Jump to content

En az Arıza Yapan Araçlar Listesi

Limpony
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

2012-2013 yakın bir tarih , böle bakılınca Mazda gene iyi bir mevkide, aynı şekilde ilk sıraları japon firmaları işgal etmiş.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2014 TÜV SUD verileri ve ilgili yazıyı buldum arkadaşlar. (Almanya)

Arıza konusunda en çok karşılaşılan hatalar:

1. Fren mekanizmaları
  2. Tütreyen Şaşiler
  3. Kırılan Farlar

Otomobilin mucidi olan Almanya’da, her 4 otomobilden biri TÜV SUD’un kriterlerini geçemiyor. Listenin başlarını ise Alman ve Japon markalar yarı yarıya doldurmuş durumdalar.

2-3 yıllık, 5 yıla kadar, 7,9 ve 11 yıla kadar olan ikinci el otomobillerin arıza kayıtlarına göre hazırlanan listede 3 yıla kadar olan otomobillerde birinci sırayı Opel Meriva aldı. Mazda 2 ve Toyota IQ 2. ve 3. sıradalar.

Geçtiğimiz yıl ilk üçte VW Polo, Audi Q5 ve Mazda 3 şeklinde olmuştu. Her yaş grubundaki sıralamada Toyota’nın bir çok modeliyle yer aldığını görüyoruz. Hem 5 hem de 7 yaşa kadar otomobillerin birincisi Toyota Prius oldu. 9 ve 11 yaşa kadar olan otomobillerin birincisi ise Porsche 911 oldu.

En kötü dereceleri alan marka ve modeller ise şu şekilde; 3 ve 5 yıla kadar olan ikinci el otomobillerde Dacia Logan olurken 7 yıla kadar olan sıralamada arıza bakımından en zorlu 3 model Chrysler PT Cruiser, Fiat Doblo ve Dacia Logan olmuş.

TÜV SUD teknik değerlendirme ekibinin bir yetkilisi, hepimizin bildiği o açıklamayı yapmış, “Araç yaşlandıkça masrafları da artıyor.” En çok da aydınlatma, süspansiyon ve egzos sistemlerinin yıprandığını eklemiş.

Araştırma, Almanya’da yollardaki araçların da giderek yaşlandığını gösteriyor. Bugün Almanya’da trafikteki otomobillerin yaş ortalaması 8.7, bundan 10 sene önce ise bu rakam 7.4 müş.

en-az-hatasi-olan-araclar-1.jpg

en-az-hatasi-olan-araclar-2.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu veriler kayıtlı olanlar haliyle yetkili servis kayıtlı. Kayıt dışı olan bir çok araç var. Her ne kadar yüzdelik oranla doğru sayıla bilseler bile. Ben aracımı radyatör su eksiltiyor diye götürdüm sanayiye adam 2002 passatı çalıştıramadım diye çekiciyle getirdi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sonuçta tarih yakın , yeni arabaların çoğu garanti mevzusu için yetkili servisten başka bir yere pek gitmezler, kayıt dışı olanların fazla olacağını sanmam.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...