Jump to content

2. Nesil Mazda 3 Aracıma LPG Taktırıyorum

korayoz7
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Gönlüm el vermesede artık yarın araca lpg taktıriyorum.Kit olarak Atiker grand fiyat konusundada 2200Tl olarak anlaştık.Taktirirken ustaya önerebileceğimiz bişey var mı? Herhalde manifoldu delip öyle yapıyorlar 45 derecelik acıyla delip pistona yakın olması gerekiyor,çalışma ısısı da 30 derece ideal diye okudum taktirdikdan sonra afr ayarı yaptırmayı düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

27 dakika önce, korayoz7 :

Gönlüm el vermesede artık yarın araca lpg taktıriyorum.Kit olarak Atiker grand fiyat konusundada 2200Tl olarak anlaştık.Taktirirken ustaya önerebileceğimiz bişey var mı? Herhalde manifoldu delip öyle yapıyorlar 45 derecelik acıyla delip pistona yakın olması gerekiyor,çalışma ısısı da 30 derece ideal diye okudum taktirdikdan sonra afr ayarı yaptırmayı düşünüyorum.

Kör nokta uyarı varsa obd’li kitler kör nokta uyarısını kızarık bırakıyor. Ilıman iklimde yaşıyorsanız 35 derece normal. 30 derece lpg gaz fazına tam geçmemiş oluyor. Afr ayarını yapıyorsa montajı yapan yer de yapabilir. Openloop döngüsü yapılıyor zaten. Diğeri için o2 sensörü yeterli oluyor. Manifold kapakçıklarına dikkat. Bizim motorlarlarda manifoldda açılıp kapanan kapakçıklar var. Üstüne delmesin. 

Ama benim tavsiyem 15 bin km üstü kullanmayacaksanız taktırmayın. 2-3 sene kullanıp satarım derseniz taktırmayın. 

• Beğen 1
  • Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 dakika önce, tansu87 :

Kör nokta uyarı varsa obd’li kitler kör nokta uyarısını kızarık bırakıyor. Ilıman iklimde yaşıyorsanız 35 derece normal. 30 derece lpg gaz fazına tam geçmemiş oluyor. Afr ayarını yapıyorsa montajı yapan yer de yapabilir. Openloop döngüsü yapılıyor zaten. Diğeri için o2 sensörü yeterli oluyor. Manifold kapakçıklarına dikkat. Bizim motorlarlarda manifoldda açılıp kapanan kapakçıklar var. Üstüne delmesin. 

Ama benim tavsiyem 15 bin km üstü kullanmayacaksanız taktırmayın. 2-3 sene kullanıp satarım derseniz taktırmayın. 

Hocam ortalama 10-15 bin km arası yapıyorum benzin oldukça pahalandı artık satıp satmama konusunda bi 4-5 yıl binmeyi düşünüyorum secimden sonra dahada pahalanacak diyorlar taktıranlar genel anlamda memnun önceki aracımda (mazda 3 2010) landirenzo vardi sürekli motor ışığı yakiyordu (zengin karisim) ondan dolayı aracdan bi tiksinmiştim. bunda aynısı olmaz inşaAllah zaten 2 yılda kendini amorti ediyor otomatikmen 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

6 saat önce, korayoz7 :

Hocam ortalama 10-15 bin km arası yapıyorum benzin oldukça pahalandı artık satıp satmama konusunda bi 4-5 yıl binmeyi düşünüyorum secimden sonra dahada pahalanacak diyorlar taktıranlar genel anlamda memnun önceki aracımda (mazda 3 2010) landirenzo vardi sürekli motor ışığı yakiyordu (zengin karisim) ondan dolayı aracdan bi tiksinmiştim. bunda aynısı olmaz inşaAllah zaten 2 yılda kendini amorti ediyor otomatikmen 

2200 lirayı 12-13 bin km’de amorti edersiniz (ruhsata işleme ile birlikte) ama kaşınıyoruz. Mesela ben araç değişmek için şu an fena kaşınıyorum. Lpg taktırdım diye satamıyorum :) bende de brc var fakat şu an seq32 çok pahalı. 3700 olması lazım. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, tansu87 :

2200 lirayı 12-13 bin km’de amorti edersiniz (ruhsata işleme ile birlikte) ama kaşınıyoruz. Mesela ben araç değişmek için şu an fena kaşınıyorum. Lpg taktırdım diye satamıyorum :) bende de brc var fakat şu an seq32 çok pahalı. 3700 olması lazım. 

3750 😀 Dolum agzını da depo kapagında ıstersen 4000 tl imiş gecen hafta filtre degıstırırken sordum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

8 dakika önce, ozgur35 :

3750 😀 Dolum agzını da depo kapagında ıstersen 4000 tl imiş gecen hafta filtre degıstırırken sordum

250 lira mı o iş 😮 ben temmuzda kitin fiyatı 3200 iken 3100’e yaptırdım. Dolumu da depo kapağına yaptı hediye etmişti pazarlıkta. Kur farkı tabi. Ama seq32’den çok memnunum. Benzinden hiçbir farkı yok. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Peki afr olayına ne diyorsunuz? 2 yıl önce başka aracıma yaptırmıştım çok uzun süren sıkıcı bir ayar süreci vardı. 

Şimdi çok daha kısa sürede yapılıyor, uzun yapan niye dediğimde işi bilmeyen kişiler deniyor. 

Sizlerin fikirleri ne bu konuda arkadaşlar. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

20190327_132148.jpg

Böyle taktılar monifoludun orayı da ben gösterdim kadir abi sağolsun, ilk harekette yığılma ve gaz yememe vardı. Yığılmayı hallettiler ondan sonra gaz yememe çıktı yolda laptopu aldı usta onuda hallettiler ama benzin gibi atik değil yavas yavas devirleniyor 1000 km yap ondan sonra tekrar ayar yapcaz dedi.Bide ısiklarda falan kalkista stop ediyor suanlik sorun yok gibi bide motor arıza ışığı yakmıyor. 35 dereceye 1.20 bara ayarlattirdim.Simdilik sorun yok inşaAllah bi sıkıntı çıkmaz.

20190327_103932.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Valla biz de taktırdık, ne gaz yememe ne yığılma ne de stop etme durumu oldu. Maşallah benzinde gibi çalışıyor. Arıza lambası yakmamasının sebebi, programdan arıza lambasını yakma işaretlenmiş olabilir. Uyanık montajcılar yapıyor. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ustalar arıza lambası yakma modunu sönduyor bılgınıze .. Farklı bı lpg cıde kontrol edın

imagehhhık.jpg

• Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

OBDli kitte obdnin düzgün çalışabilmesi için önce düzgün bir yol ayarı yapılması lazım. Ardından obd aktifleştirilerek düzeltme yaptığı görülmeli. Eğer lpg ayarı çok bozuksa obd aktif olsa dahi kontrolü tamamen bırakıyor düzeltemiyorum diye. 

Özgürün dediği gibi bazı işgüzarlar obd yi sadece motor arıza ışığı söndürmek için de kullanıyor.

Tavsiyem kurcalayarak siz de öğreneblirsiniz, kablo alıp kendi ayarınızı kendiniz daha iyi yapabilirsiniz. Ya da afr ayarı yaptırabilirsiniz. Antalyada afrciler olacaktı, Tansu bilir.

• Beğen 2
  • Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

26.03.2019 at 14:09, tansu87 :

Openloop döngüsü yapılıyor zaten. Diğeri için o2 sensörü yeterli oluyor. Manifold kapakçıklarına dikkat. Bizim motorlarlarda manifoldda açılıp kapanan kapakçıklar var. Üstüne delmesin. 

Uzun süredir bu kadar kaliteli yorum okumamıştım. Bunu kaç bin milyon kişiye anlattık kimse anlamadı. Tebrikler. 

• Teşekkürler 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Atiker grand iyidir. Ben çalışma şeklini seviyorum. Benim şu anda kullandığım araçta Landi var. Resmen deli oluyorum. Ayrıca grand çok hassas enjektörlere sahip. Güzel bir kalibrasyonla çok uyumlu çalışır. Önceki aracıma geçen sene 1900 e atiker grand ı ben taktırmıştım. 2200 e fiyat da uygun. Hayırlı olsun. @Mutlu Tekir in dediği gibi kendiniz öğrenin çok zor değil. Mutlu kardeşimin bu konuda uzun uzun yazıları mevcut. 

Tekrar hayırlı olsun. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Denizli’de var en yakın. Mesaj attım zaten. Adamların da reklamını yapmak istemiyorum ama daha şikayet edeni duymadım. Yol ayarı yapılmamış ya da düzgün yapılmamış binlerce araç var piyasada. Özellikle afr ayarı denen şeyi değil de genel bi lpg yol ayarı da yaptıkları için 150 lira verilir. Ama mutlu’nun da dediği gibi atiker kablosu piyasada satılıyor. Kendiniz de yapabilirsiniz. Hem de yaz kış hava şartlarına göre ince ayarları kendiniz de yaparsınız böylece. 

• Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İzmirde afr team a yaptırdım pişman oldum. Sadece yol ayarı yapılsa yeter. İşini adam gibi yapan afr ciler var. Ama sonra ürediler. Valla 10 yıl önce çorumda özençler taktırıyordum. Yol ayarı yaparak aracı veriyorlardı. Keşke izmirde olsalar

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 dakika önce, serifdurdu35 :

İzmirde afr team a yaptırdım pişman oldum. Sadece yol ayarı yapılsa yeter. İşini adam gibi yapan afr ciler var. Ama sonra ürediler. Valla 10 yıl önce çorumda özençler taktırıyordum. Yol ayarı yaparak aracı veriyorlardı. Keşke izmirde olsalar

Sonradan türüyenler var. Afr team da onlardan galiba. www.afrayari.com daki arkadaşlardan şikayet edeni duymadım. Ben de gittim az bişe fakirde idi araç. Ahmet diye biri var. Candan otogaz’ın yanında. Candan otogaz ile sürekli iletişim halindeler. Arkadaş usta değil zaten. Gayet okumuş etmiş araştırmış bilgili kültürlü ve bilgisini saklamayan iyi niyetli biri. Ekip de öyle sanırım. Yorumlardan öyle okuyorum. Herkes çok memnun. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

34 dakika önce, tansu87 :

Sonradan türüyenler var. Afr team da onlardan galiba. www.afrayari.com daki arkadaşlardan şikayet edeni duymadım. Ben de gittim az bişe fakirde idi araç. Ahmet diye biri var. Candan otogaz’ın yanında. Candan otogaz ile sürekli iletişim halindeler. Arkadaş usta değil zaten. Gayet okumuş etmiş araştırmış bilgili kültürlü ve bilgisini saklamayan iyi niyetli biri. Ekip de öyle sanırım. Yorumlardan öyle okuyorum. Herkes çok memnun. 

Lpgayarı. Com

Ahmet Nalbantoğlu ve Akif Tezel bu işi hakkı ile yapan ve başlatan. Bunları bildiğim halde, izmirde belki kendini geliştiren vardır diye denemek istedim. Zaten şikayet ile gitmedim. Garanti olsun dedim. Ama izlenimim yapan kişi için çok olumsuz oldu. Araç durur halde iken geçişlerde titreme oluyor. Aradım mil Otogaz İlyas beyi... 

Hocam o arkadaş biraz tecrübesiz, ben sizi bu işin en iyisi ile tanıştırcam dedi. Kimse artık?... 

Memnuniyetsizliğimi ilettim. 

Ki Nil Otogaz çok tutulan bir yer diyerek gittim. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...