Jump to content

Mazda Connect v59.00.502+ sürümleri için tweak koruması

Nebuchednezzar
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Selam arkadaşlar,

Konu başlığında da söylediğim gibi FW v59.00.502 ve daha yüksek sürümlerde CMU kilitlenmesi ve tweak yüklenememe probleminin çözümü hakkında bilgi alabilirmiyim. ID7  recovery scripts ile problem çözülüyormu. Şu an 56 sürümündeyim. 59 a yükseltmek için izlemem gereken adımları anlatabilirmisiniz. Ayrıca 59 a yükseltince navigasyon da sorun yaşarmıyım?Teşekkürler.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...

59.00.502 sürümüne geçmeden önce id7 script ini AIO ile yüklerseniz, güncelleme yaptıktan sonra da tweakleri kullanabiliyorsunuz. Sırasıyla yapmanız gerek işlemleri aşağıda paylaşıyorum. Eğer halihazırda 59.00.502 sürümünde ya da daha üst bir sürümde ve tweak yükleyemez durumda iseniz, CMU'yu söküp, bilgisayara seri bağlantı yapmaktan başka şansınız yok. Bunun nasıl yapıldığını da ileriki zamanlarda gerek görürsem anlatacağım.

ID7 script kurulumu:

01.thumb.jpg.056b44a48fa78ba4b8309a556cc46218.jpg

02.thumb.jpg.e0b3d3fd586e549795e89b134a4c4932.jpg

03.thumb.jpg.0fc07deb88f4d4c03fda6710556d3694.jpg

04.thumb.jpg.4556125fb219b1ba3b50718c5dd31ffe.jpg

05.thumb.jpg.5570183a8b1deebb10fb21795e31808e.jpg

En son işlem olarak kırmızı ile işaretlediğim dosyaları fat32 ile formatlanmış bir usb flash diske kopyalıyoruz ve araca takıyoruz. Belli bir süre geçtikten sonra araç yükleme işlemine başlayacaktır. Gerekli onay tuşuna bastığınızda yükleme işlemi tamamlanıp, CMU kendini reset edecektir. 

Eğer yapılan bu işlemin başarılı olup olmadığını test etmek istiyorsanız, yukarıdaki işlemlerin aynısını tekrar boş bir usb diske uygulayın. Bu sefer Install ID7_Recovery Scripts Pack yerine Dryrun Script (To Test Installation) seçeneğini işaretleyin. Bu script, yapılan işlemi test edecek. Eğer usb diski araca takıp bir süre bekledikten sonra işlem başarılı gibi bir mesaj alıyorsanız sorun yok demektir.

CNqIqwQ73J.thumb.jpg.0be23146c3bbbed7eeca51db0af2075f.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

benim de sürüm 56... ve android auto kiti takmak istiyorum. Sürümü 59 çekmek lazım diye hatırlıyorum sizin anlatdığınız işlemi yaptıktan sonra 59 yükseltsem ve kiti taksam önceden yüklediğim tweak leri mi kullanabiliyorum yoksa istediklerimi 59 a geçtikten sonra da yükleyebiliyor muyum? Yardımcı olursan sevinirim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

20.04.2019 at 12:20, ediz07 :

benim de sürüm 56... ve android auto kiti takmak istiyorum. Sürümü 59 çekmek lazım diye hatırlıyorum sizin anlatdığınız işlemi yaptıktan sonra 59 yükseltsem ve kiti taksam önceden yüklediğim tweak leri mi kullanabiliyorum yoksa istediklerimi 59 a geçtikten sonra da yükleyebiliyor muyum? Yardımcı olursan sevinirim.

Orjinal kiti takmak istiyorsanız 70 versiyona geçmeniz lazım. Yukarıdaki işlemleri 56 da iken yaparsanız, üst versiyonların hepsinde tekrar yükleyebilirsiniz. Yeni versiyona geçtiğiniz yüklediğiniz tweakler silinecektir ama yukarıdaki işlem, size tekrardan yükleyebilme imkanı sunacaktır.

• Beğen 2
  • Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 5 ay sonra ...

@Tarahumara merhabalar ID7  recovery yaptım diyelim sonrasında 70 versiyonu yükledim diyelim...

70 versiyon yüklü haldeyken yeni tweakleri yükleme yada eski tweakleri silme şansımız oluyormu acaba...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 saat önce, Sergio_01 :

@Tarahumara merhabalar ID7  recovery yaptım diyelim sonrasında 70 versiyonu yükledim diyelim...

70 versiyon yüklü haldeyken yeni tweakleri yükleme yada eski tweakleri silme şansımız oluyormu acaba...

v70.00.335 altındaki sürümlerde sorun olmaz ama 335 sürümünde id7 recovery i de iptal ettiler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, Tarahumara :

v70.00.335 altındaki sürümlerde sorun olmaz ama 335 sürümünde id7 recovery i de iptal ettiler.

@Tarahumara Birde 70 versiyonlarında flac eklentisi çalışmıyormuş galiba doğrumudur.... flac benim olmazsa olmaz maalesef... :)

Son olarakda 56'dan 70 yükseltmeden önce yüklü olan bütün tweaklari silmeye gerek varmıdır acaba ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

21 saat önce, Sergio_01 :

@Tarahumara Birde 70 versiyonlarında flac eklentisi çalışmıyormuş galiba doğrumudur.... flac benim olmazsa olmaz maalesef... :)

Son olarakda 56'dan 70 yükseltmeden önce yüklü olan bütün tweaklari silmeye gerek varmıdır acaba ?

Flac denemedim bile. Bizim araçlarımızdaki ses sistemleri malesef flac in hakkını verebilecek seviyede değil (özel ses sistemi kurulmadıysa).  320 kbps fazlasıyla yeterli geliyor bana.

Ben, 56 dan 70 e geçerken id7 yi yükledim ve hiçbir tweak ı silmedim. Bir sorun olmadı. Tweakler siliniyor 70 e geçince. tekrar yükledim kullandıklarımı. Sorunsuz çalışıyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...
18.11.2019 at 20:26, Fatihozturk1234 :

Merhabalar benim teyp versiyonu 59*** bu versiyonda usb den program atabiliyormuyuz

Eğer 59 sürümüne geçmeden önce, geçişte açık kapı bırakan tweak yüklenmediyse yapamazsınız. Ekranı söküp ünitenin arkasına seri bağlantı yapıp tekrar açabilirsiniz. Biraz zahmetli bir işlem.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba fatih aracın 2014 model ise ve surum 59.00 ....ise CMU  update yapılmıstır

yanılmıyorsam 2014 araclarda 31.00 versiyonuyla baslandı

https://mazdatweaks.com/ sitesinden programı pc ye indir ve kur.

sonra oradaki yonergeyi izle mesala CMU daki arka fonu değistir sekmesini isaretle ve usb belleğe yukle sonra arabadaki usb portuna tak eger usb  aktif olup ....tweaks yukluyor diyorsa daha once (automatic usb run.dosyaları )program dosyakarı atılmıstır.

4 saat önce, Fatihozturk1234 :

Arabayı aldiğimda 59## sürümündeydi zaten nasıl anlayabiliriz  tweak yüklü olup olmadığını??

Merhaba fatih aracın 2014 model ise ve surum 59.00 ....ise CMU  update yapılmıstır

yanılmıyorsam 2014 araclarda 31.00 versiyonuyla baslandı

https://mazdatweaks.com/ sitesinden programı pc ye indir ve kur.

sonra oradaki yonergeyi izle mesala CMU daki arka fonu değistir sekmesini isaretle ve usb belleğe yukle sonra arabadaki usb portuna tak eger usb  aktif olup ....tweaks yukluyor diyorsa daha once (automatic usb run.dosyaları )program dosyakarı atılmıstır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 saat önce, Fatihozturk1234 :

Arabayı aldiğimda 59## sürümündeydi zaten nasıl anlayabiliriz  tweak yüklü olup olmadığını??

programı calıstırınca sol uste Background şmage sekmesini isaretle 

sagdaki sekmeleri kapa wifi ve ssh 

imajı secince  ust tarafta start compilation sekmesine bas ve masa ustune _copy_to_usb dosyası cıkaracak dosyanın icini ac

fat32  ile formatlanmıs  usbye  kopyala  ve dene

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

59 sürümünde araba hareket edince güvenlik nedeniyle kapatılmıştır video yazıyor ama arkada video aynamaya devam ediyor bu güvenliği nasıl kaldırabilirim görsel olarakta anlatırsanız sevinirim yardımcı olurmusunuz rica etsem

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 ay sonra ...

Arkadaşlar merhaba. Bursa İnegöl' den Bilal Akbaba. 2014 Mazda 3 sedan otomatik reflex araç satın aldım. Multimedia ayarlamaya çalışıyorum ama ilerleme kaydedemedim. 59 sürümü var araçta. Usb ile 2.8.5 aio demedim herhangi bir şey açılmadı. Yardımcı olursanız sevinirim. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Merhaba arkadaşlar,

Aracımda 31 versiyon yüklü sanırım hiç güncelleme yapılmamış. Buradaki tweak (2.8.6 ver) işlemini yapmadan önce versiyonu mu değiştireyim yoksa sonramı versiyonu değiştireyim. 

Bu arada güncel versiyonu (56 - 59 - 70v) nereden ve nasıl yükleyeceğim, siz hangisini tavsiye edersiniz. navigasyon ve video öncelikli.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...
  • 9 ay sonra ...
20.04.2019 at 01:36, Tarahumara :

59.00.502 sürümüne geçmeden önce id7 script ini AIO ile yüklerseniz, güncelleme yaptıktan sonra da tweakleri kullanabiliyorsunuz. Sırasıyla yapmanız gerek işlemleri aşağıda paylaşıyorum. Eğer halihazırda 59.00.502 sürümünde ya da daha üst bir sürümde ve tweak yükleyemez durumda iseniz, CMU'yu söküp, bilgisayara seri bağlantı yapmaktan başka şansınız yok. Bunun nasıl yapıldığını da ileriki zamanlarda gerek görürsem anlatacağım.

ID7 script kurulumu:

01.thumb.jpg.056b44a48fa78ba4b8309a556cc46218.jpg

02.thumb.jpg.e0b3d3fd586e549795e89b134a4c4932.jpg

03.thumb.jpg.0fc07deb88f4d4c03fda6710556d3694.jpg

04.thumb.jpg.4556125fb219b1ba3b50718c5dd31ffe.jpg

05.thumb.jpg.5570183a8b1deebb10fb21795e31808e.jpg

En son işlem olarak kırmızı ile işaretlediğim dosyaları fat32 ile formatlanmış bir usb flash diske kopyalıyoruz ve araca takıyoruz. Belli bir süre geçtikten sonra araç yükleme işlemine başlayacaktır. Gerekli onay tuşuna bastığınızda yükleme işlemi tamamlanıp, CMU kendini reset edecektir. 

Eğer yapılan bu işlemin başarılı olup olmadığını test etmek istiyorsanız, yukarıdaki işlemlerin aynısını tekrar boş bir usb diske uygulayın. Bu sefer Install ID7_Recovery Scripts Pack yerine Dryrun Script (To Test Installation) seçeneğini işaretleyin. Bu script, yapılan işlemi test edecek. Eğer usb diski araca takıp bir süre bekledikten sonra işlem başarılı gibi bir mesaj alıyorsanız sorun yok demektir.

CNqIqwQ73J.thumb.jpg.0be23146c3bbbed7eeca51db0af2075f.jpg

Sevgili tarahumara kardeşim, benim araç 2014 reflex. 70 sürümü var ve tweak yüklemek istiyorum. Ancak seri bağlanti ile yapabilirsin demişsin. Rica etsem detaylı bilgi verir misin, yâ da varsa detaylı bilgi verdiğin link onu da gönderebilirsin. Şimdiden çok teşekkür ediyorum. 05447675470 dilersen arayıp mesaj da atabilirsin. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, Bilalakbaba20 :

Sevgili tarahumara kardeşim, benim araç 2014 reflex. 70 sürümü var ve tweak yüklemek istiyorum. Ancak seri bağlanti ile yapabilirsin demişsin. Rica etsem detaylı bilgi verir misin, yâ da varsa detaylı bilgi verdiğin link onu da gönderebilirsin. Şimdiden çok teşekkür ediyorum. 05447675470 dilersen arayıp mesaj da atabilirsin. 

Paylaştığım linkten detaylı bilgi edinebilirsiniz.

https://mazdatweaks.com/serial/

Bu işlere yatkınlığınız yoksa pek tavsiye etmem. Cihaz bir daha açılmayacak duruma gelebilir.

• Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• refig
      Yazan: refig
      2015 model Sedan Mazda 3 Power aracımın multimedia ekranı bir sabah çalışmamaya başladı. ekran açılıyor ve Mazda logosunda takılı kalıyor. Tuş kombinasyonu ile reset atmak ya da akünün eksi ucunu çıkarıp takmak bir işe yaramadı. Servis de ne olduğunu anlamadı. Başına bu durum gelen ve öneride bulunabilecek biri var mı? Zira ekran olmadan arabanın yarısını kullanamıyorum  Herhangi bir yazılım atma ya da dışarıdan müdahale yok. Apple Carplay yüklü. 
    • Burak
      Yazan: Burak
      Sıklıkla kullandığınız, Android Auto ile uyumlu favori uygulamalarınızı buradan paylaşabilirsiniz arkadaşlar. Böylelikle  yeni veya gelişen uygulamalardan birbirimizi haberdar edebiliriz.
    • ufukcaliskan
      Yazan: ufukcaliskan
      2014 soul paket aracımıza multimedia ekran taktırmak istiyoruz yardımcı olabilecek varmı 
    • mrtslk
      Yazan: mrtslk
      Merhaba arkadaşlar.
      Kısa süre önce yaşadığım problemi ve uzun uğraşlar sonucu bulduğum çözümü sizlerle paylaşmak istedim.
      3. Nesil araçlarda bulunan MZD Connect infotainment sistem için malum pahalı navigasyon kartı sebebiyle birçok kişi gibi bende araca kendim navigasyon yükledim. gayet güzel çalıştı da. Ancak bu işlem esnasında sistemde değiştirilen "jci-linux_imx6_volans-release" isimli dosyanın orijinal halini geri yüklemeden sistemi güncellerseniz yeni sistemde navigasyon hackleme işini tekrar yapamıyorsunuz. bende bu hatayı yaptım. Üstelik bununla da kalmayıp sistemi downgrade yaparak eski versiyona dönüp orijinal dosyayı atabileceğimi düşündüm. Fakat bunu yaparken sistem hata verdi ve ekran tekrar açılmamak üzere kapandı. kutup başı sökme takma, sigorta değişimi vs. hiçbirşey işe yaramadı. ekranda hiçbir hareket yoktu ve sadece radyoda son seçili kanal çalıyordu. Kanal değiştirilemiyor sadece ses kısıp açabiliyordum.
      Aracı yetkili Mazda servisine götürdüm. Onarılamayacağını ve değişmesi gerektiğini söylediler ve kdv dahil 4.500 tl istediler. Tabi değiştirmedim. Uzun uğraşlar sonucu sorunun failsafe dosyası yüklenemediği için sistemin kendini başlatamadığı olduğunu tespit ettim. downgrade esnasında silinen eski failsafe yerine yenisi yüklenememişti ve failsafe olmadan reinstall yüklenemediğinden sistem kilit olmuştu. Çözüm ya 4.500 tl ye değiştirmek yada CMU'ya müdahale ederek failsafe dasyasının saklandığı SPI-NOR içeriğini manuel olarak düzeltmekti. Bunun için https://yms.livejournal.com/3007282.html adresinde paylaşılan konudan faydalandım.
      Öncelikle ekranı ve arkasında bulunan CMU'yu söktüm. Üzerinde bulunan SPI-NOR içeriğine erişmek için CH341A kartı ile bir adet 16 bacaklı mandal kullanarak bilgisayara bağladım. Yukarıdaki linkte bilgilerini bulabilirsiniz.
      https://imgyukle.com/i/SjJmY (Resim-1: CMU içindeki kart ve SPI-NOR)

https://imgyukle.com/i/SjRAP (Resim-2: CH341A)

https://imgyukle.com/i/SjSl6  (Resim-3: 16 Bacaklı mandal ile SPI bağlantısı)

https://imgyukle.com/i/SjE2N (Resim-4: Bilgisayara tam bağlantı)

İnternetten elde ettiğim failsafe dosyasını bir hexaeditör  programı ile açtım.( dosyalar şifreli olduğu için açmak epey zor oldu. Neyse ki şifresini internete bulduğum bir hayırseverden aldım:)) Önümde birçok dosya ve CMU içeriğinde Hexadecimal kodlu büyük bir dosya vardı. http://www.2x4logic.com/jci-failsafe.html adresinde de SPI-NOR içeriğinde hangi adreste hangi bilginin yazılı olduğu aşağıdaki tablo ile belirtilmiş. 
      The memory is segmented as follows:
      official partition name offset prior to v31 offset after v31 bootstrap 0x000000 0x000000 boot-select 0x010000 0x010000 ibc1 0x020000 0x020000 ibc2 0x040000 0x040000 nv-config 0x060000 0x060000 config 0x070000 0x070000 jci-boot-diag n/a 0x0D0000 fail-safe 0x0E0000 0x0E0000 update 0x7E0000 0x7E0000 Görüldüğü üzere sadece Fail-safe dosyasının yazılı olduğu adres aralığını düzeltmem gerekiyordu. ancak ben tüm adres gruplarını kontrol ettim. ilgili bölümlerin tamamı içini açacağınız failsafe dosyası içerisinden çıkacak.
      Sonuç olarak yorucu ve günler süren mesai sonucu sistemimi geri getirmeyi başardım. tabi bu sadece sistemi açmamı sağladı.
      https://imgyukle.com/i/SjCix  (Resim-5: sistemin tecrübe anı)

Hala Failsafe dosyası yüklü değildi. Eğer yüklemeden kapatsaydım tekrar açılmayacaktı ve en başa dönecektim. usb ile güncelleme esnasında yaptığımız failsafe yükleme kısmını uygulayarak olayı noktalamış oldum.
      https://imgyukle.com/i/SjxRp (Resim-6: Ve SONUÇ)

Sonuç 4500 tl cebimde kaldı ve sistemim eskisinden farksızdı. Konuyu biraz yüzeysel anlatmış olabilirim. Detaylara ileride daha geniş bir zamanımda değineceğim.  En doğrusu en başında çalışan sisteme hiç dokunmamak:) cok kolay bozulabiliyor:)  
    • Mustafa Yılmaz
      Yazan: Mustafa Yılmaz
      Mazda için kullandığımız Android Auto uygulaması için Wifi desteği sunulmuş. Fakat AIO tweaks uygulaması aracılığı ile yükleme şimdilik yapılmıyor ve bu yöntemle Mazda Connect e yüklü Android Auto uygulamasının kaldırılması gerekiyor.
      Şu an uygulama Mazda Connect sistemine yazılımsal yükleme yapmadan USB bellek üzerinden çalışıyor. (Bu nedenle sistem biraz yavaş çalışıyor.) Ama bunun yakın bir zamanda halledileceğini düşünüyorum. 
      Video anlatımı aşağıdadır. 
      Bu haliyle bile bizler için güzel bir gelişme ?
      Bilgi ve dosyalar için:
      https://mzdonline.wordpress.com/2018/04/27/autorun-headunit-wireless/

• Yeni Oluştur...