Jump to content

Kombi Isıtması Yetersiz

tansu87
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Son iki gündür bir problemim var. Makineci abilerden yardım bekliyorum. Akabinde belki usta çağıracağım. 

Demirdöküm eski kombi var. Sorunsuz çalışıyordu fakat şu an sorunlu. Öncelikle su ısıtmasında problem yok. Eskisi gibi ısıtıyor. Ama radyatörlerde ısıtması bozuldu. Radyatör derecesini 60’a getiriyorum. 65’e kadar ısıtıyor ve kesiyor. Normalde su sıcaklığı 50 civarına düştü mü tekrar ateşleyip 65’e getirmesi lazım. Eskisen böyle yapıyordu. Ama şimdi 35’e kadar düşüyor ve orada bekliyor. Kafasına göre istediği zaman tekrar ateşleyip 65’e kadar ısıtıyor. Bu periyot uzun olduğu için evde istenilen sıcaklığı yakalayamıyorum. Sebebi ne olabilir ki?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Elektronik kontrol kartınızla ilgili bir durum gibi. 65'le 50 derece arası sıcaklık farkına hystresis diyoruz biz elektronik programlamada. Bunun bir ayarı var mı sistemde? Eğer varsa o ayar oynanmış olabilir. Cevabınıza göre diğer olasıkları değerlendirelim 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

10 dakika önce, Mehmet Özdemir :

Elektronik kontrol kartınızla ilgili bir durum gibi. 65'le 50 derece arası sıcaklık farkına hystresis diyoruz biz elektronik programlamada. Bunun bir ayarı var mı sistemde? Eğer varsa o ayar oynanmış olabilir. Cevabınıza göre diğer olasıkları değerlendirelim 

Ayarı yok diye biliyorum. Ayarını istemeden mi Bozdum onu da bilmiyorum ama evden çıkarken biraz kısıp eve gelince biraz açmaktan başka bişe yapmıyorum. Zaten üstünde 3 düğme var. Petek sıcaklık. Su sıcaklık. Aç kapa. Bir de küçük bi ekran. Sadece bu olay başlamadan önce su basıncı 1.2 idi. Onu 1,5 yapmıştım. Ondan sonra bunlar oldu. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, tansu87 :

Son iki gündür bir problemim var. Makineci abilerden yardım bekliyorum. Akabinde belki usta çağıracağım. 

Demirdöküm eski kombi var. Sorunsuz çalışıyordu fakat şu an sorunlu. Öncelikle su ısıtmasında problem yok. Eskisi gibi ısıtıyor. Ama radyatörlerde ısıtması bozuldu. Radyatör derecesini 60’a getiriyorum. 65’e kadar ısıtıyor ve kesiyor. Normalde su sıcaklığı 50 civarına düştü mü tekrar ateşleyip 65’e getirmesi lazım. Eskisen böyle yapıyordu. Ama şimdi 35’e kadar düşüyor ve orada bekliyor. Kafasına göre istediği zaman tekrar ateşleyip 65’e kadar ısıtıyor. Bu periyot uzun olduğu için evde istenilen sıcaklığı yakalayamıyorum. Sebebi ne olabilir ki?

Benzer sorun bende de vardı yakıyordum kombıyı çalısıyordu lakın sonra bı daha ateslemıyordu sabaha kadar donuyorduk. Benım de Demırdokum Nepto 7 8 yıllık makıne.

MAkıne ateslemeye calısıyor ama olmuyor, ugrasıyor ugrasıyor olmuyor

Ben içini açtım kombının bujisini bıcakla biraz zımparaladım sorunum çözuldu. Sorun bujide Bujı atesleme yapamıyor. İçini acıp metal kapagı görcen onu da aç bujı var ıcınde 2 adet. Degısıme gerek yok 😉 Yapamazsan youtubede Fatıh Bank'ın vıdeoları var ordan ızleyıp bakalırsın takma sokme işlerıne 15 dakkalık iş

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Valla bu iş araba gibi değil ki herşeyden olabilir.

Özgürün dediği gibi ateşlemeden, Mehmet abinin dediği gibi karttan olabilir. Ben ek olarak sıcaklık sensörlerinden olabileceğini düşünüyorum. Yetkili servisten başka çare yok. Piyasadaki ustayım diye geçinenlere güvenme, bozabilirler. Dışarıdan bir usta çağıracaksan da çok iyi araştır, referansları olsun, bilmiyorsan mecbur yetkili.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 saat önce, Revivo73 :

Su basıncını 1.2 'den 1.5'e  sisteme su eklerek çıkardıysan, hava genişleme kabı bozulmuş olabilir o da tekrar ateşleme düzeneğini etkilemiş olabilir.

Genleşme tankının havası bitmişti. Sürekli basınç dalgalanması vardı. Şişirdim, düzelti. 3 aydır 1,5 barda çalışıyordu ama 3 ayda 1,2’ye inmesi normal bence. Kılcal sızıntı bile olabilir. Bence bu değil hocam. 

6 saat önce, Mutlu Tekir :

Valla bu iş araba gibi değil ki herşeyden olabilir.

Özgürün dediği gibi ateşlemeden, Mehmet abinin dediği gibi karttan olabilir. Ben ek olarak sıcaklık sensörlerinden olabileceğini düşünüyorum. Yetkili servisten başka çare yok. Piyasadaki ustayım diye geçinenlere güvenme, bozabilirler. Dışarıdan bir usta çağıracaksan da çok iyi araştır, referansları olsun, bilmiyorsan mecbur yetkili.

Ateşlemeden olsa sıcak sıcak su da çalışmaz bence. Musluk sıcak su normal çalışıyor mutlu. Ya da radyatörü ısıtacağı zaman ateşlemeyi rahat yapıyor yani. Sensör bozuk olsa 60’a ayarlayınca 65’e kadar değil de kafasına göre ısıtırdı bence. Ama 65’e gelince kombi kapanıyor. Ve sonra çok hızlı şekilde sıcaklık düşüyor. Kartın bozulma ihtimali var tabi. Bu ihtimaller arasında. Genelde bozulunca ekran komple gidiyordu ama böyle de bi sıkıntı olabilir. 

Piyasaya gelince, kombi piyasası bizim araba sanayi piyasasının 3e katlar. Geçen, sıcak su açılınca kombinin bunu algılaması için pervane gibi bir parçası bozuldu. Pervane kanatları kırılmış. Servis 350 lira istedi. Evden kovdum resmen. Kombi piyasında kime be kadar giydirirsen olmuş. Türkiye’de gördüğüm en büyük piyasa kazığı kombi beyaz eşya serviserinde dönüyor. 5 kişiyi aradım. Bi adam 30 lira parça 40 da işçilik 70’e yaparım dedi. 10 dk’da değiştirdi parçayı. Bişe olunca onu ararım artık. 

7 saat önce, ozgur35 :

Benzer sorun bende de vardı yakıyordum kombıyı çalısıyordu lakın sonra bı daha ateslemıyordu sabaha kadar donuyorduk. Benım de Demırdokum Nepto 7 8 yıllık makıne.

MAkıne ateslemeye calısıyor ama olmuyor, ugrasıyor ugrasıyor olmuyor

Ben içini açtım kombının bujisini bıcakla biraz zımparaladım sorunum çözuldu. Sorun bujide Bujı atesleme yapamıyor. İçini acıp metal kapagı görcen onu da aç bujı var ıcınde 2 adet. Degısıme gerek yok 😉 Yapamazsan youtubede Fatıh Bank'ın vıdeoları var ordan ızleyıp bakalırsın takma sokme işlerıne 15 dakkalık iş

Benim ki ateşliyor valla onda sıkıntı yok özgür :)

6 saat önce, Servet :

Petekten geri dönen sıcak su hattı kombiye girmeden önce bir filtreden geçer. Tıkalı

images.jpeg

Servet abi bu kafama yattı valla. Sen de çok kesin konuşmuşsun. Akşam bunu bi deneyeceğim. Cesaret edemezsem kombici çağıracağım. Kombi suyu ısıttıktan sonra duruyor ve su sıcaklığı çok hızlı düşüyor. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu abiyi seviyorum yaa. Adam resmen kombi servislerine savaş açmış. Açık açık konuşuyor. Servis çağırmaktan korkar oldu millet diyor  kendiniz yapın diyor.

ık

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sorun çözüldü. Radyatör dönüşündeki filtreyi söküp temizledim. Kombi canavar oldu. Fotoğraf çekmedim ama çelik süzgecin bütün elekleri paslı çamur ile dolmuş. Suyun akacak yeri kalmamış. Söktüğüm yere diş fırçasını sokup biraz da öyle temizledim. Siyah pislik toz pas çamur aktı resmen. 

@Servet bey’e teşekkür ediyorum. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tansu, biraz çalışınca sistemin suyunu boşalt. Sonra tüm sisteme su bas ve havaları alıp yine boşalt. Böylelikle tüm kiri tahliye et. Sonrasında peteğin birinin vanalarını kapa ve üst hava alma yerinden 1 litre kadar anti freze dök. Sonra vanaları aç. Sistem havasını kontrol et. Artık pas vs hiç olmayacak. Isıl verim hep yüksek olacak 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

7 saat önce, Servet :

Tansu, biraz çalışınca sistemin suyunu boşalt. Sonra tüm sisteme su bas ve havaları alıp yine boşalt. Böylelikle tüm kiri tahliye et. Sonrasında peteğin birinin vanalarını kapa ve üst hava alma yerinden 1 litre kadar anti freze dök. Sonra vanaları aç. Sistem havasını kontrol et. Artık pas vs hiç olmayacak. Isıl verim hep yüksek olacak 

Aslında ilk çalıştırmadan itibaren antifriz kullanmak gerekli. Sürekli korozyon oluyor sistemde. Tamamdır servet bey. Komple bir temizlik yapacağım. Tşkler tekrar

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...