Jump to content

2. Nesil Mazda 6 Motor ve Şanzıman yağı

Kerem-81
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

193.000 km de olan aracımın yağ değişim zamanı geldi, netteki uzun araştırmalar forumlar neticesinde motor yağı olarak Motul 6100 synergie 10w40 ile kendim değiştirdim. Önceki yağ değişiminde usta ne koydu bilmiyorum. Araç yeni yağdan dolayıda diyebilirim daha sessiz ve rahat çalışıyor, devirlenmesi çok daha belirgin. Sanki altımda zaptedemediğim bir canavar var. Acaba bu yağın yeni ve farklı bir marka olmasındanmı kaynaklanıyor.  İkinci konu ise otomatik şanzıman yağı değişimi, en son 120.000 de değişmiş. Forumlarda yağı peçeteye sürün pembemsi ise iyi açık kahve ise idare eder koyu kahve veya siyahsa kötüdür açıklaması var, benimki açık kahve gibi, acaba bu teste güvenebilirmiyim.  Bunun  yanında şanzıman  filtresi de değişecek. Ankara servisi aradım 560 tl fiyat verdiler filtre ye, baya pahalı geldi, şanzıman karter contası yerine silikon sıkıyorlarmış. Yağ olarak Mazda ın onay verdiği Castrol atf multivehicle ve Motul atf VI var, büyük ihtimal motul koyacağım. Zealot ustaya uğrasam mı gitmişken termostatıda değişmem gerekiyor, şanzıman yağını kendim değişirimde termostadı gözüm kesmiyor :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, Mehmet Özdemir :

etiketleyelim o zaman. yol yorgunluğunu attıktan sonra cevap verecektir :) @Zealot

Teşekkürler, ben bu etiketleme işini beceremedim :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

vites geçişlerinde vuruntu yoksa ,  sert ve titreşimli geçiş yoksa,   vb.  bir şikayet yoksa,  şanzıman yağının değişmesine gerek yok..   evet rengi değişebilir.. ısınıp soğuyor.. ama bu özelliğinin kaybettiğinin %100 bir ispatı değildir.  şikayetiniz yoksa değiştirmeyin..

motor yağı olarak da gözlemlediğiniz şeyler biraz psikolojik..  evet sessiz çalışabilir ama anormal bir durum yoksa performansı şurdan şuraya gitmez.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, Zealot :

vites geçişlerinde vuruntu yoksa ,  sert ve titreşimli geçiş yoksa,   vb.  bir şikayet yoksa,  şanzıman yağının değişmesine gerek yok..   evet rengi değişebilir.. ısınıp soğuyor.. ama bu özelliğinin kaybettiğinin %100 bir ispatı değildir.  şikayetiniz yoksa değiştirmeyin..

motor yağı olarak da gözlemlediğiniz şeyler biraz psikolojik..  evet sessiz çalışabilir ama anormal bir durum yoksa performansı şurdan şuraya gitmez.

Ustam, vites geçişleri ilk çalıştırmadan sonra yürürken 1 den 2 ye geçişte aşırı olmasada hafif bir sertlik var daha sonrasında dur kalk olsun gayet rahat, motor yağı konusunda arabasına aşık biri olarak psikolojik olabilir :) bilgiler için teşekkürler, İstanbul adres neresiydi müsait zamanda gelmek isterim, 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

şanzıman yağı soğukken, ilk çalıştırmada vuruntu yapması normal. 

yağın çalışma sıcaklığına geldiğinde hâla vuruntu yapıyorsa  o zaman değerlendirmek lazım.  bir miktar da olabilir sonuçta eski araba.

öte yandan , tamirci değilim  :)  

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, Zealot :

öte yandan , tamirci değilim  :)  

O zaman yağda sıkıntı yok, ustam bazı forumlarda Zealota sormalı o yapar diye okumuştum :) kusura bakma usta yaaa :) peki yokmu forumda mazda ustası :)

Kerem-81 tarafından düzenlendi
Eksik
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yani arabanda suanda bir sorun olmadığı için,  ustaya ihtiyacın yok. 

Sorun çıkarırsa Allah esirgesin, 

İlgilenecek esnaf arkadaşımız var  :)

Sen keyifle binmeye bak 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, Zealot :

Yani arabanda suanda bir sorun olmadığı için,  ustaya ihtiyacın yok. 

Sorun çıkarırsa Allah esirgesin, 

İlgilenecek esnaf arkadaşımız var  :)

Sen keyifle binmeye bak 

Araçta termostat sorunu var soğuk havada yokuş aşağı inerken hararet düşüyor, malum usta bişey olmaz dedi ama forumlarda şanzıman yağını bile etkilediği, büyük sorunlar çıkaracağını okudum. O yüzden fazla bekletmek istemiyorum 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sorun çıkartmaz,  termostat arızası kroniktir.. Böyle kullanabilirsiniz ama sanziman geçişlerine az bişey hissedilir vuruntu yapar, değişimi kolaydır. Orjinal almak zorundasınız. 400 tl filan fiyatı vardı. Değişmenizi öneririm. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, Zealot :

Sorun çıkartmaz,  termostat arızası kroniktir.. Böyle kullanabilirsiniz ama sanziman geçişlerine az bişey hissedilir vuruntu yapar, değişimi kolaydır. Orjinal almak zorundasınız. 400 tl filan fiyatı vardı. Değişmenizi öneririm. 

Doğrudur Düzcede 350tl Parça parası istediler, değişecez bakalım :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...
15.04.2019 at 22:44, Zealot :

Uzun zaman olmuş konu açılalı 🙂 almanyadaki kayincodan termostat dan istedim 2019 agustos ayında da youtube videolardan nasıl değişeceğini bulup kendim degistirdim, şükür hicbir sorun yok. Dip not ... termostat bedavaya geldi 😀

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...