Jump to content

Bakan Aliexpress’e de el attı

tansu87
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

21 dakika önce, abcsefa :

Alınan karardan sonra yurtdışından alışveriş yapan oldu mu? Şu ara AliExpressten birkaç parça birşeyler alacağım vergiye takılır mıyız

karar çıktıktan sonra birkac ürün sorunsuz geldi. benim de gelecek 13 ürünüm var bekliyorum bakalım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Karardan önce aldığım ve karardan 3-5 gün sonra aldığım ürünler geldi. 4 parça ucuz ürünüm kaldı. 

Zarf şeklinde gelen ürünlere yine vergi yok. Memur şüphelenirse açıp bakıyor. O zaman da 5 lira kontrol ücreti yansıtıyor. Gümrük memurlarının demesine göre eski sistem devam edeceğiz. Zarf gözüken paketlere fazla bakılmaz ama kargo ürünse incelemeye girer diye düşünüyorum. Mesela benim 300 liralık araç içi kamera 22 euro sınırı varken bile vergisiz gelmişti m

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 saat önce, abcsefa :

Alınan karardan sonra yurtdışından alışveriş yapan oldu mu? Şu ara AliExpressten birkaç parça birşeyler alacağım vergiye takılır mıyız

daha bugün geldi kargom vergi cikmadi. yasa ciktiktan sonra 2 adet fiyati yüksek ürün geldi vergiye girmedi. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

bana gelen hemen her pakete vergi çıkmaya başladı. postacının dediğine göre böyle devam edecekmiş. vergiye tabi olmayanlar genelde istanbul'da oturanlar. malum seçim öncesi bir güzellik yaşıyor olabilirler. istanbul'daki arkadaşıma hiç vergi çıkmıyor ama benim aldığım 4 küsür liralık küçücük fırçaya 7.5 lira vergi çıkıyor.  

adam güzel el atıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

vergi vermeden falan geçtik de malzeme gelmiyor. 10 gün önce malzemelerin türkiye'ye girdiği bilgisini verdi aliexpress ama ptt'nin sisteminde hala girmedi diye görünüyor. büyük ihtimalle gümrük memurunun incelemesi bekleniyor, o da ne zaman inceler muamma.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 saat önce, Mehmet Özdemir :

vergi vermeden falan geçtik de malzeme gelmiyor. 10 gün önce malzemelerin türkiye'ye girdiği bilgisini verdi aliexpress ama ptt'nin sisteminde hala girmedi diye görünüyor. büyük ihtimalle gümrük memurunun incelemesi bekleniyor, o da ne zaman inceler muamma.

aynen hocam. çoktan gelmesi gereken ürünler bir türlü gelmiyor. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

22 saat önce, Mehmet Özdemir :

Aynı durumdayım, 3-5 dolarlık 2 ürünüm yok 15 gündür gümrükte bekliyor. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bende benim kargolar neden gelmedi diye düşünüp duruyorum. 6 parça ürünüm var 26 sında anlalmazlık açmam gerekiyor. çok geçikmesinden belli olmuştu zaten. hayırlısı olsun ne diyeyim. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

23.02.2019 tarihinde takipsiz olan kargo bugün geldi. Satıcı paketin üzerine 2.6$ dolar yazmış gümrük memuru düz 3$ üzerinden vergilendirmiş gümrüğe sunum ücretiyle beraber 8.68₺ ödeyerek paketi teslim aldım bu arada Ptt’nin Sitesinde takipsiz kargoların sadece vergi kısmı görünüyor kargonun hareketi görünmüyor.

1424E0FF-F61F-4AD1-9C27-DD1FCC61EAD4.jpeg

B6881F2B-897D-4DCB-BED6-AA5EA483F180.jpeg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bende de gelen giden yok. tek tek vergilendiriyorlar galiba. hepsini geri gönderip para iadesi isteyecem. 

postacı hepsine vergi koyacaklar dedi. eskiden açarlardı şimdi açmadan vergiyi uyguluyorlar. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende şimdi direksiyon kılıfı sipariş etmeyi düşünüyordum. Bu konu aklıma geldi bi bakayım dedim. Hal böyleyse baya sıkıntıya girer herhalde. Türkiyede de orjinal kesimli kılıf bulamadım. Sipariş etsemmi etmesemmi kararsız kaldım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Selamlar. 300tl lik araç kamerasından 3 tane aldım ard arda. İlki 5 ay önce ücretsiz geldi. 2.si 3 ay önce %20 yani 60tl vergi ile geldi. 3.sü 2 ay önce %40, yani 120tl vergi ile geldi. 

Bir de sayın bakanımıza atılan böyle bir iftira var. Vergilerimizi kıskananlar çatlasın. 

https://xn--jntrk-jua8b.net/bazilari-amazon-sever-damat-berat-mesela

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben de bugün kırılan cep telefonu ekranı için sipariş verdim satıcıya özellikle miktarı düşük yazın dedim merakla bekliyorum vergiyi :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben de senelerdir Amazon'dan alisveris yaparim.  Ürün çesitliligi ve Türkiye'de hiçbir yerden alamayacagim ürünler nedeniyle Amazon bence essiz bir site.  Bu arada, ABD'den gelen ürünler benim elime geçiyor ama Çin'den 3 Haziran'da "ship" edilen bir ürünü hala bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

70 küsür liraya aldığım çakmakla calışan polisaj şeysine 193 lira vergi koymuşlar  geri gönderdim gitti.. vergi çıkardıkları her şeyi geri gönderecem.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 dakika önce, Katil Balina :

70 küsür liraya aldığım çakmakla calışan polisaj şeysine 193 lira vergi koymuşlar  geri gönderdim gitti.. vergi çıkardıkları her şeyi geri gönderecem.

Ptt.jpg

kırmızıyla işaretlediğim yer sizin gibi düşününler için olabilir. düşünsene devlet maaştan iade ücretini kesiyormuş :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 dakika önce, Mehmet Özdemir :

Ptt.jpg

kırmızıyla işaretlediğim yer sizin gibi düşününler için olabilir. düşünsene devlet maaştan iade ücretini kesiyormuş :)

insan vatandaşından bu kadar nefret etmez hocam. bu nedir yani. ürünler zaten gelmiyordu muhtemelen hızlandırdılar ve arka arkaya gelmeye başladı. ama hepsi verigili. hepsini iade edecem. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...