Jump to content

Bakan Aliexpress’e de el attı

tansu87
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

https://m.ensonhaber.com/alibaba-ve-aliexpress-alisverislerine-vergi-geliyor.html

Bi burası kalmıştı. Zaten 22 eura’ya düşürmüşlerdi. İyice suyu çıktı. Hiçbir şey almayalım madem. Komple kapatsınlar bu işleri. 

• Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

damat başa geldikten sonra bu gümrük işlerini iyice sıktılar zaten. son zamanlarda 22 euronun çok çok altında aldığım ürünlere bile gümrük vergisi ödedim. orada büyük bir eksik gördüler veya oradan gelecek vergiye kadar düştüler diye düşünüyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben en son bebek çantası aldım. Dün geldi kargodan. 190 liraydı. Satıcı 5 dolar yazmış. Vergi ödemedim. Ama dün 2 tane pahalı şey aldım. Biri ön cam kayıt 300 lira. Diğer ekran 165 lira. Bunlara da not düştüm 25 doların altında yazın diye ama nasıl olur bilmiyorum. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yok zarftan neler çıkıyormuş neler. Yok benim yerli sermayemmiş. Yok yerli üreticiymiş (o yerli üretici kimse artık, kaldı mı?) 

Hiç demezki; acaba aynı ürün neden benim ülkemde bu kadar pahalı.  

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

E-ticaret benim bildigim onlarca senedir var.  Hemen herkes Internet üzerinden küresel sitelerden birseyler alir.  Bu dogal ve normaldir.  E-ticaret küresel rekabetin bir parçasidir.  Nasil vize alip istedigimiz ülkeye gitme özgürlügümüz varsa, Internet'ten istedigimiz ülkeden alisveris yapma özgürlügümüz de vardir.  Eger küresel e-ticaret bizi rahatsiz ediyorsa, o takdirde  Türkiye içinde satin aldigimiz mallar için ödedigimiz % 18 ila % 25 KDV oranlarini tekrar gözden geçiririz.  Satin aldigimiz bir malin dörtte biri kadar vergi ödemek yerine belki daha makul oranlar buluruz.  Böylece halka gerçek bir seçim sunmus oluruz ve yerel ticareti de destekleriz.  Bireysel özgürlükleri radikal olarak kisitlamak veya sistemi elestirenleri safdisi birakmak demokrasilerde asla barinamaz çünkü demokrasi halkin özgürlügü üzerinde kuruludur.  Bunu hepimiz çok iyi biliriz.

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Devlet vergi kaybından cok u.arası alışveriş yapmayın demek istiyor gibi. Yoksa 10 avro'dan alınacak 2 Avro vergiye, sinekten çıkarılan yağa devletin ihtiyacı olacağını sanmam.

Asıl soru: Bu uygulamaları insanlar hak ediyor mu? Maalesef evet. O yüzden sayın bakanımızı takdir ediyorum.

• Beğen 2
  • Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Belli limitin ustu vergilendirilmeliydi. Aksi durum vatandasa zarar. 

Sadece Forumda - kahvede soylenmek yerine ilgili kurumlara mesaj yazmak daha mantikli. Ben oyle yapiyorum. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

300 liralık şeye, eğer yakalarlarsa 220 tl vergiyi kesmeyi biliyorlar zaten. Dertleri %18 kdv, %20 gümrük vergileri.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sürekli yurtdışından alışveriş yaparım, aynı ürün burada 21 tl aliexpress te 5 tl 4 katını neden vereyim, dükkan kirası eleman maaşı vergi derken tek bir üründe maliyeti 4 kat arttırdılar, bizim milletin fırsatçılığı bu kadar sevmesi normalse benimde yurtdışından uyguna almam doğal bence, önce içimizde ki ahlak sorunlarını çözersek kimse yurtdışından alışveriş yapmak istemez zaten. 100 tl ye aliexpressten aldığım ürüne limitin aşağısında olmasına rağmen gümrük vergisi aldılar aynı ürün burada 300 tl. istedikleri kadar vergi alsınlar neremiz vergi değil ki??? 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@doganayomer   Hükümet y.dışı alışverişleri vergilendirerek orada bahsettiğiniz fırsatçıların yüksek fiyatlarını kabul edeceksiniz yani y.dışından ucuza mal almak artık yok demek istiyor. Fakat buradaki asıl konu şu: İnsanların 90% 'ı bu hükümete en az bir kez oy vermiş.  O yüzden bu uygulamaları insanların 90% 'ı hak ediyor. Geriye kalan 10% hak etmese de kurunun yanında yaş misali, onlar da ceremesini çekiyor.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

burada satılan ürünler ne kadar yerli acaba? ben aliexpresten bireysel alış veriş yapıyorum kargo dahil aldığım ürünler burada en az 5 misline satılıyor. buradaki satıcıda alibabadan toptan alıyor. parekende fiyatları benim bşreysel alış verişimin yarısı hatta çok daha ucuz. amaç yerliyi teşvik etmek falan değil. son yıllarda kaç tane fabrika kuruldu acaba? tamamen kapitalist düzen sen ucuza alma. fazlasıyla devlet ekstra vergi koyarak gelir elde etme peşinde. sineğin yağı muhabbetine katılmıyorum. totalde 5 dolara aldığınız üründen devlet ekstra 1 dolar alsa ne olur diyebilirsiniz. ben söyleyeyim dünya gelir olur. global e ticarette dönen paranın büyüklüğünü hesaba katınca ne demek istediğimizi anlarsınız. damat paşa işini biliyor... 

bunu vatandaş hakediyor mu? Atam bak ne demiş

"Çalışmadan, yorulmadan ve üretmeden, rahat yaşamak isteyen toplumlar; evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini daha sonra da istiklal ve istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar.” 

Mustafa Kemal Atatürk

• Beğen 7
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...
1 saat önce, Mehmet Özdemir :

22 euro muafiyeti vardı ya o da iptal olmuş artık. 1 dolarlık üründen 20 - 25 cent tırtıklayacaklar.

http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2019/05/20190515-6.pdf

Ben de onu yazmaya geldim :) ama aklıma takılan bir şey var. Satıcı zarfla gönderdiği ürünlere çok düşük bedel yazıyor. 0,10 dolar gibi. Zarf bu sonuçta. Mektup da olabilir. Ve takipsiz kargolar bunlar. Ülkeye girince takip kesiliyor. Bunların hepsini açığ bakacaklarını sanmıyorum. Kargo şeklinde olan ürünlerden vergi alacaklardır bence. 

Konunun özüne dönünce iyice muz cumhuriyeti olduk. Alternatifi olmayan ürünü dışarıdan alıyoruz ve ekstra vergiler çıkıyor. İşin sonu çok kötü valla

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Gümrükçü arkadaşa sordum. Eskisi gibi devam dedi. Belki 3-5 büyük zarf açılır dedi. Bizim öyle her gelen zarfı açıp bakıp fiyatlandıracak iş gücümüz yok gümrükte dedi. Kargo konusu daha sıkı ama dedi. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, Katil Balina :

bir devlet bu kadar mı vatandaşını sevmez ya. adamlar resmen bizden tiksiniyorlar yemin ediyorum.

ben, şu evrende yaşayan tek bir canlıyı sevdiklerini de zannetmiyorum. en çok sevdikleri şey rant.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, Mehmet Özdemir :

ben, şu evrende yaşayan tek bir canlıyı sevdiklerini de zannetmiyorum. en çok sevdikleri şey rant.

Bugün deniz kenarına doğayı yakıp dikey mimari yapan betonculara verdi veriştirdi reis. Yetmedi, Ah bu para, kapitalizm nelere muktedir dedi :) 

• Beğen 1
  • Haha 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

17 dakika önce, tansu87 :

Bugün deniz kenarına doğayı yakıp dikey mimari yapan betonculara verdi veriştirdi reis. Yetmedi, Ah bu para, kapitalizm nelere kadir dedi :) 

o çok iyiydi gerçekten. ağzım bir karış açık izledim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...

Alınan karardan sonra yurtdışından alışveriş yapan oldu mu? Şu ara AliExpressten birkaç parça birşeyler alacağım vergiye takılır mıyız

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...