Jump to content

3. Nesil Mazda 3 Portakal Renk İngiliz Anahtarı Işığı

AKayhan
 Paylaş

Çözüme git Tarahumara tarafından çözüldü,

Tavsiye Edilen Mesajlar

Gösterge panelindeki bu isik normalde aracin bakim zamaninin geldigini gösteriyor.  Ancak, bazen bakim zamani gelmeden de yanabiliyor.  Bana daha önce bir-iki kez oldu.  Araci servise götürdüm.  Araçta bir sorun olmadigini söylediler ve isigi söndürdüler.  Simdi bu isik tekrar yandi.  Bakim yapilali daha 1000 km bile olmadi.  Acaba bu isigi servise gitmeden ben kendim de söndürebilir miyim?  Bunun bir söndürme prosedürü var mi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Söndürebilirsiniz.

Bağlantı ekranında ana görünümdeki beş simgeden en soldakini seçin 

Orada bakım ile ilgili sekme çıkacak. Oradan resetleyerek yada gerekli düzenlemeyi yaparak halledebilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

silinebildiği gibi sanırım bakım periyodunu da kendiniz belirleyebilirsiniz. böylece zırt pırt yanmaz.

ben de ilk şehirlerarası bir yolda eve 800 km uzaktayken yandığında bayağı bi korkmuştum, coluk çocuk perişan olacaz diye:)

• Beğen 1
  • Haha 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

Bende de bu lamba yandı. Bakıma daha km ve gün olarak çok vardı ama sıfırladım yine yanmaya devam ediyor. Uyarılarda herhangi bir uyarı bulunmuyor. Yağ su seviyesi normal. Bulunduğum ilde mazda servisi yok. Bilgisayardan silincek bir uyarı için bi sürü yol gitmek istemiyorum. Bu lambanın yanmasında bakım harici bir uyarı var mı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Çözüm
3 saat önce, ÜmitMazda :

Bende de bu lamba yandı. Bakıma daha km ve gün olarak çok vardı ama sıfırladım yine yanmaya devam ediyor. Uyarılarda herhangi bir uyarı bulunmuyor. Yağ su seviyesi normal. Bulunduğum ilde mazda servisi yok. Bilgisayardan silincek bir uyarı için bi sürü yol gitmek istemiyorum. Bu lambanın yanmasında bakım harici bir uyarı var mı?

Aracı kapatın. Gösterge paneli üzerindeki yol bilgisayarı çubuğuna basılı tutarak ayağınız frende olmadan araca elektrik verin (iki kere basın yani tuşa) bütün ışıklar yansın. 5-10 saniye arası bu şekilde o çubuğa basılı tutun. O turuncu ışık bikaç kere yanıp sönüp kaybolması lazım.

• Beğen 2
  • Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, Tarahumara :

Aracı kapatın. Gösterge paneli üzerindeki yol bilgisayarı çubuğuna basılı tutarak ayağınız frende olmadan araca elektrik verin (iki kere basın yani tuşa) bütün ışıklar yansın. 5-10 saniye arası bu şekilde o çubuğa basılı tutun. O turuncu ışık bikaç kere yanıp sönüp kaybolması lazım.

Dediğiniz gibi yaptım söndü. Teşekkürler

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 yıl sonra ...
16.02.2021 at 15:35, Tarahumara :

Evet işe yarıyor. Aracın bakımına daha 3000km var ve ışık yandı. Yağ seviyesini kontrol ettiğimde normal görünüyordu. Ama niye anahtar işareti çıktı bilmiyorum. 2016 power 1.5-D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Portakal anahtar ışığı aslında bence bonkörce yanıyor.  Normal olarak bakım zamanını gösteriyor ama sizin inisiyatifiniz burada daha önemli.  Işığı yukarıdaki prosedürle söndürebildiğiniz gibi orta ekrandaki ayarlar kısmından da söndürebiliyorsunuz, bilginiz olsun.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...