Jump to content

Yeni Toyota Corolla

Renegade
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

O ekran nedir yaa ilk çıkan lcd tv kadar kalınlık var, berbat düğmelerle tüyü de dikmişler.

Eskisine kıyasla çok büyük bir ilerleme var kabul etmek gerek, fakat rakiplerine kıyasla geri kalmaktan kurtulmuşa pek benzemiyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2014 D-4D manuel Aurısle izmir kuşadası bodrum yapmıstık. 4 kişi Lastık basıncları 32 ıdı. Ne ıgrenc arabaydı ya herkes kustu. Arabanın arkası top gıbı sekıyordu Bafa gölü yolunda . Toyotadan nefret edıyom

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Son iki nesil sınıfının en vasıfsız otomobillerinden biriydi ama bu nesilde gerçekten ilerleme olduğu ortada. Toyota bile basın lansmanında artık sıradan otomobiller yapan bir üretici olarak anılmak istemiyoruz dediğine göre baya birşeyler değişmiştir. 

Bütün sınıf çeşitli bahaneler uydurup, aslında maliyetler ve gelişen elektronikler yüzünden torsiyona geri dönerken, Toyota'nın motordan bağımsız  tüm modellerde torsiyondan çift salıncak arka aksa geçiş yapması bile önemli bir gösterge, otopark'ın testinde Sinan sürüşün sıçrama yaptığına özellikle değinmiş. Eskiden elektronik modern assist sistemleri sunulmuyordu bile, onlarda da tam olarak gelmiş bu nesilde. Sadece şu merkez ekran estetik açıdan korkunç duruyor, yandaki ucuz metal düğmeleri, kalınlığı, keskin köşeleri falan kelimeler kifayetsiz. O da aracın Toyota olduğu unutulmasın diye bilerek kötü yapılmış heralde :) 

Araba hybrid iyi hoş da, ülkenin vergi politiksı hybrid değil. Çevreyi az kirleten (hem c02 hemde nox emsiyonu olarak) bir otomobil alıyorsun, üstüne herkesten fazla yıllık mtv veriyorsun, neden? motor 1.8lt. Bu iş değişmediği sürece hala 1.6 alıp tüp takırtmak daha mantıklı, o zaman da 5 yıl fabrika tüp garantili Civic öne çıkıyor. Biraz Corolla arada kalıyor gibi motor seçenekleri olarak, 1.6 yerine 1.2 turbo versiyonu 1.6'ya benzer bir fiyattan anlaşabilselerdi en azından, düşük vergili ama modern turbo motorlu yerli sedan olarak bu pazarda niş bir konumu olabilirdi. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, Leanback :

Araba hybrid iyi hoş da, ülkenin vergi politiksı hybrid değil. Çevreyi az kirleten (hem c02 hemde nox emsiyonu olarak) bir otomobil alıyorsun, üstüne herkesten fazla yıllık mtv veriyorsun, neden? motor 1.8lt. 

Kesinlikle katiliyorum.  Hybrid motorlu bir aracin 1.8 litre oldugu için yüksek vergi vermesi bence son derece saçma bir uygulama.  Lafa gelince çevreyi düsündügünü söylüyorsun ama uygulamaya gelince hydrid bir araçtan yüksek vergi aliyorsun.  Bana sorarsaniz tüm hybrid motorlu araçlara vergi destegi vermek gerekiyor, motor silindir hacmi ne olursa olsun.  Yoksa kimse almaz ki…  Bu uygulama seneler önce ABD'de de yapildi, belki Avrupa'da da yapildi.  Devlet hybrid araçlara vergi destegi saglamalidir çünkü hybrid araçlar çevre dostu araçlardir.  Bizim Çevre Bakanligi uyuyor mu?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Vergi sistemi 1900’lü yıllardan kalmış türkiye gerçeğine hoşgeldiniz. Büyük arabada büyük motor olur. Büyük arabanın vergisini motora göre ayarlayalım o zaman mantığından yola çıkılarak oluşturulmuş bir sistem hükümetin işine geliyor. Çünkü büyük gelir kaynağı. Kimse de sesini çıkarmıyor. Kimse emisyona göre vergi alalım kelimesini ağzından çıkarmıyor

Sadece otomobil vergisinde değil. Türk vergi sistemi baştan aşağı rezalet bir durumda. Buna rağmen bu ülke nasıl ayakta benim aklım almıyor. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bence Adapazari'nda üretilen Toyota Corolla hybrid Türkiye otomotiv endüstrisi için önemli bir adimdir.  Bir kilometre tasidir.  Bu nedenle devlet tarafindan desteklenmesi ve tesvik edilmesi gerekir.  Bunun benim bildigim tek yolu da vergi destegidir (ÖTV/MTV).  Hybrid araçlar için vergi destegi ilk Türkiye'de yapilmiyor.  Benim ABD'de bulundugum dönemde ABD hükümeti tüm hybrid araçlar için bir vergi destegi sagladi.  Bu vergi destegi hybrid araçlarin diger benzinli araçlarla olan fiyat farkini tamamen kapatacak bir ölçekteydi.  O zaman Amerikan halki bu vergi destegi nedeniyle bol miktarda hybrid araç satin aldi.  Belki de hala aliyordur, bilmiyorum.  Benzer bir uygulamanin ülkemizde de yapilmasi hem otomotiv endüstrisinin desteklenmesi hem de çevrenin desteklenmesi için bence sarttir.  Ama sahsen ben bu devlet destegini pek göremiyorum.  Unutulmamali ki sanayisini desteklemek devletin birincil görevlerinden biridir.  Sanayinin büyümesi ülkenin büyümesi anlamina gelir.  Bildigim kadariyla çevreyi desteklemek de T.C. Çevre Bakanliginin önemli bir görevidir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

17.02.2019 at 14:28, tansu87 :

Vergi sistemi 1900’lü yıllardan kalmış türkiye gerçeğine hoşgeldiniz. Büyük arabada büyük motor olur. Büyük arabanın vergisini motora göre ayarlayalım o zaman mantığından yola çıkılarak oluşturulmuş bir sistem hükümetin işine geliyor. Çünkü büyük gelir kaynağı. Kimse de sesini çıkarmıyor. Kimse emisyona göre vergi alalım kelimesini ağzından çıkarmıyor

Sadece otomobil vergisinde değil. Türk vergi sistemi baştan aşağı rezalet bir durumda. Buna rağmen bu ülke nasıl ayakta benim aklım almıyor. 

Hocam youtube daki tanzim satış ve kime oy vereceksiniz videolarını izleyince neden bu haldeyiz çok iyi anlaşılabiliyor.. Hatta vaktiniz olursa bugüne kadar yerden yere vurulan Ecevit ve İnönünün BBC'de yayınlanmış ingilizce konuştukları videolarını izlemenizi tavsiye ederim.. Sokaktaki sıradan vatandaş 60'lı yıllarda akıcı ingilizce konuşuyormuş :)) meğer ne kültürlü ve bilinçli toplummuşuz:)

Habertürkte 2-3 gün önce sevilay yükselir hanım şu cümleyi kurdu; "ne var yani canım eskiden kışın domates mi yiyorduk.. Mevsiminde sebze meyve yesin herkes" sonra da çok ilginç "elektrik faturası çok yüksek geliyor" diye şikayet etti..  Sonra diğer muhafazakar gazeteci hanımefendi şunu ekledi " devletin kamu işine geri dönmesi lazım" mış.

aklıma yok pahasına özelleşen KİT'ler ve her fırsatta ithalat kozunu öne süren bakanlar geldi..

yanımda eşim ve çocuklarım olduğu için küfür edemedim tabi..kumandayı da fırlatmaya kıyamadım, kanal değiştirdim..

Konu amacından sapmasın ben de izlediğim videolardan sonra yorumu mu yapayım.. Corollayı ben de hiç beğenmedim.. özellikle konsol tasarımı felaket. Bu ülkede vatandaşın hayrına bir şey yapılmayacağı için, teşvik var diye hybride o kadar para gömülmez.. LPG ve Mazot uygulamaları ortada..

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Bu da ABD'de üretilen 12. jenerasyon yeni Toyota Corolla.  Makalede tam 359 adet fotograf var.  Bugüne kadar üretilen en iyi Corolla deniyor.  Corolla dünyada 15 fabrikada üretiliyor ama en az 150 ülkede satiliyor.  Bizim Adapazari'nda üretilen yeni Corolla ile karsilastirmasi nasildir, henüz bilmiyorum.

Baslangiç motoru 1.8 litre 139 hp CVT sanzimanla geliyor.  Bir üstü ise 2.0 litre 169 hp yine CVT ile geliyor.  6-speed manuel sanziman SE modelde geliyor.  Ayrica, hybrid bir model var.  1.8 litre ve iki elektrik motoru, NiMH piller, 121 hp ve CVT ile geliyor.  Beklenti, hybrid modelin toplam Corolla satislari içinde % 10 orana sahip olacagi seklinde.

Toyota ABD'de sadece Supra modelinde (twin-turbo) turbocharged seçenegi sunuyor.  Kapsamli güvenlik programi Toyota Safety Sense 2.0 tüm Corolla modellerinde standard olarak sunuluyor.  Baz modelin fiyati $20,430.'dan basliyor, en üst XSE modelin fiyati ise $26,380.

https://www.msn.com/en-us/autos/autos-passenger/2020-toyota-corolla-sedan-first-drive-love-me-for-what-i-am/ar-BBU6Pce?ocid=spartandhp

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet ne yazıkki yine güzel olmadı :) 

Görseller elimize ilk gelmeye başladığında hepiniz gibi bende tasarımın genel olarak kötü olduğunu gördüm. Dedimki bizim bu Toyota mühendisleri yine becerememiş :D 

Fakat C-HR'dan sonra Corollaya hybrid motor avantajı getirmiş olması kendilerine büyük avantaj sağlıyor. Şu an Türkiye de çoğu otomotiv sektöründe üretim volümleri düşerken Toyotanınki sürekli yükseliyor. 

Türkiyedeki talep aman aman bi artış değil ama yurtdışındaki talepte ciddi artış var.

Ek olarak Toyotanın motor konusunda Mazda ile ortak çalışmabilme söylentisi var. Sky Active motoru belki ileride Toyota da görebiliriz hybrid destekli olarak. Belki de Mazda da hybrid Sky Active. Zaten avrupada satılan sedan Yaris için ortaklığı gördük. Yarisin iç konsolu Mazda 2 den alınmıştı.

Türkiye de Hybrid motorlu LPG li araçları da görmemiz mümkün olabilir :D Malum ekonomimiz günden güne büyüyor. :P 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...