg fark var. Ve arkadaki diferansiyel söz konusu olduğunda bu 50 kg farkın yaklaşık bi 35 kg arka tarafa kalan 15 kg ise otomatik şanzımandan kaynaklı olacağını düşünüyorum kısmen tahminen. Ve 50 kg sürüş dinamiğini aşırı şekilde etkileyecektir diye düşünüyorum. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

13 saat önce, Çağlar Bayur :

videodaki 2.0 motor 2 çeker. motor bayağı ağır gelmiş bence

2.0 skyactiv motorun kuru ağırlığı 130kg idi sanırım, muadil küçük hacim turbo motorlar ile aynı veya daha hafif. 3 silindirli olanlara göre daha ağırdır ancak.

Sorun direkt yüksek-dar B sınıfı araç altyapısı, sert dinamik ayarlanmış ama kısa çalışma aralığına sahip süspansiyon, keskin direksiyon ve ESP uyumunda. Kitlelerin yüksek oturma hevesi yüzünden fabrikadan sakatlanarak çıkıyor bu araçlar, ya çok fazla önden kayıyor, ya da yatıyor yığılıyor, ya da böyle saçmalıyor. İyileştirmelerle bu testte gözüken sorun gider ama bu kez başka yerden taviz verilir çünkü geometri bozuk.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

10.02.2019 at 22:35, Servet :

Solda arazi modu tuşu var mı, var ise 50km hıza kadar aktif olabiliyor, elektronik defransiyel kilidi. 

şu tuş mu @Servet abi? ne işe yarar abi, hiç kullanmadım daha önce?

WhatsApp Image 2019-02-12 at 11.02.50.jpeg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 saat önce, Mehmet Özdemir :

şu tuş mu @Servet abi? ne işe yarar abi, hiç kullanmadım daha önce?

WhatsApp Image 2019-02-12 at 11.02.50.jpeg

Kaygan zeminde kullan. Patinaj yapan tekerin torkunu aktarıyor diğer tekere. Esp gibi tork düşürme yok. Baktı olmadı iki tekeri eşit döndürüyor. Kuru zeminde kullanma veya sert kalkış zamanı kullan. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben çok problem olarak görmüyorum, Mazda 3 bağımsız arka süspansiyona sahip, Cx-3 torsiyon, Mazda 3 daha geniş ve alçak. Bunları üst üste ekleyince aradaki fark 2 km. Bence makul, kabul edilebilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, serkan306 :

Ben çok problem olarak görmüyorum, Mazda 3 bağımsız arka süspansiyona sahip, Cx-3 torsiyon, Mazda 3 daha geniş ve alçak. Bunları üst üste ekleyince aradaki fark 2 km. Bence makul, kabul edilebilir.

Hız farkının hemen hiç önemi yok, Esp'nin ayarıyla ilgili o daha çok. Sekmesi ve saçmalaması problem, bu yüzden "poor" skoru almış zaten. CX3'ten daha yavaş olup "good" veya "moderate" skoru alan bir çok araç var. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, serkan306 :

Süspansiyon sert olsa daha stabil olabilir ama yol dışında işe yaramayacak bu sefer 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

13.02.2019 at 18:32, Servet :

Süspansiyon sert olsa daha stabil olabilir ama yol dışında işe yaramayacak bu sefer 

Bu kadar oyuncakları koyuyorlar sağolsunlar, o halde aktif süspansiyon koyacaklar, asfaltsa asfalt, araziyse arazi 😂

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, serkan306 :

Bu kadar oyuncakları koyuyorlar sağolsunlar, o halde aktif süspansiyon koyacaklar, asfaltsa asfalt, araziyse arazi 😂

Oldu paşam. Sonra 100binlik araca 300bin ödeyelim. Yavaş girin viraja, önünüze geyik çıkınca dalın ortadan 🐎

• Beğen 1
  • Haha 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

12 dakika önce, Servet :

Oldu paşam. Sonra 100binlik araca 300bin ödeyelim. Yavaş girin viraja, önünüze geyik çıkınca dalın ortadan 🐎

Hangi 100 bin 😁

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

17.02.2019 at 17:47, Lupara :

Bu sebepten fiyati uygun olsa da alsak. Bizim buralarda geyik filan da cikmaz yola. O yuzden test no problemo :)

Geyik yok ama domuz var kedi köpek var dana var. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hatta TEM de yol kenarında gezip, zaman zaman otoyola gece vakti giren başı boş Atlar var, otoyolda karşıdan karşıya geçen dünya kadar insan var, var da var. (Geçmiş yıllarda, şahin aracı ile gece İstanbul civarı oto yola çıkan genç çiftin hazin öyküsü: sabah erken saatlerde bir vatandaş, şarompolde beyaz şahini ön tarafı kazalı olarak görür ve ihbar eder. Kontrolde, aracın içinde sürücü vefat etmiş yanında bir at başı boynundan kopmuş, eşi araçtan fırlamış 15 metre ilerde rahmetli olmuş, otoyol bariyerlerinin dışa bakan kısmında ise ise başı olmayan bir at.) Keşke geyikler çıksa karşımıza diyesi geliyor insanın, kırk yılda bir olsa da.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...